Connect with us

Dâmboviţa

Senatorul Titus Corlățean a formulat la Paris propuneri importante pentru viitorul raport APCE

Publicat

pe

Senatorul PSD de Dâmbovița Titus Corlăţean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a avut mai multe intervenții în cadrul lucrărilor plenare ale Comisiei pentru afaceri politice și democrație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care s-au desfășurat la Paris, luni – 6 decembrie 2021.

Cu acest prilej, Titus Corlăţean a formulat o serie de propuneri privind includerea în viitorul raport APCE a unui capitol care să evidențieze exemple de bune practici din statele membre ale Consiliului Europei privind respectarea procedurilor și standardelor democratice în procesul de gestionare a pandemiei de Covid-19, dar și a unui capitol care să semnaleze erori în gestionarea democratică, din care unele grave, din partea unor state membre, pentru evitarea pe viitor a unor astfel de situații. Propunerile înaintate de senatorul Corlățean au fost agreate de raportorul APCE Marietta Karamanli (Franța, SOC) și de membrii comisiei – se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

„Totodată, senatorul român a reafirmat importanța asigurării funcționalității instituțiilor democratice, în primul rând a instituției Parlamentului, în perioade de criză sanitară. A menționat că Parlamentul României și-a continuat activitatea de legiferare în această perioadă și a menținut un rol activ în procesul decizional, îndeosebi pe durata stării de urgență, fiind reglementată, în acest sens, chiar în perioada stării de urgență, procedura specială electronică de dezbatere și vot la distanță. A adăugat că, pe lângă atribuțiile de legiferare, parlamentele au un rol foarte important în exercitarea controlului parlamentar asupra activității executivului în ceea ce privește adoptarea măsurilor care restrâng drepturi și libertăți fundamentale.

Senatorul Titus Corlățean a readus în discuție și necesitatea asigurării controlului judecătoresc asupra legalității actelor normative prin care sunt introduse măsurile restrictive, astfel încât drepturile fundamentale ale cetățenilor să fie restabilite atunci când se constată încălcarea prevederilor constituționale”.

Parlamentarul român s-a întâlnit la Paris și cu Christian Cambon – președintele Comisiei de apărare, securitate națională și politică externă a Senatului francez. Discuțiile au vizat o serie de interese majore ale României, precum aderarea la OCDE sau admiterea în spațiul Schengen. La întâlnire a fost prezent și Luca Niculescu – ambasadorul României la Paris.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT