Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: 60 de utilaje și 250 de oameni, pregătiți să intervină imediat pentru deszăpezire

Publicat

pe

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a efectuat, în această dimineață, împreună cu viceprimarul Monica Ilie și administratorul public Gabriel Boriga, o vizită de lucru la Direcția de Salubritate a municipalității, pentru a verifica la fața locului stadiul pregătirilor pentru sezonul rece. Reamintim faptul că Direcția de Salubritate este operator autorizat pentru derularea activităților de deszăpezire, astfel că, de mai mulți ani, nu se contractează firme private, la Târgoviște carosabilul și trotuarele fiind curățate cu forțe umane și utilaje proprii.

După ce a trecut în revistă capacitatea de intervenție a administrației publice locale pe timp de iarnă, primarul Daniel Cristian Stan a concluzionat că se va putea acționa imediat și eficient pentru îndepărtarea zăpezii și i-a mulțumit directorului Dănuț Badea pentru modul cum organizează activitatea, nu doar pe cea de deszăpezire, ci și pe cea de păstrare a curățeniei în municipiul Târgoviște. Fără doar și poate, locuitorii orașului au putut observa, de la an la an, schimbările în bine.

„Avem stocuri suficiente de combustibil, de clorură de calciu, de sare și nisip, astfel încât să putem să facem față oricărei provocări în iarna care urmează. Avem la dispoziție 60 de utilaje și 250 de oameni de la Direcția de Salubritate, Ecosal și Municipal Construct, care pot interveni atunci când va fi cazul. De asemenea, avem, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, posibilitatea de a mai capacita încă 50 de oameni pentru intervenție, plus utilajul de topit zăpada și de intervenție în caz de situație de urgență, care este în dotarea SVSU al Primăriei Târgovişte. Așadar, suntem pregătiți pentru ceea ce va urma”, a declarat edilul municipiului Târgoviște.

A mai spus primarul Daniel Cristian Stan că vor fi mobilizați, că și în iernile trecute, și beneficiarii de ajutor social.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT