Connect with us

POLITIC

Noul ambasador al Republicii Chile la București, vizită de prezentare în Parlamentul României

Publicat

pe

Senatorul social-democrat Titus Corlățean a primit-o într-o vizită de prezentare pe E.S. María Díaz, noul ambasador al Republicii Chile la București. Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României i-a urat succes în noua misiune de reprezentare diplomatică în România și a evidențiat rolul moștenirii comune latine în soliditatea fundamentului relațiilor bilaterale.

În cadrul dialogului au fost trecute în revistă o serie de domenii de interes pentru cooperarea bilaterală cu obiectivul intensificării schimburilor economice, exporturilor, în domeniul energiei regenerabile etc. De asemenea, senatorul Titus Corlățean a subliniat deschiderea și interesul pentru schimburile în plan parlamentar, mai ales după alegerile legislative care au avut loc în Republica Chile în noiembrie 2021.

„Cei doi oficiali au evocat experiența comună a României și a Republicii Chile pe teme importante din perspectiva dreptului internațional public, așa cum este cazul delimitării spațiilor maritime, în acord cu regulile din Dreptul Mării.

Președintele Comisiei pentru Politică Externă a adresat mulțumiri ambasadorului Republicii Chile la București pentru sprijinul constant pe care acest stat l-a arătat în procesul de aderare a României la OCDE.

Au fost puse în evidență cooperarea deosebită în plan multilateral, în cadrul diferitelor organizații internaționale, începând cu Organizația Națiunilor Unite și susținerea reciprocă a candidaturilor la diferite structuri internaționale.

România a confirmat faptul că statul român este un susținător consecvent al finalizării negocierilor pentru modernizarea Acordului de Asociere a Republicii Chile cu Uniunea Europeană, cât mai curând posibil.

Ambasadorul statului Chile a făcut o prezentare a ultimelor evoluții politice în plan național, legate de alegerea membrilor Senatului și ai Camerei Deputaților, precum și în perspectiva turului doi al alegerilor prezidențiale, programate în luna decembrie a acestui an.

Totodată, l-a informat pe președintele Comisiei pentru politică externă în legătură cu evoluțiile procesului de reformă constituțională profundă, în curs, în cadrul Adunării Constituante de adoptare a noii Constituții”, se menționează într-un comunicat emis de către Senatul României.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Succes istoric pentru Dâmbovița: 1,3 miliarde de lei, finanțare prin Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Județul Dâmbovița a depus pentru finanțare pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 137 de proiecte, în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de lei, și toate au fost aprobate! Urmează acum ca cele 82 de primării beneficiare și Consiliul Județean Dâmboviţa să organizeze licitațiile publice pentru desemnarea firmelor constructoare și apoi să înceapă lucrările propriu-zise. Se vor reabilita și moderniza drumuri și poduri (93 de proiecte) și vor fi executate rețele de apă și canalizare (40 de proiecte).

Având în vedere că pe programele de finanțare PNDL 1 și 2, care s-au implementat pe parcursul ultimilor 10 ani, județul Dâmbovița a accesat aproximativ 1,1 miliarde de lei, faptul că, într-o singură zi, săptămâna aceasta, i-au fost aprobate investiții de 1,3 miliarde de lei reprezintă fără doar și poate „un succes istoric” – după cum a punctat deputatul PSD Radu Popa. Parlamentarul a felicitat echipa de la CJ Dâmboviţa, condusă de președintele Corneliu Ștefan, și pe primarii din județ pentru că s-au implicat să aducă fonduri cu care să dezvolte comunitățile locale.

„Acesta este modul în care PSD le mulțumește dâmbovițenilor pentru votul pe care l-am primit acum 2 ani”, a mai spus deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT