Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Pucioasa: Proiectul de la Colegiul Nicolae Titulescu, cea mai importantă investiție din 2021

Publicat

pe

Proiectul de reabilitare, consolidare, modernizare și dotare implementat la Colegiului Național Nicolae Titulescu Pucioasa este cea mai importantă investiție a administrației orașului în 2021 – spune primarul Constantin Ana.

Din păcate, finalizarea, care era preconizată pentru această lună, a fost întârziată din cauza COVID-19, mai mulți muncitori contactând noul coronavirus, ceea ce a determinat instituirea măsurii de carantină la domiciliu pentru 14 zile pentru unii dintre colegii lor. Potrivit primarului Constantin Ana, a fost afectată o echipă care lucra la finisajele interioare, dar și firma care execută mobilierul.

Cu toate aceste probleme independente de voința constructorilor și a beneficiarului, elevii vor reveni în clădirea Colegiului în semestrul al doilea, exact așa cum și-a propus edilul orașului Pucioasa încă din vară.

„Este o minune de lucrare. Este cel mai important proiect al nostru din acest an și se finalizează acum. Sunt aproape 700 de elevi, care învață în containere (11 clase) și la Școala Nr. 3 (5 clase). A fost dificil, dar, fără supărare, clasele pe care noi le-am pus la dispoziție în containere erau mai primitoare decât cele în care au învățat ei până acum”, a declarat primarul Constantin Ana într-o emisiune TV.

Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa

Odată ce elevii de la Nicolae Titulescu vor reveni în clădirea Colegiului, la Pucioasa vor demara lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Liceului Tehnologic, altă unitate de învățământ pentru care administrația publică locală a obținut finanțare nerambursabilă.

„Containerele în care învață acum elevii de la Colegiul Titulescu vor fi destinate ulterior Liceului Tehnologic, unde s-a terminat faza de proiectare și vom începe lucrările, în ianuarie-februarie, urmând ca elevii să fie dislocați. Sper să terminăm investiția într-un an de zile”, explică edilul de la Pucioasa.

Proiectul de reabilitare, consolidare, modernizare și dotare de la Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa a fost implementat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar pentru investițiile de la Liceul Tehnologic se vor folosi fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operațional Regional.

În 2022, Primăria Pucioasa va derula, cu resurse financiare din bugetul propriu al orașului, un proiect care vizează amenajarea curții Colegiului Național Nicolae Titulescu, a terenurilor de sport și a sălii de sport, pentru că, spune edilul Constantin Ana, ar fi păcat ca imobilul, care este acum unul modern, să rămână încadrat de o incintă degradată.

Așa va arăta incinta Colegiului Național Nicolae Titulescu Pucioasa

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Zeci de străzi din Târgoviște, incluse în diferite programe de reabilitare și modernizare

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat, astăzi – 22 septembrie 2022, că au început lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Prepeleac. Este vorba despre o investiție în valoare de 3,7 milioane de lei. Termenul de execuție, spune edilul, nu va depăși 6 luni.

Intervențiile vizează refacerea terasamentului, turnarea a două straturi de asfalt, sistem de preluare a apelor pluviale și realizarea trotuarelor, a spațiilor verzi sau a marcajelor rutiere – precizează primarul Daniel Cristian Stan, care a vorbit, de asemenea, despre celelalte proiecte ale administrației publice locale, pe componenta infrastructură rutieră.

„17 străzi, cu o lungime de peste 12 km, vor fi reabilitate și modernizate în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor, Costache Olăreanu vor face obiectul unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, intervenții care vor viza atât partea carosabilă, cât și trotuarele.

Cererea de finanțare a fost deja aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, valoarea cumulată a intervențiilor depășind 42.000.000 lei. Durata de execuție nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor, iar în perioada imediat următoare va fi lansată licitația de execuție.

Dacă acestor investiții adaugăm și lucrările care au în vedere străzile Pădurii, Plantelor (realizate) și Liniștei, investiția care vizează modernizarea și reabilitarea străzii Calea București, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, dar și lucrările de reabilitare care au vizat bulevardul Regele Carol, bulevardul Mircea cel Bătrân, străzile Lt. Stancu Ion, Gării sau lucrările în derulare la pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom, avem imaginea unei strategii bine articulate de modernizare a infrastructurii stradale a orașului nostru.

În plus, în perioada următoare va fi demarată licitația publică de execuție aferentă proiectului care vizează reabilitarea străzilor Nicolae Dobrin, Crizantemei, Profesor Cornel Popa (tronsonul de legatură cu Centura), Regele Carol I (ramura adiacentă), Regele Carol I (tronsonul de legatură cu I.C. Brătianu), Oituz, Vidin, Teilor (completare), Apusului, Prisecii (completare), Calea Câmpulung (nr. 178), Înfrățirii (completare), Lămâiței, în lungime de 2.925 ml”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Teren de sport multifuncțional pus la dispoziția copiilor și tinerilor din comuna Hulubești

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat, astăzi – 22 septembrie 2022, la inaugurarea unui teren de sport multifuncțional în comuna Hulubești, construit în această vară. La eveniment au mai fost prezenți: deputata Carmen Holban, vicepreședinții CJ Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public al județului Cristian Avanu și primarii de la Valea Mare și Gura Foii.

Investiția, în valoare de aproximativ 500.000 de lei, a fost implementată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), ceea ce înseamnă că jumătate din sumă a fost suportată de Primăria Hulubești, iar cealaltă jumătate a fost asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița.

„PJDL este cel mai ambițios program județean de dezvoltare locală, pe care îl îndeplinim în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Județean Dâmbovița și unitățile administrativ-teritoriale. Suntem singurul Consiliul Județean din România care am inițiat un astfel de program pentru dezvoltarea tuturor comunităților locale. Aici, la Hulubești, avem un exemplu de bună practică. Îl felicit pe domnul primar și pe toți cei care s-au implicat în derularea acestei investiții. Sper ca, de astăzi, cât mai mulți copii și tineri să vină aici să practice activități sportive”, a spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

La rândul său, edilul Ion Cursureanu i-a mulțumit șefului administrației județene pentru faptul că sprijină proiectele de dezvoltare inițiate de Primăria Hulubești.

„Tinerii din comuna noastră și-au dorit de foarte mult timp o astfel de bază sportivă. Evenimentul de astăzi nu era posibil fără ajutorul Consiliului Județean, în special al domnului președinte Corneliu Ștefan care a fost întotdeauna aproape de comuna noastră. În curând, vom construi peste stradă un părculet și un loc de joacă pentru copii, o investițiede circa 570.000 lei. Tot domnul președinte Corneliu Ștefan ne-a ajutat și cu o asociere pentru modernizarea drumului comunal de la Păișeni, lucrare care este realizată în proporție de 95%. De asemenea, am fost sprijiniți de domnul președinte și cu cele două proiecte depuse pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru asfaltarea a două drumuri, DC104A – Butoiu de Jos și DC27 – de la biserica Hulubești până la Măgura”.

Terenul de sport multifuncțional inaugurat astăzi la Hulubești măsoară 40 m lungime și 30 m lățime, este acoperit cu gazon artificial și împrejmuit cu un gard din plasă bordurată, înalt de 6 m. Imediat ce terenul a fost deschis oficial, copiii din comună au încins un meci de fotbal.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT