Connect with us

Dâmboviţa

Deputat: PSD a intrat la guvernare pentru a schimba prioritățile, în primul rând în plan social

Publicat

pe

Deputatul Ionuț Vulpescu a făcut un comentariu legat de intrarea PSD la guvernare alături de PNL, partid pe care fostul ministru al Culturii l-a criticat și pentru care nu are cuvinte de laudă.

„Guvernarea Cîțu se epuizase, nu mai avea soluții și era tot mai incoerentă, din cauza tensiunilor mereu mai puternice dintre o parte a PNL și USR.  Vă reamintesc ce am întrebat noi în tot acest timp: pentru cine guvernează guvernul condus de premierul Cîțu?

Vreau să fiu bine înțeles, nu vrea nimeni să pornească un război cu cineva din PNL, dar, să fim realiști, nu poți schimba ceva dacă nu faci o analiză serioasă a trecutei guvernări.

PSD nu va pedala pe ”greaua moștenire”, e o scuză rizibilă. Dar, abia atunci când vom renunța la a face acest audit, această analiză, să ne acuzați că am intrat la guvernare de dragul puterii. Până atunci, este vorba despre obligația noastră față de oamenii care ne-au votat, față de români, care, indiferent de convingerile lor politice, se lovesc de aceleași probleme sociale”, a declarat social-democratul Ionuț Vulpescu.

A spus deputatul că PSD a intrat la guvernare pentru a schimba prioritățile, în primul rând în plan social, pentru a fi de folos cetățenilor, pentru a eficientiza serviciile oferite acestora.

„Nu este vorba doar despre salarii, pensii, despre inflație, despre puterea de cumpărare, șomaj, despre starea sistemelor de sănătate și de educație. Este vorba și de liberul acces al românilor la sănătate, despre accesul lor la medicamente, despre starea serviciilor publice comunitare. Ce rost are, de pildă, faptul că Primăria Generală, la București, și-a digitalizat serviciul care le spune locuitorilor: ”Ne pare rău, nici azi nu veți avea căldură și apă caldă!” Este un mod de a le spune că ei, cetățenii, nu contează, că a face o aplicație inutilă este un mod de a respecta contractul social”, a precizat parlamentarul PSD.

Ionuț Vulpescu consideră că viitorul democrației se joacă în plan social și acest aspect este tot mai evident la nivel mondial.

„România arată cum arată, cu uriașele ei dezechilibre economice și sociale, pentru că a ignorat socialul și a crezut să piața rezolvă toate problemele. Dacă vrem să reconstruim România, fără solidaritate socială, fără un stat eficient, organizator al acestei solidarități, nu putem face nimic. Știu, unii sunt șocați numai la gândul că se pune în discuție cota unică. Lăsând la o parte faptul că în România nu există un sistem cu cotă unică, ci doar un privilegiu pentru cei cu venituri mari și foarte mari, sistemul cu impozitare progresivă are și niște mecanisme care permit încurajarea unor investiții în domenii economice necesare, dar care au nevoie de susținerea statului. Și e mai simplu și mai rapid s-o faci prin deduceri de la impozitare. La fel, și în cazul familiilor cu copii”, a mai adăugat deputatul.

Vulpescu a revenit, în finalul discursului său, la ideea de stat social pentru care luptă PSD. România este definită în Constituție ca fiind stat social, nu liberal.

„După ani de conlucrare și de conviețuire politică pașnică, zic eu, cu liberalii, nu mi se par niște ireductibili ai libertarianismului. Sunt și ei conștienți că lucrurile se joacă în plan social. Noi vrem să credem că putem construi de durată plecând de la acest principiu.

Repet, social e mai mult decât măriri de salarii și de pensii. Revenirea la statul social este proiectul PSD de la care pornim în guvernare. Este în logica binelui comun. Cum vom face asta? Împreună cu partenerii de guvernare, prin construirea consensului în legătură cu reformele necesare atingerii acestui obiectiv.

Politica bazată pe confruntare ne-a făcut mult rău. Noi, în PSD, am învățat lecția asta, motiv pentru care suntem la guvernare, în loc să stăm liniștiți pe malul apei, privind la adversari”, a spus deputatul PSD de Dâmbovița Ionuț Vulpescu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT