Connect with us

Dâmboviţa

Carmen Holban – deputat, despre măsurile obligatorii pentru prevenirea tragediilor văzute în vârful valului 4 al pandemiei

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban, membră a Comisiei pentru Sănătate și Familie din cadrul Parlamentului României, consideră că una dintre cele mai presante probleme ale acestei perioade o reprezintă pregătirea sistemului sanitar în vederea diminuării efectelor valului 5 al pandemiei de coronavirus care pare că ne va lovi în următoarele săptămâni.

„Măsurile propuse de PSD la capitolul sănătate sunt obligatorii dacă dorim să prevenim tragediile văzute în vârful valului 4. Avem nevoie de medicamente antivirale în farmacii, eliberate pe prescripție medicală, pentru tratarea timpurie a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, de diagnostic și tratament ambulatoriu cât mai rapid pentru pacienții COVID-19 și de extinderea testărilor și eficientizarea anchetelor epidemiologie”, a declarat Carmen Holban.

Parlamentara a mai menționat că trebuie dezvoltate rapid serviciile de ambulatoriu, astfel încât cetățenii să beneficieze de tratament înaintea apariției complicațiilor cauzate de COVID-19, evitându-se în acest mod aglomerarea spitalelor.

„La fel de importantă este vaccinarea. Trebuie să înțelegem că imunizarea împotriva SARS-CoV-2 ajută organismul să lupte împotriva acestui virus, dar este și o mână de ajutor pe care o întindem medicilor și sistemului de sănătate românesc. Nu au mai fost locuri în spitale pentru cei infectați cu COVID-19, pacienții erau tratați pe holuri, iar doctorii noștri, asistentele, ambulanțierii au avut momente când au ajuns la capătul puterilor”, a mai adăugat deputata PSD de Dâmbovița.

Carmen Holban insistă pentru vaccinarea persoanelor vârstnice și a celor care suferă de anumite afecțiuni cronice.

„Aici ne confruntăm cu o altă problemă, respectiv cu reticența oamenilor. Acest lucru s-a întâmplat pentru că au fost luate decizii fără consultarea celor vizați și nu au fost oferite explicații pe înțelesul tuturor. Altfel ar fi stat lucrurile și în județul Dâmbovița, în ceea ce privește numărul de persoane vaccinate. Ne apropiem de finalul anului, iar numărul dâmbovițenilor vaccinați a ajuns la 168.298 doze complete, adică puțin peste 30% din populația județului.

Dacă vrem să avem un început de an liniștit, vaccinarea este cea mai bună și sigură soluție. Cu ajutorul noului ministru PSD de la Sănătate, Alexandru Rafila, ne-am propus schimbarea radicală a atitudinii autorităților în gestionarea pandemiei. Nu vor mai fi decizii arbitrare și impredictibile. Orice decizie care va fi luată va fi mai întâi discutată cu cei pe care aceasta îi vizează, astfel încât să creștem gradul de conformare voluntară din partea oamenilor”, a mai menționat Carmen Holban.

Deputata PSD a adresat și o solicitare către ministrul Educației, să fie elaborată, în cel mai scurt timp, o procedură clară privind modul de administrare a testelor în școli.

„Vrem să fie specificat foarte clar și cum vor fi validate rezultatele acestora. Există multă confuzie, pentru că totul s-a făcut în grabă și toate acestea au legătură cu foștii miniștri USRPlus de la Sănătate. Dacă testarea în școli debuta atunci când PSD o cerea, acum aveam deja reguli clare, bine stabilite, totul ar fi fost funcțional. Însă, din păcate, miniștrii USR au blocat testarea în instituțiile de învățământ pe toată durata mandatelor lor. Acum, trebuie să recuperăm din mers tot acel timp pierdut. Vom face și acest lucru. Suntem obișnuiți să reparăm tot ce au stricat alții”, a spus Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT