Connect with us

POLITIC

Ziua Națională nu trebuie să fie umbrită de nicio pseudo-sărbătoare!

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele executiv al PSD Dâmbovița, un autentic luptător pentru drepturile românilor risipiți prin Europa, un politician devotat nației, a luat imediat poziție când a aflat că un parlamentar de la UDMR s-a gândit, neinspirat sau poate cu un răutăcios tact, să propună un proiect de lege privind declararea unor zile oficiale ca sărbători fără substanță emoțională, chiar în intervalul când românii sărbătoresc Ziua Națională.

Să te preocupe să diluezi cea mai mare sărbătoare a națiunii în așa-zise zile ale Vinului sau Bicicletei pare o ciudățenie sau, mai mult, o jignire adusă poporului, istoriei acestui neam, pe care senatorul Titus Corlățean nu a lăsat-o nesancționată. Comisia de Administrație Publică din cadrul Parlamentului a respins această inițiativă grosolană. Social-democratul Titus Corlățean a anunțat că grupul de senatori al PSD a votat împotrivă.

„Proiectul de lege, potrivit expunerii de motive, urmărește aplicarea unui principiu valabil ca esență de simplificare și sistematizare legislativă. Raportul Comisiei de Administrație este de respingere a inițiativei legislative. Grupul senatorial PSD va respecta raportul Comisiei de Administrație și, de asemenea, avizele negative ale Consiliului Legislativ, respectiv Consiliul Economic și Social, vom vota împotrivă”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Liderul social-democrat nu își explică de ce apar astfel de proiecte, care ating esența acestui neam, care vor parcă să dea jos de pe piedestal 1 Decembrie – Ziua Națională a României.

„E greu de înțeles de ce sunt propuse zile oficiale zile care nu au fost adoptate, votate, de Parlament în prealabil, chiar au fost proiecte de legi care au fost respinse și, respectiv de ce, în Anexa 2, sunt respinse zile importante pentru statul român care au fost votate de Parlamentul României”, a mai spus senatorul PSD Titus Corlățean.

Evident, ciudata propunere legislativă a fost respinsă, dar gustul amar că a putut să apară așa ceva a rămas.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Deputatul Radu Popa îi bate obrazul senatorului Virgil Guran

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa s-a arătat oripilat la aflarea veștii că, în vremurile acestea de criză, de profundă deznădejde care generează tensiune în societate, în Senatul României s-a votat pentru mărirea salariilor demnitarilor. Gestul este unul fără precedent.

Parlamentarul social-democrat, într-o postare pe Facebook, l-a luat țintă piept pe senatorul Virgil Guran care, imediat după consumarea sfidătorului vot la adresa poporului, a ieșit în față, senin, liniștit, ca și cum nu s-a întâmplat nimic, și a servit presei o declarație care a făcut rapid înconjurul țării și care, cu siguranță, a mai adus liberalilor două procente în minus la alegerile viitoare și a creat o imagine proastă întregii clase politice românești.

„Senatorii și-au votat mărirea salariilor. Virgil Guran spune că trebuie să fim “bogați și cinstiți”. Și eu care am crezut mereu că ar trebui să fim deștepți! În România reală, salariul unui învățător s-a mărit cu 60 de lei. Cinstiții ăștia de la Senat cred că e normal să își mai tragă un salariu minim pe economie. Lunar. Așa devin ei bogați. Și eu care am crezut mereu că ar trebui să fim deștepți”, a scris deputatul Radu Popa, cu o ironie tristă, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Consilierul liberal Aurelian Cotinescu solicită extinderea Cimitirului Central din Târgoviște

Publicat

pe

Pentru că spațiul virtual este liber și fiecare spune ce vrea, în funcție de conjuncturi, de interese, de politică sau, pur și simplu, din răutate, consilierul local PNL Aurelian Cotinescu, la ultima conferință de presă, a vrut să lămurească unele aspecte care îl privesc pe el și partidul pe care îl reprezintă în forul legislativ local.

Secretarul general al liberalilor dâmbovițeni, din politețe sau nedorind să întindă de scandal, nu a dat nume, nu a expus pozițiile lansate pe internet, considerându-le teme false, manipulatoare și nelămuritoare. Spiritele s-au încins, pornindu-se, se pare, de la cimitire. Municipiul Târgoviște are nevoie de un cimitir nou sau măcar de extinderea celor existente. Că ne place sau nu, tema este de inters public. Până la urmă, nimeni nu poate fugi de moarte. Face parte din firescul existențial. Cum ai nevoie de casă, de masă, este nevoie și de un loc de veci.

Amenajarea unui cimitir nou în zona COS, solicitare venită din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei, deocamdată, nu se poate realiza din cauza unor avize care, probabil, nu se vor acorda niciodată. A precizat Cotinescu că, împreună cu colegii săi liberali, a votat întotdeauna pentru extinderea sau construirea unor noi cimitire la Târgoviște, nu a fost niciodată împotriva acestui lucru, cum s-a dat de înțeles în anumite texte postate pe rețelele de socializare. De asemenea, a amintit alesul liberal de o suprafață de teren de circa 4.000 mp pe care administrația locală a achiziționat-o, cu câțiva ani în urmă, pentru a extinde Cimitirul Central.

„Orice târgoviștean trebuie informat. Orice târgoviștean care are nevoie de un loc de înmormântare trebuie să știe că se poate găsi acel loc la Cimitirul Central. Direcția care se ocupă de cimitire a informat Executivul Primăriei Târgoviște de necesitatea de a demara lucrările de amenajare pentru extinderea cimitirului central. Nu înțeleg de ce s-a întârziat atât de mult”, a adăugat consilierul liberal Aurelian Cotinescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT