Connect with us

SOCIAL

42% dintre angajaţii români acuză anual dureri de spate, ca urmare a condiţiilor de muncă

Publicat

pe

Inspectorul ITM Dâmboviţa Simona Popian a prezentat, în cadrul simpozinul tehnico-științific „Locurile de muncă sănătoase îți fac sarcina mai ușoară!” organizat de ITM Constanța în format online sub egida Săptămânii Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, lucrarea ”Reduceți efortul” în care a abordat modul în care angajatorii pot crea un mediu sănătos pentru desfășurarea activității și cum pot reduce, cu ajutorul tehnologiei riscurile profesionale la care se expun muncitorii, pornind de la istoricul firmei SC COMPPIL SA Târgoviște.

Precizările au fost făcute, în contextul în care studiile efectuate în România au scos în evidenţă următoarele aspecte:
– aproximativ 22% din zilele de absență de la lucru se datorează afecţiunilor musculo-scheletice, ca urmare a efortului fizic;
– aproximativ 42% dintre angajaţii români acuză anual dureri de spate, ca urmare a condiţiilor de muncă;
– aproximativ 30% dintre angajaţii români acuză dureri musculare la nivelul gâtului, umerilor şi membrelor superioare.

Simpozionul „Locurile de muncă sănătoase îți fac sarcina mai ușoară!” a reunit peste 300 de participanți în sistem online, dintre care aproximativ 50 din județul Dâmbovița (servicii externe și lucrători desemnați SSM) şi a avut ca obiectiv creșterea gradului de sensibilizare în legătură cu afecțiunile musculoscheletice de origine profesională și cu necesitatea gestionării acestora și de promovare a prevenirii riscurilor – se precizează într-un comunicat remis de ITM Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Dublă tragedie la Găești. Mama copilașului înecat în piscină a fost găsită spânzurată

Publicat

pe

O dublă tragedie a făcut înconjurul țării. La Găești, aseară, un copil de aproape cinci anișori, scăpat o clipă din ochii mamei, a intrat în piscina familiei și s-a înecat. Echipa medicală sosită la fața locului a efectuat minute în șir manevrele de resuscitare. Din păcate, fără succes.

Au fost momentele critice, în care tânăra mamă, distrusă de durere și poate de vină, a fugit de acasă derutată, fără o țintă precisă. Întregul său univers era prăbușit. Îl iubea enorm pe băiețelul ei.


Imediat au pornit căutările. Fiecare secundă conta, mai ales că toată lumea avea o bănuială groaznică. Camelia, cu psihicul căzut, își va pune capăt zilelor.

Au plecat în căutarea ei oamenii legii, vecini, prieteni, echipe de voluntari. Din nefericire, tânăra a fost găsită, spre dimineață, spânzurată într-un nuc, nu departe de casă… Dumnezeu să o odihnească! Vom reveni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Copil de 5 ani s-a înecat în piscina din curte. Mama a plecat de acasă, se pare cu gând să se sinucidă

Publicat

pe

Tragedie, în această seară, în orașul Găești, județul Dâmbovița. Un băiețel de 4 ani a fost găsit mort în piscina din curtea casei. Echipajele medicale sosite la fața locului nu au mai putut face nimic pentru acesta.

Copilașul era acasă cu mama sa. Femeia a suferit un șoc în momentul în care a fost declarat decesul. Această a dispărut de acasă, iar rudele se tem că ar putea să-și pună capăt zilelor.

Potrivit șefului Poliției Găești, citat de Cronica de Găești, au fost mobilizați pentru căutarea acesteia 43 de polițiști, 26 de jandarmi, 12 pompieri și voluntari. Se acționează cu camere cu termoviziune, ATW-uri și autoturisme de teren. De asemenea, a fost solicitat un elicopter de la Inspectoratul de Aviație.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT