Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Administrația publică de la Dragomirești a finalizat investiții importante anul acesta

Publicat

pe

Condițiile de trai s-au îmbunătățit de la an la an în comuna Dragomirești, județul Dâmbovița. Primarul Dragoș Vlădulescu ne-a mărturisit că și-a concentrat atenția pe fiecare palier – drumuri, apă, unități de învățământ, sănătate, cultură, religie etc. – și, de asemenea, a implementat proiecte de dezvoltare în toate satele, nu doar în centrul localității. Chiar dacă și-a dorit să realizeze mult mai multe pentru cetățeni, este mulțumit cu proiectele implementate până acum.

Dacă ne raportăm numai la anul 2021, administrația publică de la Dragomirești a finalizat câteva investiții importante, respectiv: lucrările de amenajare a centrului civic și construirea unei săli multifuncționale în acest perimetru, construirea unei grădinițe noi în satul de centru, reabilitarea clădirii fostei poate și transformarea acesteia într-o clinică de recuperare medicală, loc de joacă în Cartierul Tineretului – Tâmpa, implementarea unui sistem de monitorizare video.

Loc de joacă în Cartierul Tineretului – Tâmpa

De asemenea, este aproape gata grădinița din Decindeni – Pârvulești. Proiectul de reabilitare, extindere și modernizare nu poate fi trecut încă la finalizate, întrucât firma constructoare a întrat în procedură de insolvență și a rămas neexecutate lucrările de împrejmuire și amenajare a curții. Primăria este nevoită acum să efectueze o expertiză tehnică și să demareze apoi procedură legală pentru desemnarea unui nou constructor.

„Avem în comuna Dragomirești un sistem educațional modern și eficient, toate școlile dispunând de dotări de nivel european și de un corp profesoral de excepție. Rezultatele elevilor noștri, atât la clasă cât și la diferite concursuri și olimpiade, confirmă spusele mele.

De altfel, prima investiție majoră pe care am făcut-o în anul 2004, când am preluat funcția de primar al comunei, a fost în sistemul educațional, pe agenda mea de lucru fiind renovarea și reabilitarea tuturor școlilor și grădinițelor existente la acea dată în localitatea noastră”, ne-a declarat edilul de la Dragomirești – Dragoș Vlădulescu.

Grădinița Decindeni - Pârvulești

Grădinița Decindeni – Pârvulești

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: 90 de utilaje și 250 de oameni sunt pregătiți să intervină dacă iarna ne dă de furcă

Publicat

pe

Comandamentul de iarnă la nivelul Primăriei municipiului Târgoviște a fost activat. În incinta unei unități componente a Direcției de Salubritate, utilajele destinate intervenției în cazul căderilor masive de zăpadă au fost pregătite. De asemenea, și echipajele care le vor deservi în caz de necesitate.

„Suntem pregătiți pentru sezonul de iarnă. Avem stocuri suficiente de combustibil, de sare etc. 90 de utilaje sunt pregătite să intervină în cazul în care situația o impune. De asemenea, avem 250 de oameni de la toate structurile administrației publice locale, la care mai adăugăm, la nevoie, încă 50 de voluntari, pregătiți pentru a putea interveni dacă va fi nevoie”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan, care a mers în această dimineață la sediul unde se află utilajele pentru deszăpezire.

A mai spus edilul Târgoviștei că, pentru situații de urgență, au fost puse la dispoziția cetățenilor două numere de telefon (DISPECERAT DESZAPEZIRE: 0245.217.134 și 0731.316.716), la care se pot anunța diferite probleme care apar în acest sezon de iarnă și care pot pune în dificultate existența de zi cu zi.

La această inspecție a mijloacelor de intervenție aflate în subordinea Direcției de Salubritate a Primăriei Târgoviște, au mai fost prezenți administratorul public – Gabriel Boriga și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Locuitorii din Titu pot obține scutire sau reducere de la plata impozitelor pentru anul 2024. Detalii aici!

Publicat

pe

31 decembrie 2023 este termenul – limită până la care locuitorii din orașul Titu, județul Dâmbovița, pot depune la sediul Primăriei solicitări în vederea obținerii de scutiri sau reduceri de la plata taxelor din impozitelor locale pentru anul 2024. Cererile se pot transmite și în format electronic, la adresa de e-mail primariatitu@yahoo.com sau impozitesitaxe@primariatitu.ro.

Atenție! Persoanele care îndeplinesc condițiile impuse de administrația publică locală pentru acordarea acestor facilități au obligația să depună documentele doveditoare anual, în perioada 27 noiembrie – 31 decembrie, în caz contrar nu vor mai beneficia de scutire / reducere.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite