Connect with us

ACTUALITATE

Președintele CJ Dâmbovița a lansat o provocare conducerii Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

Universitatea Valahia din Târgoviște a organizat, astăzi – 7 decembrie 2021, Gala Internațională a Educației și Cercetării, în cadrul căreia au fost premiate proiectele care au contribuit la dezvoltarea învățământului superior.

Au răspuns invitației de a participa la acest eveniment academic: președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, reprezentanți ai Instituției Prefectului, IPS Nifon – arhiepiscop și mitropolit al Târgoviștei, rectorul Academiei de Științe Economice din Moldova – Grigore Belostecinic, oameni de cultură, numeroși parteneri și oaspeți din țară și din străinătate.

În deschiderea Galei, participanții s-au bucurat de un moment artistic susținut de masteranzi ai Universității Valahia și Corul Apassionato al Universității, sub bagheta maestrului Florin Badea.

Apoi, rectorul UVT, conf. univ. dr. Laura Gorghiu, și președintele Senatului Universității Valahia, prof. univ. dr. Constantin Pehoiu, au prezentat parteneriatele strategice pentru susținerea proiectelor de dezvoltare instituțională, educaționale și de cercetare internațională, ocazie cu care au fost înmânate diplome de excelență și plachete omagiale.

Președintele CJ Dâmbovița: Îmi doresc ca mediul academic să fie mult mai prezent în viața județului

În cuvântul său, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și-a reafirmat susținerea față de Universitatea Valahia din Târgoviște.

„Viitorul acestui județ este strâns legat de calitatea actului educațional, fie că vorbim de învățământul preuniversitar, fie că vorbim de învățământul superior. Dezvoltarea județului nostru este o muncă de echipă, la care toți trebuie să punem umărul.

Îmi doresc ca mediul academic să fie mult mai prezent în viața județului nostru și, în acest sens, am lansat și o provocare: Universitatea Valahia din Târgoviște, partenera consiliului județean în elaborarea strategiei de dezvoltare a județului Dâmbovița! Pentru consolidarea parteneriatului nostru vreau ca, împreună, să formăm echipe ce vor da județului nostru o strategie de viitor.

Rezultatele dumneavoastră sunt deosebite, iar pentru mine a avea în județ domenii de școlarizare care să răspundă nevoilor actuale și de viitor ale economiei este o preocupare de bază.

Vă felicit pe toţi cei care, an de an, contribuiți la renumele acestei universități, emblemă a județului Dâmbovița! Urez mult succes tuturor cadrelor didactice de la Universitatea Valahia, studenților care învață aici și, mai ales, dumneavoastră, celor care ați făcut posibil ca acest centru universitar să devină ceea ce este astăzi”, a spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite