Connect with us

RELIGIE-CULTURĂ

Avem datoria de a ne apăra, aprofunda și promova credința

Publicat

pe

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, care a primit la botez numele de Nicolae, a săvârșit, ieri, de Sf. Nicolae, Sfânta Liturghie la biserica Mânăstirii Dealu de lângă Târgoviște. Din sobor, a făcut parte preotul Ionuț Ghibanu – vicar eparhial, precum și alți slujitori ai Bisericii Ortodoxe.

În mesajul său către drept credincioși, mitropolitul Nifon a evocat personalitatea Sfântului Ierarh Nicolae, din perspectivă pastoral-misionară și social-filantropică. A spus IPS Nifon că pilda vieții Sfântului Nicolae se constituie în exemplu viu, curat pentru întreaga Creștinătate.

„Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre rolul pe care Sfântul Ierarh Nicolae l-a avut în apărarea dreptei credințe, prin cuvânt și prin faptă, contra tuturor detractorilor Adevărului. La fel și noi, astăzi, avem datoria de a ne apăra, aprofunda și promova credința, mai cu seamă că principiile Evangheliei lui Hristos stau la temelia civilizației românești și europene, reprezentând ceea ce are mai bun lumea noastră”, se arată într-un comunicat transmis de Arhiepiscopia Târgoviștei.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Recital de muzică clasică la Muzeul de Istorie din Târgoviște. Intrarea este liberă

Publicat

pe

De

Marți – 12 decembrie, de la ora 17:00, Orchestra Simfonică „Muntenia” a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița va susține, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, un recital de muzică clasică dedicat sărbătorilor de iarnă. Accesul este liber.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Concert de Crăciun, în Amfiteatrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște

Publicat

pe

Miercuri – 13 decembrie 2023, de la ora 18:00, elevii Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu”, din cadrul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, și cei ai Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște vor susține un concert de Crăciun.

Evenimentul va avea loc în Amfiteatrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna” sub coordonarea profesoarelor Adela Nae și Amalia Profirescu. Accesul este gratuit.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite