Connect with us

ACTUALITATE

Spectacolul „Cerere în căsătorie” se joacă pe scena Căminului Cultural Raciu

Publicat

pe

Locuitorii comunei Râciu, județul Dâmbovița, sunt invitați, astăzi – 12 noiembrie 2021, de la ora 19:00, la Căminul Cultural, să petreacă o seară magică alături de actorii care joacă în „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, regia Victor Olăhuț, o comedie de succes cu peste 200 de reprezentații, un spectacol premiat în festivaluri de teatru și difuzat pe TVR, intrând în Arhiva Națională de Televiziune.

Intrarea este gratuită. Accesul în sală se face pe baza certificatului verde, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toata durata evenimentului.

Spectatorii se vor convinge că nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bîrfele, neînțelegerile dintre două familii. Dar, cum dragostea învinge totul sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, așa și tinerii noștri, pînă la urmă iau o pauză de la scandal.

Distribuția este formată din trei actori de primă mână ai scenei teatrale românești. Florentina Năstase, nominalizată pentru cea mai bună actriță atât la premiile UNITER cât și la GOPO, este anagajată la Teatrul Toma Caragiu Ploiești, putânt fi văzută de asemena pe scenele teatrelor din București. Activitatea ei artistică cuprinde roluri în filme, reclame și seriale de televiziune. George Constantinescu, manager și actor al Teatrului de Artă, joacă în spectacole la teatrele Notarra și Comedie din București. Pentru rolul său din „Cerere în căsătorie” a primit premiul pentru cel mai bun actor în cadrul festivalului de teatru Comic 7b. Valentin Terente este actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila și a fost prezent în anul 2020 în cadrul programului „10 pentru TIFF”.

Reprezentația spectacolului „Cerere în căsătorie” din Raciu face parte din programul „Satul și teatrul”, un proiect în cadrul căruia alte zece localități rurale de pe tot teritoriul României s-au bucurat gratuit de un spectacol de teatru.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite