Connect with us

Dâmboviţa

PERPLEX. Scrisoarea deschisă a unui parlamentar comod…

Publicat

pe

Constat încă o dată că politica nu este făcută chiar pentru oricine. Dacă nu există chemare, imboldul de a te dedica oamenilor, de a acționa pentru binele comunităților. Dacă nu există implicare, rămâi un simplu gurist, care urlă din fotoliul de demnitar sau care merge pe mâna vreunui consilier personal nepregătit sau rău intenționat. Revin la problema care mă roade.

Un anume domn Popescu, senator al României din partea USRPLUS, a răspândit în mediul public o scrisoare deschisă adresată primarului comunei Conțești, Marian Alexandru. Așa înțelege un demnitar al Parlamentului României să comunice cu edilii din județul unde este ales, prin astfel de epistole. De la distanță. Nu i s-a spus până acum că rostul lui este să umble prin comunități, să interacționeze cu oamenii, cu primarii, indiferent de culoarea politică pe care o au? Să le afle problemele, să le acorde sprijin, să îi apropie? Să demonstreze că ei, înalții aleși, fac ceva pentru Dâmbovița! Nu, curajosul domn Popescu de la USRPLUS îi trimite o scrisoare deschisă primarului de la Conțești care seamănă mai mult cu motivarea unei sancțiuni aplicate de un milițian nervos.

A văzut senatorul, din viteza mașinii, fum în zona satului Bălteni și câmpul plin de gunoaie, așa că s-a gândit să-l tragă la răspundere pe edil. Să îi facă teoria chibritului. Să facă un apel către administrație. Să facă pe interesatul de ecologie.

Păi, domnule senator, rolul mata nu este să faci doar apeluri. Câștigi ca parlamentar o căruță de bani. Implică-te! Fii viu!

Normal ar fi fost să mergi la primar, să îi spui cine ești, ce hram porți și că vrei să îl ajuți în această problemă cu salubrizarea, că te implici în rezolvarea situației, în educarea cetățenilor de etnie romă din zonă, care nu par să renunțe la tradițiile lor ciudate. Să vii cu soluții! Organizează acțiuni de ecologizare, de informare… Fă ceva concret!

Edilii județului, pentru toți parlamentarii, indiferent de formațiunea pe care o reprezintă, ar trebui să fie prieteni, colaboratori, surse credibile și avizate pentru legile care se coc în Parlament. Ei știu cel mai bine care sunt realitățile.

Ați ales greșit, comod, calea scrisorii deschise. Joc de imagine! Atât. Să vadă lumea cât de interesați suntem să rezolvăm problemele stând în mașina cu care facem naveta la București. Fac apel la dumneavoastră să vă luați rolul de parlamentar al României în serios și să depășiți faza de dat cu vorba. Vrem acțiune!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat într-un accident rutier lângă Târgoviște

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat, azi-noapte, într-un accident rutier petrecut pe DN 72, în satul Dumbrava, comuna Ulmi. Mașina condusă de tânărul de 18 ani, de fel din Morteni, a intrat într-un TIR, la volanul căruia se afla un bărbat de 34 de ani. Alte două persoane, în vârstă de 14 și 21 de ani, pasageri în autoturism, au fost transportate la UPU Târgoviște cu multiple traumatisme.

La fața locului au acționat pompierii, cu o autospecială de descarcerare și una de stingere cu apă și spumă pentru sablarea carosabilului, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal, și ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 din Codul Penal, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT