Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan – 1 an de mandat la CJ Dâmbovița, 1 an în care s-au inițiat proiecte mari

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, adept al transparenței totale când este vorba de activitatea administrativă, de eforturile depuse în slujba comunității, nu putea să lase să treacă nemarcat un an de mandat. Aici nu este vorba de o sărbătoare cum ar crede unii, de un eveniment de factură electorală, ci de normalitate, de ieșirea la raport, în fața cetățenilor, cu ceea ce te-ai angajat și ai realizat, tu și echipa pe care o coordonezi, pentru dezvoltarea acestui județ, pentru prosperitatea celor care trăiesc în acest spațiu geografic.

Faptul că prezinți oamenilor, curat, fără exagerări, în ton echilibrat, lucrurile bune pe care le-ai înfăptuit și a căror materializare o urmărești în același timp cu cei care te-au votat, care ți-au acordat încredere, este un modelul politico-administrativ ideal, care poate fi copiat și de primarii din județ, de alte entități care sunt alese sau numite să-l reprezinte pe Măria sa cetățeanul.

Corneliu Ștefan a venit astăzi, 29 octombrie 2021, în fața dâmbovițenilor nu cu declarații, cu vorbe. Dovada a ceea ce a pornit în județ și a realizat în acest an deosebit de dificil, umbrit de pandemie și de o guvernare potrivnică, a fost pusă într-o broșură. Un document care rămâne și poate fi folosit ca indicator pentru urmărirea proiectelor expuse acolo, detaliat și transparent. După cum rezultă din raportul către dâmbovițeni la un an de mandat, Corneliu Ștefan a fost preocupat în aceeași măsură de toate laturile care compun societatea. Pornind de la infrastructura rutieră, de apă și canalizare, până la proiectele ce vizează materializarea unor obiective socio-economice, educative, culturale, sportive, turistice și, nu în ultimul rând, ținând cont și de pandemia care ne-a răvășit existența, de sănătate.

FOTO ARHIVĂ

Președintele CJ Dâmboviţa a avut curajul să demareze Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), unic în România, ca alternativă la marele PNDL îngropat de puterea PNL -USRPLUS – UDMR. O inițiativă menită să continue dezvoltarea tuturor localităților din județ, fără să se țină cont de apartenența politică a edililor. Un concept din care reiese că administrația județeană nu se predă.

După cum am observat cu toții în acest an care s-a scurs, Corneliu Ștefan a continuat proiectele începute de predecesori și a pornit în forță altele noi. Deocamdată, aflate în fazele de prefezabilitate și fezabilitate, altele mai avansate, în funcție de finanțări și de procedurile care trebuie parcurse. Dar, așa cum a arătat președintele CJ Dâmbovița, ce semănam acum vom culege începând cu anul viitor. Este un tipic al omului gospodar. Un ritm necesar de la care nu poți să te abați.

FOTO ARHIVĂ

„Fie că vorbim de inele de centură și de drumuri ocolitoare pentru municipiul Târgoviște și orașele Fieni, Pucioasa, Răcari, Titu și Găești sau de cel mai mare proiect cu fonduri europene din județul nostru – Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, cu o valoare de peste 450.000.000 de euro, am reușit, în foarte mare măsură, să respect tot ceea ce am promis dâmbovițenilor”, a precizat Corneliu Ștefan.

În cadrul conferinței de presă desfășurată astăzi, chiar la un an de la depunerea jurământului în calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a trecut în revistă, într-o ordine aleatorie, fiindcă totul este important și necesar, proiectele demarate și pe cele care trebuiau continuate.

A vorbit despre cel mai mare proiect de infrastructură rutieră județeană din Regiunea Sud Muntenia, realizat cu fonduri europene. Este vorba de modernizarea drumurilor județene DJ 720, DJ 720B, DJ711 și DJ101 B, pe traseul limită județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov. Un traseu de 62 de kilometri. Valoarea întregii investiții se ridică la 212.845.183 de lei.

FOTO ARHIVĂ

Nu au fost lăsate la urmă asfaltările efectuate pe drumurile județene și lucrările de modernizare a podurilor, proiecte realizate prin asocierile dintre Consiliul Județean și primăriile din Dâmbovița.

Un alt proiect important, în ton cu cerințele europene în ceea ce privește confortul și civilizația, este reprezentat de dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița. Un mega proiect cu o valoare de aproximativ o jumătate de miliard de euro!

Prioritară în această perioadă a fost pentru conducerea județului sănătatea. Pandemia a impus alocarea de fonduri și dezvoltarea rapidă a bazei tehnico-materiale a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște aflat, din punct de vedere administrativ, sub tutela CJD, dar și a unităților medicale de la Moreni și Titu.

FOTO ARHIVĂ

Procesul de colectare, selectare și depozitare a deșeurilor menajere de la populație de află într-un stadiu destul de avansat. Începând de anul viitor, colectarea va fi efectuată în mod selectiv. Pentru reușita acestui proiect în toate localitățile din județ vor fi distribuite 156.227 de pubele, 5.241 de containere, recipienți metalici și saci rezistenți.

Programul Județean de Dezvoltare Locală care, așa cum am mai precizat, este unic la nivel național, înregistrează succes. Anul acesta, 41 de primării din Dâmbovița au accesat PJDL-ul, solicitările pentru realizarea unor proiecte fiind de 58.000.000 de lei. Fondurile vor fi folosite pentru materializarea a 56 de investiții locale.

FOTO ARHIVĂ

Turismul și infrastructura rutieră din zona montană reprezintă o altă preocupare la fel de importantă și urgentă pentru președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. Proiectul privind conturarea stațiunii de interes național Peștera-Padina continuă. În următorii ani, zona dâmbovițeană a Bucegilor va semăna cu ceea ce vedem prin Elveția și Austria. Drumurile care duc în munte au fost în permanență monitorizate. S-a intervenit rapid atunci când au apărut probleme din cauza dezlănțuirilor naturii. Președintele Corneliu Ștefan nu a mai așteptat sprijinul guvernanților și s-a mobilizat, împreună cu departamentele specializate, pentru refacerea porțiunii de drum din zona Cheile Tătarului distrusă de viiturile puternice.

Turismul nu înseamnă numai munte. Tocmai de aceea Consiliul Județean are în desfășurare proiectele privind restaurarea fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște și transformarea acesteia într-un muzeu modern, în ton cu noile inovații și cerințe ale turismului istoric. Curtea Domnească din Târgoviște, cu renumitul Turn al Chindiei, de asemenea, se află într-un proces complex de restaurare.

FOTO ARHIVĂ

Acest șirag de oportunități ale turismului istoric târgoviștean și dâmbovițean va fi completat de execuția telegondolei care va lega Vechea Cetate de Scaun a Țării Românești, respectiv Curtea Domnească de Mănăstirea Dealu.

Sportul va fi puternic reprezentat în viitorul apropiat de un super stadion, cum numai în marile metropole găsești. Proiectul demarat de Consiliul Județean a intrat în linie dreaptă. Impresionantul complex va fi construit în zona Dâmbovița Mall. Investiția se ridică la aproximativ 250.000.000 de lei și este finanțată prin CNI.

Lista cu proiectele pornite de administrația Corneliu Ștefan este lungă și într-o continuă completare. În funcție de oportunități și de nevoi. Adaparea la nou, la necesitate se face din mers. Și am văzut. Corneliu Ștefan a înțeles foarte bine acest lucru.

FOTO ARHIVĂ

ADMINISTRAŢIE

Atenție! Se apropie temenul limită pentru scutirea de majorări aplicată de Primăria Poiana

Publicat

pe

20 decembrie 2021 este termenul limită până la care contribuabilii persoane fizice din comuna Poiana pot depune cerere la Primărie pentru scutirea de la plata majorărilor de întârziere.

Pentru a beneficia de această facilitate, este obligatoriu ca, până la același moment – 20 decembrie 2021, să achite toate impozitele și taxele locale restante.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT