Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare executate pe strada Gării

Publicat

pe

Turnarea primului strat de asfalt pe strada Gării din municipiul Târgoviște va fi finalizată săptămâna aceasta, dacă vremea va fi favorabilă – a anunțat, astăzi, 10 noiembrie 2021, primarul Daniel Cristian Stan. Lucrările sunt deja executate pe un sens de circulație. Totodată, se intervine la trotuare.

Investiția este parte integrantă a proiectului care vizează modernizarea infrastructurii de transport public și cuprinde reabilitarea mai multor artere rutiere din oraș, pe lângă achiziția de autobuze noi (componentă finalizată) și lucrările specifice, respectiv: construire autogară (în zona Complexului Turistic de Natație) și trei stații de capăt (în Micro VI – acolo unde este acum sediul operatorului de transport, pe Șoseaua Găești – la ieșirea din oraș și pe Calea Ialomiței – la Complexul de Natație) și schimbarea stațiilor de traseu.

În cadrul proiectului, sunt incluse și lucrări de consolidare, reabilitare și modernizare a pasajului rutier de la Pavcom.

„Astăzi, începe montarea balustradei pietonale. Totodată, parapetul greu este în șantier și, sperăm noi, până la finalul acestei luni, să reușim să deviem circulația pe sensul nou al pasajului și apoi vor fi montați și stâlpii de iluminat public.

Intervențiile sunt de substanță, nu vizează numai partea carosabilă, parapeții și stâlpii de nocturnă, ci și structura de rezistență, așa cum s-a întâmplat și la pasajele incluse în proiectul care a vizat modernizarea centurii orașului. Este un proiect care va transforma într-o măsură semnificativă întreaga zonă”, a punctat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT