Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: 60 de utilaje și 250 de oameni, pregătiți să intervină imediat pentru deszăpezire

Publicat

pe

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a efectuat, în această dimineață, împreună cu viceprimarul Monica Ilie și administratorul public Gabriel Boriga, o vizită de lucru la Direcția de Salubritate a municipalității, pentru a verifica la fața locului stadiul pregătirilor pentru sezonul rece. Reamintim faptul că Direcția de Salubritate este operator autorizat pentru derularea activităților de deszăpezire, astfel că, de mai mulți ani, nu se contractează firme private, la Târgoviște carosabilul și trotuarele fiind curățate cu forțe umane și utilaje proprii.

După ce a trecut în revistă capacitatea de intervenție a administrației publice locale pe timp de iarnă, primarul Daniel Cristian Stan a concluzionat că se va putea acționa imediat și eficient pentru îndepărtarea zăpezii și i-a mulțumit directorului Dănuț Badea pentru modul cum organizează activitatea, nu doar pe cea de deszăpezire, ci și pe cea de păstrare a curățeniei în municipiul Târgoviște. Fără doar și poate, locuitorii orașului au putut observa, de la an la an, schimbările în bine.

„Avem stocuri suficiente de combustibil, de clorură de calciu, de sare și nisip, astfel încât să putem să facem față oricărei provocări în iarna care urmează. Avem la dispoziție 60 de utilaje și 250 de oameni de la Direcția de Salubritate, Ecosal și Municipal Construct, care pot interveni atunci când va fi cazul. De asemenea, avem, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, posibilitatea de a mai capacita încă 50 de oameni pentru intervenție, plus utilajul de topit zăpada și de intervenție în caz de situație de urgență, care este în dotarea SVSU al Primăriei Târgovişte. Așadar, suntem pregătiți pentru ceea ce va urma”, a declarat edilul municipiului Târgoviște.

A mai spus primarul Daniel Cristian Stan că vor fi mobilizați, că și în iernile trecute, și beneficiarii de ajutor social.

ADMINISTRAŢIE

Stagiari la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractele de internship au fost semnate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, în data de 29 septembrie 2022, contractele de internship cu cei șase tineri admiși în program, anul acesta, la finalul perioadei de selecție. În total, au fost 18 candidați, doi dintre ei depunând dosare pentru câte două direcții din cadrul administrației județene.

„Să știți că acest program de internship este unul important pentru instituția noastră. Din cei 7 tineri care, anul trecut, au lucrat alături de noi, în cadrul programului de intenship, 6 s-au angajat astfel: 4 în administrația publică și 2, în mediul privat. Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni petrecute în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos. Sunt sigur că la fel se va întâmpla cu cei 6 tineri care, din 3 octombrie, vor lucra cot la cot cu noi. Le va fi mult mai ușor să-și găsească un loc de muncă după cele trei luni de activitate în Consiliul Județean Dâmbovița. Ne vedem la serviciu!”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

Cei șase stagiari admiși – Georgiana Alexandra Minciunescu, Carmen Vălu, Ioana Pastor, Alexandru Mihai Durlea, Ana Mihaela Radu și Elena Mădălina Stoica – își vor desfășura activitatea în structurile aparatului de lucru al Consiliului Județean Dâmbovița, astfel: Direcția Juridică, Contencios, Administrarea Patrimoniului – 2 posturi, Serviciul Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale – 1 post, Direcția Strategii, Programe și Investiții – 1 post și Direcția Economică – 2 posturi. Timpul de muncă va fi de 20 ore pe săptămână, 4 ore pe zi, pentru care vor beneficia de o indemnizație pentru internship, plătită de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu are în construcție o creșă cu cinci săli de grupă și multe facilități moderne

Publicat

pe

În orașul Titu, din județul Dâmbovița, sunt în desfășurare, în această perioadă, lucrările de construcție a unei creșe cu cinci săli de grupă. Proiectul Primăriei mai cuprinde: două zone de acces cu vestiare, zonă filtru, două săli multifuncționale, zona bucătărie și depozitare alimente, zona îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă de gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei. Capacitatea creșei va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârsta între 1 și 3 ani.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe o terasă acoperită, de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald, terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile (panouri glisante – trafor din lemn) amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, ne informează Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT