Connect with us

ACTUALITATE

Studenții vor avea acces gratuit la publicațiile științifice

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Comisia de învățământ a Senatului României a dat un raport favorabil inițiativei legislative prin care studenții obțin gratuitate în vederea accesării fondului de carte al bibliotecilor central-universitare (publicații științifice). Proiectul urmează să ajungă la vot final în Senat, apoi actul normativ va fi trimis spre promulgare. Demersurile au fost promovate de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

„De-a lungul timpului, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a solicitat constant decidenților susținerea accesului gratuit pentru studenți la serviciile bibliotecilor central-universitare.

Acțiunea curentă vine în completarea demersurilor anterioare ale ANOSR prin care, în 2011, a fost obținut accesul gratuit la nivel național la bibliotecile universitare și este importantă având în vedere faptul că există instituții de învățământ superior fără o bibliotecă universitară proprie, care se bazează pe parteneriatele cu bibliotecile central-universitare pentru a oferi studenților resursele academice necesare”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nu rata sesiunea practică „Finanțarea afacerilor agricole” organizată de Camera de Comerț Dâmbovița!

Publicat

pe

Camera de Comerț Dâmbovița organizează, mâine – 21 martie 2023, de la ora 10:00, la sediul său din Târgoviște (Calea Câmpulung, Nr. 6A – zona fostului spital de endocrinologie), prima ediție a evenimentului „Finanțarea afacerilor agricole”.

Este vorba despre o sesiune practică menită să contribuie la o bună informare a mediului antreprenorial din sectorul agricol asupra intervențiilor în agricultură previzionate în perioada imediat următoare prin Planul Național Strategic.

Alături de consultanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița se vor afla reprezentanții PORSIM BLUE PROJECT- partener în acest demers dedicat finanțării afacerilor agricole.

Înscrierile se fac la telefon 0245.210.318 sau 0751.153.708, precum și prin e-mail la info@cciadb.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Direcția Silvică Dâmbovița folosește 148.000 de puieți pentru „Luna plantării arborilor”

Publicat

pe

În perioada 15 martie – 15 aprilie, la nivelul Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) se desfășoară acțiunea cu caracter civic și de responsabilizare socială „Luna plantării arborilor”, manifestare cunoscută în anii trecuți sub denumirea „Luna pădurii”.

Este o perioadă în care silvicultorii invită pe șantierele de împădurire elevi, studenți și alte categorii socio-profesionale, pentru a contribui la menținerea integrității resurselor forestiere ale țării și să-și dezvolte astfel sentimentul de respect și ocrotire a acestei bogății inestimabile a țării care este pădurea, „aurul verde” al României.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, directorul Direcţiei Silvice Dâmbovița, Petre Marin, a prezentat suita de acțiuni ce se derulează în subunitățile de pe teritoriul județului. Pe șantierele de împăduriri, alături de personalul silvic, se vor afla elevi, studenți, voluntari și membri ai comunităților locale.

„Avem multe acțiuni de educație forestieră și plantare de puieți cu elevii în „Săptămâna verde”, organizată între 24 și 31 martie. Vom avea asemenea activități și în cursul lunii aprilie. Am încheiat protocoale de colaborare cu unitățile de învățământ care au solicitat participarea la astfel de acțiuni”, ne-a precizat inginerul Petre Marin.

În campania de împăduriri care se va desfășura în această primăvară, în subunitățile coordonate de Direcția Silvică Dâmbovița se vor folosi 148.000 de puieți forestieri, respectiv 54.000 de puieți din specia stejar pedunculat, 29.000 puieți de gorun, 61.000 de molid și 4.000 de plop. Puieții sunt produși în Pepiniera Centrală Găești, unde se obțin anual peste 500.000 de puieți forestieri, dar și diferite specii ornamentale.

Anul acesta, ne-a mai spus directorul Petre Marin, este prevăzut a se realiza refacerea fondului forestier prin cele două metode, regenerare naturală și regenerare artificială, pe o suprafață de 121 hectare.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats