Connect with us

SOCIAL

42% dintre angajaţii români acuză anual dureri de spate, ca urmare a condiţiilor de muncă

Publicat

pe

Inspectorul ITM Dâmboviţa Simona Popian a prezentat, în cadrul simpozinul tehnico-științific „Locurile de muncă sănătoase îți fac sarcina mai ușoară!” organizat de ITM Constanța în format online sub egida Săptămânii Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, lucrarea ”Reduceți efortul” în care a abordat modul în care angajatorii pot crea un mediu sănătos pentru desfășurarea activității și cum pot reduce, cu ajutorul tehnologiei riscurile profesionale la care se expun muncitorii, pornind de la istoricul firmei SC COMPPIL SA Târgoviște.

Precizările au fost făcute, în contextul în care studiile efectuate în România au scos în evidenţă următoarele aspecte:
– aproximativ 22% din zilele de absență de la lucru se datorează afecţiunilor musculo-scheletice, ca urmare a efortului fizic;
– aproximativ 42% dintre angajaţii români acuză anual dureri de spate, ca urmare a condiţiilor de muncă;
– aproximativ 30% dintre angajaţii români acuză dureri musculare la nivelul gâtului, umerilor şi membrelor superioare.

Simpozionul „Locurile de muncă sănătoase îți fac sarcina mai ușoară!” a reunit peste 300 de participanți în sistem online, dintre care aproximativ 50 din județul Dâmbovița (servicii externe și lucrători desemnați SSM) şi a avut ca obiectiv creșterea gradului de sensibilizare în legătură cu afecțiunile musculoscheletice de origine profesională și cu necesitatea gestionării acestora și de promovare a prevenirii riscurilor – se precizează într-un comunicat remis de ITM Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ialomiţa

Depozit de furaje, mistuit de foc

Publicat

pe

Pompierii militari din Ialomița și Călărași luptă de azi-noapte pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un depozit de plante furajere din localitatea Horea, comuna Axintele – județul Ialomița. Au ars aproximativ 150 de baloți de paie. Misiunea de stingere este în dinamică.

UPDATE: Cauza probabilă a incendiului – folosirea intenționată a unei surse de aprindere. 

Citește în continuare

Dâmboviţa

Filmul evadării deținutului de la Penitenciarul Găești

Publicat

pe

de

Deținutul care a evadat, joi – 25 noiembrie 2021, când se afla la un punct de lucru din orașul Găești ar fi putut să solicite eliberarea condiționată în luna decembrie – scrie Cronica de Găești. Acum, va primi o pedeapsă suplimentară. Bărbatul era condamnat pentru furt calificat.

Marian Popa, 43 de ani, este căutat în continuare. Până acum, autoritățile au verificat peste 20 de piste. Din păcate, acestea s-au dovedit a fi false.

În urmă cu 5 zile, imediat după pauza de masă, de la ora 12:00, deținutul a spus că merge la toaletă. După aproximativ o jumătate de oră, superiorii au realizat că nu s-a întors la treabă și au început să-l caute.

„Când au constatat că a dispărut, au alertat autoritățile. Condamnatul și-a abandonat hainele de lucru și bocancii în curtea firmei unde lucra, a sărit gardul și se pare că a fugit spre câmpul Ioneștiului, ocolind zonele locuite și, implicit, camerele de luat vederi. Bărbatul are experiență a în supraviețui în condiții grele, fiind mai mulți ani cioban. Nu este exclus să se fi refugiat într-o zonă fără tehnologie sau să fi primit ajutor.

Povestea cum că ar fi avut o rudă rănită într-un accident este o pură ficțiune, pe care Popa Marian le-o povestea colegilor. Nici cu familia din Scheiu nu ar fi ținut legătura, pentru că nu avea cu aceasta o relație bună”, relatează Cronica de Găești.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT