Connect with us

Dâmboviţa

Carmen Holban – deputat, despre măsurile obligatorii pentru prevenirea tragediilor văzute în vârful valului 4 al pandemiei

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban, membră a Comisiei pentru Sănătate și Familie din cadrul Parlamentului României, consideră că una dintre cele mai presante probleme ale acestei perioade o reprezintă pregătirea sistemului sanitar în vederea diminuării efectelor valului 5 al pandemiei de coronavirus care pare că ne va lovi în următoarele săptămâni.

„Măsurile propuse de PSD la capitolul sănătate sunt obligatorii dacă dorim să prevenim tragediile văzute în vârful valului 4. Avem nevoie de medicamente antivirale în farmacii, eliberate pe prescripție medicală, pentru tratarea timpurie a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, de diagnostic și tratament ambulatoriu cât mai rapid pentru pacienții COVID-19 și de extinderea testărilor și eficientizarea anchetelor epidemiologie”, a declarat Carmen Holban.

Parlamentara a mai menționat că trebuie dezvoltate rapid serviciile de ambulatoriu, astfel încât cetățenii să beneficieze de tratament înaintea apariției complicațiilor cauzate de COVID-19, evitându-se în acest mod aglomerarea spitalelor.

„La fel de importantă este vaccinarea. Trebuie să înțelegem că imunizarea împotriva SARS-CoV-2 ajută organismul să lupte împotriva acestui virus, dar este și o mână de ajutor pe care o întindem medicilor și sistemului de sănătate românesc. Nu au mai fost locuri în spitale pentru cei infectați cu COVID-19, pacienții erau tratați pe holuri, iar doctorii noștri, asistentele, ambulanțierii au avut momente când au ajuns la capătul puterilor”, a mai adăugat deputata PSD de Dâmbovița.

Carmen Holban insistă pentru vaccinarea persoanelor vârstnice și a celor care suferă de anumite afecțiuni cronice.

„Aici ne confruntăm cu o altă problemă, respectiv cu reticența oamenilor. Acest lucru s-a întâmplat pentru că au fost luate decizii fără consultarea celor vizați și nu au fost oferite explicații pe înțelesul tuturor. Altfel ar fi stat lucrurile și în județul Dâmbovița, în ceea ce privește numărul de persoane vaccinate. Ne apropiem de finalul anului, iar numărul dâmbovițenilor vaccinați a ajuns la 168.298 doze complete, adică puțin peste 30% din populația județului.

Dacă vrem să avem un început de an liniștit, vaccinarea este cea mai bună și sigură soluție. Cu ajutorul noului ministru PSD de la Sănătate, Alexandru Rafila, ne-am propus schimbarea radicală a atitudinii autorităților în gestionarea pandemiei. Nu vor mai fi decizii arbitrare și impredictibile. Orice decizie care va fi luată va fi mai întâi discutată cu cei pe care aceasta îi vizează, astfel încât să creștem gradul de conformare voluntară din partea oamenilor”, a mai menționat Carmen Holban.

Deputata PSD a adresat și o solicitare către ministrul Educației, să fie elaborată, în cel mai scurt timp, o procedură clară privind modul de administrare a testelor în școli.

„Vrem să fie specificat foarte clar și cum vor fi validate rezultatele acestora. Există multă confuzie, pentru că totul s-a făcut în grabă și toate acestea au legătură cu foștii miniștri USRPlus de la Sănătate. Dacă testarea în școli debuta atunci când PSD o cerea, acum aveam deja reguli clare, bine stabilite, totul ar fi fost funcțional. Însă, din păcate, miniștrii USR au blocat testarea în instituțiile de învățământ pe toată durata mandatelor lor. Acum, trebuie să recuperăm din mers tot acel timp pierdut. Vom face și acest lucru. Suntem obișnuiți să reparăm tot ce au stricat alții”, a spus Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.

Dâmboviţa

„Make Europe Great Again”, a treia ediție a conferinței internaționale a suveraniștilor inițiată de AUR s-a desfășurat la Salonic

Publicat

pe

Senatorul AUR Dâmbovița, Ciprian Iacob, se află în aceste zile în Grecia. Parlamentarul face parte dintr-o delegație a partidului condusă de președintele acestei formațiuni – George Simion, care participă la cea de-a treia ediție a Conferinței Internaționale „Make Europe Great Again” (MEGA), desfășurată la Hotelul Porto Palace, din Salonic. De menționat că inițiatorul acestui format de dezbateri politice este Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Ne-a precizat senatorul Ciprian Iacob că pe ordinea de zi a acestei reuniuni internaționale s-au aflat teme ce vizează crearea unei platforme pentru conservatorii și patrioții din Europa, realizarea unei opoziții față de globaliști și birocrații nealeși și promovarea identității, moștenirii și libertății europene autentice.

„AUR își exprimă dorința de unitate în diversitate, respingând minciunile, decadența morală și totalitarismul soft. Președintele George Simion a vorbit în cadrul conferinței despre atacarea democrației în România, despre anularea alegerilor sub pretextul unor ingerințe străine ce nu ne-au fost prezentate. A mai spus liderul George Simion că avem datoria de a apăra adevărul”, ne-a precizat senatorul AUR Ciprian Iacob.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Bolnavii de cancer sunt purtați pe drumuri! Semnal de alarmă tras de pensionarii din Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 25 aprilie 2025, de Izvorul Tămăduirii, la sediul Instituției Prefectului Dâmbovița, s-a desfășurat ședința lunară a membrilor Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice. Întâlnirea a fost prezidată, ca de obicei, de președintele acestei structuri civice – economistul Gheorghe Popa. Au venit, în calitate de invitați permanenți, pentru a interveni și a aduce lămuriri cu privire la sistemul de pensii și cel al protecției sociale, directorul Casei Județene de Pensii – Mihai Toni Ciprian și cel al Agenției de Plăți și Inspecție Socială – Bogdan Iancu. Au lipsit prefectul și subprefectul, fiind prinși în alte activități importante. Dar, lucrurile au mers bine și așa.

Ședința a fost una scurtă, însă interesantă, interactivă. Reprezentanții bătrânilor din Dâmbovița au pus pe tapet câteva probleme deosebit de importante. De fapt, au tras un semnal de alarmă asupra unor situații apărute în sistemul medical și care crează stres unei anumite categorii de pacienți care luptă pentru viața lor.

A mai fost pe ordinea de zi o informare venită din partea conducerii Casei Județene de Asigurări de Sănătate, a managerului Cristina Sima, care a ținut în permanență aproape de Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice și i-a sprijinit în toate demersurile pe care aceștia le-au inițiat, implicându-se rapid pentru rezolvarea problemelor sesizate. Materialul prezentat se referă la procesul de asigurare, în anul 2025, a fondurilor necesare pentru medicamente compensate și pentru efectuarea de analize medicale.

Reprezentantul vârstnicilor din zona Pucioasa, Emil Pleșa, a prezentat celor de față o situație gravă cu care se confruntă unii bolnavi de cancer care, din cauza unor modificări a normelor în vigoare, trebuie să alerge mai mult pentru efectuarea tratamentului de care depinde viața lor. Aceștia beneficiau la spital de un tratament sprijin pentru sistemul imunitar puternic răvășit de cura de citostatice. Până acum, primeau tratamentul în spital, la Secția Oncologie. Acum, întrucât tratamentul nu mai este distribuit prin intermediul spitalelor, pacienții, în baza unei rețete medicale, trebuie să umble din farmacie în farmacie pentru a procura fiolele pentru imunitate. A mărturisit Emil Pleșa, trist, că pentru bolnavii de cancer este un adevărat calvar să umble după acest medicament. Fie sănătatea nu îi ajută să umble de colo până colo, fie nu au la cine apela pentru a le procura medicamentul, fie nu este de găsit. Nu am mai pus la socoteală faptul că farmaciile, de obicei, nu au pe stoc respectivul tratament, ci în baza unei cereri care are în spate documente medicale este făcută comanda. Un adevărat calvar. Emil Pleșa a solicitat, în numele bolnavilor de cancer care se confruntă cu astfel de probleme, să se revină la vechiul sistem, de a se furniza tratamentul prin spital, fără ca pacientul, care este și așa spus unui stres imens, să mai treacă prin astfel de episoade nefericite.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite