Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmboviţa răspunde pertinent consilierilor județeni PRO România

Publicat

pe

Ședința Consiliului Județean Dâmbovița de astăzi, 24 noiembrie 2021, s-a desfășurat într-un ton de normalitate, fără tensiuni sau animozități politice. Aleșii județeni au primit invitații la concertul dedicat Zilei Naționale a României, care se va ține luni, 29 noiembrie, la Clubul Studenților din Târgoviște.

Ca de obicei, singurii consilieri care au cochetat cu postura de opozanți au fost reprezentanții PRO România, care au ridicat în ședință diferite probleme și au exprimat anumite puncte de vedere. Dar, cu tact și înțelegere a demersului, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a știut să gestioneze situația și să răspundă pertinent, cu argumente, temelor ridicate.

La primul punct de pe ordinea de zi a ședinței, cel privind acordarea sumelor necesare acoperirii cheltuielilor de transport și cazare realizate de adoptator sau familia adoptatoare în vederea participării la procesul de potrivire practică a unui copil având domiciliul în alt județ decât cel al familiei adoptatoare, votul a fost majoritar. Consiliera Irena Dumitru de la PRO România a profitat de acest subiect pentru a reveni cu solicitarea către CJ Dâmbovița, de a se implica pentru asigurarea transportului copiilor cu probleme la Școala Specială Gimnazială din Târgoviște. Președintele Corneliu Ștefan a răspuns scurt, concis, că s-a preocupat pentru rezolvarea acestei probleme, având discuții cu conducerea Inspectoratului Școlar Dâmbovița, ba chiar și cu transportatorii, dar până astăzi reprezentanții în județ ai Ministerului Educației nu au venit cu nicio propunere de clarificare a situației.

A spus Corneliu Ștefan că actuala conducere a Inspectoratului Școlar ar trebui să se implice mai mult pentru rezolvarea acestei probleme.

Au mai existat intervenții din partea consilierei județene PRO România, Florina Mureșan, pe lângă cele trei hotărâri ce vizau proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița. Florina Mureșan a vrut să știe care este durata contractului de finanțare și câte contracte pentru lucrări și servicii s-au atribuit și câte sunt în procedura de licitație. Președintele Consiliului Județean a precizat că îi va ruga pe reprezentanții Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița să facă o informare legat de contractele care au fost semnate.

„Bineînțeles, și eu le cunosc, dar este de datoria lor, fiindcă ei au ținut licitațiile. Acestea nu sunt organizate de Consiliul Județean Dâmbovița”.

Consiliera PRO România a plusat, solicitând conducerii Consiliului Județean să sprijine cetățenii pentru a-și branșa și racorda gospodăriile la rețelele de apă potabilă și canalizare. Eventual, acordarea unor ajutoare financiare prin intermediul Consiliilor Locale. Președintele Corneliu Ștefan a răspuns că, în acest sens, în conformitate cu legea, anul trecut a cerut, în plenul adunării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI Apă, înființarea unei secții speciale în cadrul Companiei de Apă, care să se ocupe de branșarea la prețuri mici a gospodăriilor populației la rețeaua de apă potabilă. Solicitarea președintelui CJ Dâmboviţa a fost aprobată.


„Am făcut acest lucru exact pentru a ajuta populația, să se branșeze direct prin Compania de Apă, să nu mai stea la mâna firmelor autorizate care, știm foarte bine, au tarife duble decât am face noi prin Compania de Apă. Avem o secție în cadrul Companiei prin care branșăm, la cerere, gospodăriile dâmbovițenilor la tarife aflate la jumătate față de cele ale firmelor pe care le avem autorizate în județul Dâmbovița. Acesta este un ajutor, nu?”

ADMINISTRAŢIE

Stagiari la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractele de internship au fost semnate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, în data de 29 septembrie 2022, contractele de internship cu cei șase tineri admiși în program, anul acesta, la finalul perioadei de selecție. În total, au fost 18 candidați, doi dintre ei depunând dosare pentru câte două direcții din cadrul administrației județene.

„Să știți că acest program de internship este unul important pentru instituția noastră. Din cei 7 tineri care, anul trecut, au lucrat alături de noi, în cadrul programului de intenship, 6 s-au angajat astfel: 4 în administrația publică și 2, în mediul privat. Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni petrecute în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos. Sunt sigur că la fel se va întâmpla cu cei 6 tineri care, din 3 octombrie, vor lucra cot la cot cu noi. Le va fi mult mai ușor să-și găsească un loc de muncă după cele trei luni de activitate în Consiliul Județean Dâmbovița. Ne vedem la serviciu!”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

Cei șase stagiari admiși – Georgiana Alexandra Minciunescu, Carmen Vălu, Ioana Pastor, Alexandru Mihai Durlea, Ana Mihaela Radu și Elena Mădălina Stoica – își vor desfășura activitatea în structurile aparatului de lucru al Consiliului Județean Dâmbovița, astfel: Direcția Juridică, Contencios, Administrarea Patrimoniului – 2 posturi, Serviciul Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale – 1 post, Direcția Strategii, Programe și Investiții – 1 post și Direcția Economică – 2 posturi. Timpul de muncă va fi de 20 ore pe săptămână, 4 ore pe zi, pentru care vor beneficia de o indemnizație pentru internship, plătită de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu are în construcție o creșă cu cinci săli de grupă și multe facilități moderne

Publicat

pe

În orașul Titu, din județul Dâmbovița, sunt în desfășurare, în această perioadă, lucrările de construcție a unei creșe cu cinci săli de grupă. Proiectul Primăriei mai cuprinde: două zone de acces cu vestiare, zonă filtru, două săli multifuncționale, zona bucătărie și depozitare alimente, zona îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă de gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei. Capacitatea creșei va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârsta între 1 și 3 ani.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe o terasă acoperită, de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald, terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile (panouri glisante – trafor din lemn) amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, ne informează Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT