Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmboviţa răspunde pertinent consilierilor județeni PRO România

Publicat

pe

Ședința Consiliului Județean Dâmbovița de astăzi, 24 noiembrie 2021, s-a desfășurat într-un ton de normalitate, fără tensiuni sau animozități politice. Aleșii județeni au primit invitații la concertul dedicat Zilei Naționale a României, care se va ține luni, 29 noiembrie, la Clubul Studenților din Târgoviște.

Ca de obicei, singurii consilieri care au cochetat cu postura de opozanți au fost reprezentanții PRO România, care au ridicat în ședință diferite probleme și au exprimat anumite puncte de vedere. Dar, cu tact și înțelegere a demersului, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a știut să gestioneze situația și să răspundă pertinent, cu argumente, temelor ridicate.

La primul punct de pe ordinea de zi a ședinței, cel privind acordarea sumelor necesare acoperirii cheltuielilor de transport și cazare realizate de adoptator sau familia adoptatoare în vederea participării la procesul de potrivire practică a unui copil având domiciliul în alt județ decât cel al familiei adoptatoare, votul a fost majoritar. Consiliera Irena Dumitru de la PRO România a profitat de acest subiect pentru a reveni cu solicitarea către CJ Dâmbovița, de a se implica pentru asigurarea transportului copiilor cu probleme la Școala Specială Gimnazială din Târgoviște. Președintele Corneliu Ștefan a răspuns scurt, concis, că s-a preocupat pentru rezolvarea acestei probleme, având discuții cu conducerea Inspectoratului Școlar Dâmbovița, ba chiar și cu transportatorii, dar până astăzi reprezentanții în județ ai Ministerului Educației nu au venit cu nicio propunere de clarificare a situației.

A spus Corneliu Ștefan că actuala conducere a Inspectoratului Școlar ar trebui să se implice mai mult pentru rezolvarea acestei probleme.

Au mai existat intervenții din partea consilierei județene PRO România, Florina Mureșan, pe lângă cele trei hotărâri ce vizau proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița. Florina Mureșan a vrut să știe care este durata contractului de finanțare și câte contracte pentru lucrări și servicii s-au atribuit și câte sunt în procedura de licitație. Președintele Consiliului Județean a precizat că îi va ruga pe reprezentanții Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița să facă o informare legat de contractele care au fost semnate.

„Bineînțeles, și eu le cunosc, dar este de datoria lor, fiindcă ei au ținut licitațiile. Acestea nu sunt organizate de Consiliul Județean Dâmbovița”.

Consiliera PRO România a plusat, solicitând conducerii Consiliului Județean să sprijine cetățenii pentru a-și branșa și racorda gospodăriile la rețelele de apă potabilă și canalizare. Eventual, acordarea unor ajutoare financiare prin intermediul Consiliilor Locale. Președintele Corneliu Ștefan a răspuns că, în acest sens, în conformitate cu legea, anul trecut a cerut, în plenul adunării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI Apă, înființarea unei secții speciale în cadrul Companiei de Apă, care să se ocupe de branșarea la prețuri mici a gospodăriilor populației la rețeaua de apă potabilă. Solicitarea președintelui CJ Dâmboviţa a fost aprobată.


„Am făcut acest lucru exact pentru a ajuta populația, să se branșeze direct prin Compania de Apă, să nu mai stea la mâna firmelor autorizate care, știm foarte bine, au tarife duble decât am face noi prin Compania de Apă. Avem o secție în cadrul Companiei prin care branșăm, la cerere, gospodăriile dâmbovițenilor la tarife aflate la jumătate față de cele ale firmelor pe care le avem autorizate în județul Dâmbovița. Acesta este un ajutor, nu?”

ADMINISTRAŢIE

Atenție! Se apropie temenul limită pentru scutirea de majorări aplicată de Primăria Poiana

Publicat

pe

20 decembrie 2021 este termenul limită până la care contribuabilii persoane fizice din comuna Poiana pot depune cerere la Primărie pentru scutirea de la plata majorărilor de întârziere.

Pentru a beneficia de această facilitate, este obligatoriu ca, până la același moment – 20 decembrie 2021, să achite toate impozitele și taxele locale restante.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT