Connect with us

POLITIC

Marian Neacșu recunoaște eșecul PRO România?

Publicat

pe

Întortocheate și nu prea sunt căile politicii românești! Uneori, drumul unora, care practică această profesiune cu mult sau mai puțin har, este previzibil. De pildă, luăm în considerație cazul lui Marian Neacșu, fost secretar general al PSD pe vremea lui Liviu Dragnea, dat afară din partid odată cu un întreg pachet de lideri, printre care s-a numărat și Adrian Țuțuianu de la Dâmbovița.

Neacșu s-a vânturat și el pe la PRO România, crezând că formațiunea politică în care s-au adunat naufragiați de frunte din PSD va putea fi o alternativă de stânga viabilă. A fost o mișcare interesantă, bazată, într-un procent ridicat, pe orgolii și ambiții. Numai că pe parcurs și-a pierdut energia, din cauza lui Victor Ponta, care ori s-a plictisit de noua jucărie, ori a ajuns la concluzia că nu are nicio șansă să ajungă din nou sus cu partidul său. Și s-a văzut. Implicarea sa din ultimele luni pentru PRO România a fost spre zero. Chestia asta a observat-o și Marian Neacșu care, în urma unei vizite întreprinse în Dâmbovița acum vreo două luni, a dat de înțeles că lucrurile nu sunt tocmai în ordine prin PRO România. Faptul că acum s-a tot vehiculat numele său ca fiind un posibil secretar general al Guvernului din partea PSD nu este întâmplător.

Am simțit din exprimările lui Marian Neacșu din conferința de presă de la Târgoviște că poate îmbrățișa ideea întoarcerii în PSD. Nu știm sigur dacă s-a întâmplat. Semnele pe cer așa arată. S-a vorbit la un moment dat și despre fuziunea PSD – PRO România. De fapt, întoarcerea substanței de stânga din micul partid chinuit sub 3% la matcă. Adică în PSD.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Deputatul Radu Popa îi bate obrazul senatorului Virgil Guran

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa s-a arătat oripilat la aflarea veștii că, în vremurile acestea de criză, de profundă deznădejde care generează tensiune în societate, în Senatul României s-a votat pentru mărirea salariilor demnitarilor. Gestul este unul fără precedent.

Parlamentarul social-democrat, într-o postare pe Facebook, l-a luat țintă piept pe senatorul Virgil Guran care, imediat după consumarea sfidătorului vot la adresa poporului, a ieșit în față, senin, liniștit, ca și cum nu s-a întâmplat nimic, și a servit presei o declarație care a făcut rapid înconjurul țării și care, cu siguranță, a mai adus liberalilor două procente în minus la alegerile viitoare și a creat o imagine proastă întregii clase politice românești.

„Senatorii și-au votat mărirea salariilor. Virgil Guran spune că trebuie să fim “bogați și cinstiți”. Și eu care am crezut mereu că ar trebui să fim deștepți! În România reală, salariul unui învățător s-a mărit cu 60 de lei. Cinstiții ăștia de la Senat cred că e normal să își mai tragă un salariu minim pe economie. Lunar. Așa devin ei bogați. Și eu care am crezut mereu că ar trebui să fim deștepți”, a scris deputatul Radu Popa, cu o ironie tristă, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Consilierul liberal Aurelian Cotinescu solicită extinderea Cimitirului Central din Târgoviște

Publicat

pe

Pentru că spațiul virtual este liber și fiecare spune ce vrea, în funcție de conjuncturi, de interese, de politică sau, pur și simplu, din răutate, consilierul local PNL Aurelian Cotinescu, la ultima conferință de presă, a vrut să lămurească unele aspecte care îl privesc pe el și partidul pe care îl reprezintă în forul legislativ local.

Secretarul general al liberalilor dâmbovițeni, din politețe sau nedorind să întindă de scandal, nu a dat nume, nu a expus pozițiile lansate pe internet, considerându-le teme false, manipulatoare și nelămuritoare. Spiritele s-au încins, pornindu-se, se pare, de la cimitire. Municipiul Târgoviște are nevoie de un cimitir nou sau măcar de extinderea celor existente. Că ne place sau nu, tema este de inters public. Până la urmă, nimeni nu poate fugi de moarte. Face parte din firescul existențial. Cum ai nevoie de casă, de masă, este nevoie și de un loc de veci.

Amenajarea unui cimitir nou în zona COS, solicitare venită din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei, deocamdată, nu se poate realiza din cauza unor avize care, probabil, nu se vor acorda niciodată. A precizat Cotinescu că, împreună cu colegii săi liberali, a votat întotdeauna pentru extinderea sau construirea unor noi cimitire la Târgoviște, nu a fost niciodată împotriva acestui lucru, cum s-a dat de înțeles în anumite texte postate pe rețelele de socializare. De asemenea, a amintit alesul liberal de o suprafață de teren de circa 4.000 mp pe care administrația locală a achiziționat-o, cu câțiva ani în urmă, pentru a extinde Cimitirul Central.

„Orice târgoviștean trebuie informat. Orice târgoviștean care are nevoie de un loc de înmormântare trebuie să știe că se poate găsi acel loc la Cimitirul Central. Direcția care se ocupă de cimitire a informat Executivul Primăriei Târgoviște de necesitatea de a demara lucrările de amenajare pentru extinderea cimitirului central. Nu înțeleg de ce s-a întârziat atât de mult”, a adăugat consilierul liberal Aurelian Cotinescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT