Connect with us

RELIGIE-CULTURĂ

Avem datoria de a ne apăra, aprofunda și promova credința

Publicat

pe

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, care a primit la botez numele de Nicolae, a săvârșit, ieri, de Sf. Nicolae, Sfânta Liturghie la biserica Mânăstirii Dealu de lângă Târgoviște. Din sobor, a făcut parte preotul Ionuț Ghibanu – vicar eparhial, precum și alți slujitori ai Bisericii Ortodoxe.

În mesajul său către drept credincioși, mitropolitul Nifon a evocat personalitatea Sfântului Ierarh Nicolae, din perspectivă pastoral-misionară și social-filantropică. A spus IPS Nifon că pilda vieții Sfântului Nicolae se constituie în exemplu viu, curat pentru întreaga Creștinătate.

„Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre rolul pe care Sfântul Ierarh Nicolae l-a avut în apărarea dreptei credințe, prin cuvânt și prin faptă, contra tuturor detractorilor Adevărului. La fel și noi, astăzi, avem datoria de a ne apăra, aprofunda și promova credința, mai cu seamă că principiile Evangheliei lui Hristos stau la temelia civilizației românești și europene, reprezentând ceea ce are mai bun lumea noastră”, se arată într-un comunicat transmis de Arhiepiscopia Târgoviștei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Intrare gratuită la muzeele din Dâmbovița pe 24 iunie, pentru vizitatorii în ie sau costum popular

Publicat

pe

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte oferă intrare gratuită, în toate instituțiile culturale pe care le administrează, vizitatorilor îmbrăcați în ie sau costum popular, cu ocazia „Zilei universale a iei – 24 iunie 2022”, ne informează Consiliului Județean Dâmboviţa.

Cu această ocazie, oamenii vor putea descoperi „Povestea iei” într-o expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Istorie, unde vor fi expuse ii autentice din județul Dâmbovița – localitațile Runcu, Voinești, Pucioasa, Mesteacăn, Moreni, Târgoviște și Pietroșița, dar și din alte județe, ce fac parte din Colecția de Etnografie a Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 24 iunie – 31 iulie 2022, de marți până duminică, în intervalul orar 09:00 – 17:00.

„În anul 2013, pe 24 iunie, odată cu sărbătoarea de Sânziene, a fost marcată pentru prima dată Ziua universală a iei, Institutul Cultural Român din New York inaugurând seria evenimentelor reunite sub genericul „La blouse roumaine”, comunitatea online cu același nume propunând „ia” ca brand de țară. Evenimentul a devenit internațional, fiind sărbătorit în peste 50 de țări de pe șase continente”, se mai precizează în comunicatul transmis de Consiliul Județean Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Începe Festivalul-Concurs Național de Muzică Ușoară și Muzică Populară „Cununa Petrolului”, ediția 2022

Publicat

pe

În perioada 23 – 25 iunie 2022, Tabăra Căprioara din Bucegi va găzdui cea de-a XIII-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică Ușoară și Muzică Populară „Cununa Petrolului”, finanțat de Primăria Moreni, Consiliul Județean Dâmboviţa și Ministerul Educației. Organizatori: Asociația Școala Art Canto Morena și Clubul Copiilor Moreni. Președintele juriului va fi cunoscutul realizator de emisiuni muzicale Titus Andrei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT