Connect with us

ACTUALITATE

Victimele exploziei de la Găești sunt tot pe drumuri, întrucât Primăria nu a cerut fonduri Guvernului

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Senatorul Titus Corlățean i-a cerut public primarului orașului Găești – Grigore Gheorghe, astăzi – 3 decembrie 2021, în cadrul unei conferințe de presă, să transmită către Guvern, în termen de 7 zile, o solicitare pentru alocarea de resurse bugetare în vederea efectuării lucrărilor de reabilitare, reparație și punere în siguranță a blocului afectat de explozie în luna ianuarie.

A precizat parlamentarul PSD de Dâmbovița, dând citire unui răspuns primit de la Ministerul Dezvoltării, că demersurile pe care le-a întreprins în această direcție, începând cu luna aprilie, s-au putut concretiza, deși a existat disponibilitate, din cauza faptului că Primăria Găești nu a înaintat o solicitare pentru alocarea de fonduri.

„În lipsa solicitării exprese venite din partea autorității administrației publice locale, în aplicarea principiului autonomiei locale, instituția noastră nu are posibilitatea de a proceda la alocarea de fonduri, în condițiile legii și conform competențelor, pentru sprijinirea comunității locale, așa cum se solicită prin interpelarea domnului senator.

Totodată, precizăm că, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și autoritățile administrației publice locale sau organisme și instituții publice nu există relații de subordonare, astfel că, în lipsa reacției acestora, nu se pot iniția proceduri prevăzute de lege în vederea ajutorării comunității locale afectate” (Răspunsul integral la finalul materialului).

De aici, revolta senatorului Titus Corlăţean la adresa primarului Grigore Gheorghe, pe care îl acuză de nepăsare față de problemele oamenilor pe care, iată, i-a prins altă iarnă tot pe drumuri!

„Cer public persoanei care este accidental la conducerea Primăriei Găești să solicite, în următoarele 7 zile, și, dacă nu e capabil, nu știe să scrie sau nu are echipă, îi pun eu la dispoziție un text, să solicite Guvernului alocarea de resurse pentru reabilitarea blocului și vă garantez, mai ales în actuala structură a Guvernului, că ne vom ocupa că imediat să fie alocate resursele financiare respective.

Mișcați-vă odată și dați drumul la această solicitare. Am început iarna, oamenii sunt disperați, blocul este cum este, încă mai poate fi salvat, oamenii încă pot găsi o soluție dacă Guvernul primește această solicitare și vă garantez că o rezolvăm noi, în actuala structură de guvernare. Măcar o adresă oficială să o semneze și să o trimită. Nu este capabil? Îi fac eu textul!

Și, dacă primarul de la Găești, nu este capabil să facă acest lucru, îi voi cere demisia de onoare. Să plece! Să nu credeți că este o chestiune între PSD și PNL. Aș fi fost mai dur cu un primar de-al meu, de la PSD, dacă nu ar fi făcut ceea ce trebuia”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

A mai mărturisit parlamentarul că, din cauza disperării, două femei, una dintre ele imobilizată la pat, au revenit în blocul care a explodat în data de 15 ianuarie 2021. Chiar dacă nu s-au efectuat lucrări de reparații, reabilitare și punere în siguranță, ci doar au fost dărâmați, cu vreo 3 săptămâni în urmă, câțiva pereți care se degradaseră și mai mult. Se pare că un responsabil din Primăria Găești le-a spus oamenilor să-și pună ferestre și uși și să se mute.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite