Connect with us

Dâmboviţa

Proiectele puse de județul Dâmbovița pe masa de lucru a noului Guvern

Publicat

pe

Astăzi – 3 decembrie 2021, în prima conferință de presă de după intrarea la guvernare a PSD alături de PNL și UDMR, conducerea social-democraților dâmbovițeni a expus problematica cu care se confruntă țara, județul, și care sunt principalele proiecte socio-economice pe care le vor implementate cât se poate de repede și pentru a căror materializare solicită implicarea Guvernului.

Corneliu Ștefan, liderul PSD Dâmbovița și președintele Consiliului Județean, a precizat că partidul pe care îl reprezintă și-a asumat responsabilitatea de a intra la guvernare într-un moment dificil pentru țară. Social-democrații au acceptat să acceadă la putere alături de liberali din dorința de a readuce România la normalitate, de a reda oamenilor siguranța unui trai mai bun.

„Statul trebuie să aibă grijă de cetățenii săi, mai ales de cei vulnerabili. Munca trebuie să fie încurajată și răsplătită, în primul rând pentru familiile cu copii și pentru cele aflate în dificultate.

PSD s-a angajat din nou să repare ce au stricat guvernele de dreapta. Să crească puterea de cumpărare a românilor, să stopeze prăbușirea nivelului de trai.

Am venit în acest guvern cu responsabilitate și, nu în ultimul rând, cu un set de măsuri absolut necesare, prioritare încă din prima zi de guvernare”, a spus Corneliu Ștefan.

Ținând cont de faptul că suntem în pandemie iar problemele cauzate de coronavirus sunt de extremă urgență, președintele PSD Dâmbovița a precizat că sănătatea reprezintă în această perioadă un domeniu prioritar. Social-democrații vor să facă ordine în ceea ce privește eliberarea din farmacii a medicamentelor antivirale, pe bază de prescripție, pentru tratarea de timpuriu a persoanelor infectate cu coronavirus. De asemenea, a mai menționat Corneliu Ștefan faptul că PSD, prin ministrul Sănătății, se va implica pentru testarea extinsă și pentru realizarea cu eficiență a anchetelor epidemiologice, astfel încât să fie restrânsă contaminarea cu COVID-19.

PSD nu renunță la proiectele sociale pe care le-a avansat încă din perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Social-democrații au considerat întotdeauna că prioritare într-o societate care se respectă trebuie să fie bunăstarea, prosperitatea tuturor membrilor comunității și asigurarea unor locuri de muncă bine plătite și sigure.

„În domeniul muncii, cele mai importante măsuri pe care le vom lua urgent sunt creșterea salariului minim brut pe economie cu 11%, respectiv de la 2.300 de lei cât este în prezent la 2.550 de lei de la 1 ianuarie 2022; creșterea punctului de pensie cu 10% , de la 1.442 de lei la 1.586 de lei, măsură aplicată tot de la 1 ianuarie 2022. Totodată, pensia minimă va crește cu 25%, de la 800 de lei în prezent la 1.000 de lei.

La capitolul Familie, Tineret și Egalitate de Șanse, anunțăm creșterea alocațiilor cu 40% pentru copiii sub 2 ani, de la 427 de lei în prezent la 600 de lei. Cu 13,5% vor crește alocațiile pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, respectiv de la 214 lei în prezent la 243 de lei de la 1 ianuarie 2022″, a adăugat Corneliu Ștefan.

Partidul Social Democrat este pregătit să lanseze programul „Cumpără românește”. Inițiativa social-democraților, după cum a arătat liderul PSD Dâmbovița, urmărește încurajarea achizițiilor de produse românești și, implicit, sprijinirea firmelor cu capital românesc.

„La capitolul agricultură, ne dorim creșterea producției agricole autohtone pentru realizarea siguranței alimentare, absorția în întregime a fondurilor europene destinate agriculturii și, nu în ultimul rând, plata la timp a tuturor categoriilor de subvenții. Legat de agricultură, vin și cu o veste bună pentru Dâmbovița, în primul rând pentru legumicultorii din bazinele Băleni și Lungulețu. Anul viitor, PSD va relua sprijinul acordat legumicultorilor pentru programul „Tomata”, un program foarte bun pentru toți românii, care a fost desființat de guvernul anterior, când PNL conducea Ministerul Agriculturii”, a mai precizat președintele PSD Dâmbovița.

Social-democrații interesați să pună agricultura pe picioare vor să redeschidă, de la 2 ianuarie 2022, Casa de Comerț „Unirea”, care se va ocupa numai de produsele românești.

La Finanțe, PSD dorește reducerea taxelor pe venituri și, nu în ultimul rând, creșterea deducerilor pentru persoanele cu venituri mici și cu mulți copii.

„Tot la capitolul Finanțe, în perioada următoare, vrem să reducem derapajele pe care Guvernul PNL le-a avut în ultimii doi ani pentru toți românii și, așa cum am spus și la ultima conferință de presă, pentru primarii sau președinții de consilii județene din partea PSD. Să facem o reparație morală pentru a aduce la egalitate, prin rectificare bugetară, sumele care se cuvin tuturor unităților administrativ-teritoriale care au fost văduvite de Guvernul PNL”, a spus Corneliu Ștefan.

Președintele Consiliului Județean, și-a propus să continue proiectele pe care le-a demarat în Dâmbovița.

„Avem prioritățile foarte clare, de a sprijini, de a duce mai departe proiectele pe care ni le-am asumat în fața dâmbovițenilor. Am așteptări foarte mari din partea Guvernului României, din partea colegilor pe care îi avem astăzi la putere.

O spun foarte clar, nu am renunțat la proiectul de modernizare a DN 71. Am avut o discuție cu domnul ministru Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, care a spus că prioritatea numărul 1 a Ministerului este de a relua licitația pentru DN 71, Bâldana-Târgoviște, de a semna cât mai repede protocoalele pentru centurile ocolitoare, proiecte pe care le-a inițiat Consiliul Județean Dâmbovița, respectiv inelul doi de centură al municipiului Târgoviște, inelul de centură pentru Pucioasa și Fieni, inelul de centură pentru Găești și, nu în ultimul rând, inelul de centură din sudul județului, pentru cele două orașe, Titu și Răcari.

Vrem să fie scos cât mai repede la licitație drumul expres Găești- Ploiești, drum care face legătura între Oltenia și Moldova. Pentru acest proiect, studiul de fezabilitate este aproape finalizat. În perioada următoare, în prima parte a anului 2022, dorim cât mai repede să scoatem la licitație acest drum expres.

Acestea sunt cele mai importante proiecte pe care le așteptăm de la Guvernul României. Cu siguranță, nu vom sta cu mâinile în sân și vom lupta pentru toate proiectele de dezvoltare pentru județul Dâmbovița”, a punctat Corneliu Ștefan – liderul PSD Dâmbovița.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT