Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Pucioasa: Proiectul de la Colegiul Nicolae Titulescu, cea mai importantă investiție din 2021

Publicat

pe

Proiectul de reabilitare, consolidare, modernizare și dotare implementat la Colegiului Național Nicolae Titulescu Pucioasa este cea mai importantă investiție a administrației orașului în 2021 – spune primarul Constantin Ana.

Din păcate, finalizarea, care era preconizată pentru această lună, a fost întârziată din cauza COVID-19, mai mulți muncitori contactând noul coronavirus, ceea ce a determinat instituirea măsurii de carantină la domiciliu pentru 14 zile pentru unii dintre colegii lor. Potrivit primarului Constantin Ana, a fost afectată o echipă care lucra la finisajele interioare, dar și firma care execută mobilierul.

Cu toate aceste probleme independente de voința constructorilor și a beneficiarului, elevii vor reveni în clădirea Colegiului în semestrul al doilea, exact așa cum și-a propus edilul orașului Pucioasa încă din vară.

„Este o minune de lucrare. Este cel mai important proiect al nostru din acest an și se finalizează acum. Sunt aproape 700 de elevi, care învață în containere (11 clase) și la Școala Nr. 3 (5 clase). A fost dificil, dar, fără supărare, clasele pe care noi le-am pus la dispoziție în containere erau mai primitoare decât cele în care au învățat ei până acum”, a declarat primarul Constantin Ana într-o emisiune TV.

Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa

Odată ce elevii de la Nicolae Titulescu vor reveni în clădirea Colegiului, la Pucioasa vor demara lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Liceului Tehnologic, altă unitate de învățământ pentru care administrația publică locală a obținut finanțare nerambursabilă.

„Containerele în care învață acum elevii de la Colegiul Titulescu vor fi destinate ulterior Liceului Tehnologic, unde s-a terminat faza de proiectare și vom începe lucrările, în ianuarie-februarie, urmând ca elevii să fie dislocați. Sper să terminăm investiția într-un an de zile”, explică edilul de la Pucioasa.

Proiectul de reabilitare, consolidare, modernizare și dotare de la Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa a fost implementat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar pentru investițiile de la Liceul Tehnologic se vor folosi fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operațional Regional.

În 2022, Primăria Pucioasa va derula, cu resurse financiare din bugetul propriu al orașului, un proiect care vizează amenajarea curții Colegiului Național Nicolae Titulescu, a terenurilor de sport și a sălii de sport, pentru că, spune edilul Constantin Ana, ar fi păcat ca imobilul, care este acum unul modern, să rămână încadrat de o incintă degradată.

Așa va arăta incinta Colegiului Național Nicolae Titulescu Pucioasa

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT