Dâmboviţa
Cum ar arăta viața ta dacă ai afla că ai o boală foarte gravă? Omule, nu fii nepăsător!
Cum ar arăta viața ta dacă ai afla că ai o boală foarte gravă? De la cine ți-ai lua la revedere? Cui i-ai spune că asta a fost tot? Cine ți-ar veni în minte sau cine crezi că ți-ar lipsi în acele momente? Cu cine te-ai certa și cui i-ai cere socoteală pentru ceea ce trăiești?
Întrebările de mai sus probabil îi vin în minte colegei mele de birou, G. (am ales să o numesc așa pentru că ea nu ar accepta niciodată să cer ceva de la cineva pentru ea, întotdeauna a avut un bun simț peste limite, nu a deranjat, nu a jignit și nu a spus ceva care să supere), care acum se luptă cu viața împotriva unui dușman crunt.
Am cunoscut-o în 2016 când m-am angajat. Eram cea mai tânără din instituția în care lucram la momentul acela și mă loveam zilnic de ziduri prea grele care ascundeau povești dureroase ale copiilor abandonați de părinți. Dintr-odată mă trezisem într-un loc în care realitatea era dură și rece. Norocul meu a fost să o cunosc pe G. care, fără să exagerez, mi-a adus soarele în birou. Nu era zi să nu împartă cu mine tot ce avea: dacă avea doua ciocolățele, una era a mea, dacă avea o portocală, jumatate îmi dădea mie. Îmi facea ceai când eram bolnavă și când eram obosită îmi zicea: „hai să îți fac o cafeluță să fii mai vioaie”. Râdeam și plângeam cu ea. Împărțeam 8 ore din zi cu ea, devenise parte din viața mea.
Toți copiii de la serviciu o iubeau și îi ziceau „mami”, îi asculta pe toți și nu jignea pe nimeni. Mi-o amintesc încă de atunci cât de frumoasă era: avea niște ochi verzi superbi, părul îi stătea frumos în fiecare zi și energia ei era de invidiat. Și acum este frumoasă doar că tratamentul dur i-a furat perișorul frumos. Mi-a zis că și-a aruncat periile de păr, vopseaua și tot ce mai avea pentru îngrijirea părului… mi-a spus că acum nu mai are nevoie. Mă doare în suflet.
G. mă iubește și cred că ar fi făcut mai mult pentru mine decât aș putea eu să fac vreodată pentru ea. Ea mi-a dat din tot ce avea ea și eu o să îi dau tot ce am eu. Dar nu este de ajuns… Noi avem nevoie și de voi.
Cei care mă cunoașteți, știți că nu aș fi apelat la voi dacă nu era o situație de viață și de moarte. G. are cancer peritoneal și are nevoie de o intervenție foarte rar întâlnită care se repetă de 3-4 ori, iar o singura ședință costă 6.300 euro, deci în total 18.900 euro. Procedura se realizează la Brașov și ședința durează cca. 30 de minute.
Faptul că orice sumă contează cred că știți deja. Minunile nu se fac așteptând. Am nevoie de voi pentru ea. În ianuarie trebuie să avem această suma. Vă rog! Dumnezeu să ne ajute! Puteți dona în contul de mai jos.
Titular: VERONICA NEACȘU
IBAN: RO14RZBR0000060018478932
Valuta: Lei
Nume banca: Raiffeisen Bank
Cod swift: RZBRROBU
ACTUALITATE
GAL Arcul Târgoviștei: Apel de selecție nr. 1/2025, versiune simplificată
Dâmboviţa
Senator Titus Corlățean: Fără viză în Statele Unite, un succes meritat pentru România!
Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, a participat la sediul Guvernului României la evenimentul dedicat anunțului oficial, istoric, al Guvernului Statelor Unite ale Americii de primire a României în programul Visa Waiver. De precizat că momentul a fost organizat simultan la Washington DC și la București. Conform acestei decizii, după 31 martie 2025, românii vor putea călători fără viză în Statele Unite ale Americii.
„Felicitări echipei guvernamentale condusă de premierul Marcel Ciolacu și, în particular, coordonatorului național guvernamental al demersurilor românești, Valentin Vătăjelu. Trebuie spus însă că acest succes a fost posibil datorită schimbării abordării americane, în special datorită noii echipe de la ambasada SUA la București, conduse din decembrie 2022 de ambasadorul Kathleen Kavalec. A fost prima dată în toți acești ani în care am remarcat, începând de acum 2 ani, odată cu venirea noii echipe la ambasada americană, un angajament puternic și o voință sinceră de a rezolva această problemă, deopotrivă importantă și delicată pentru sensibilitățile firești ale cetățenilor români.
Trec peste zecile de contacte oficiale pe care le-am avut și eu în anii anteriori la Washington D.C. pe această temă cu oficialii de la Departamentul de stat, Senatul și Camera Reprezentanților. Menționez însă că am tratat foarte serios, în plan personal, campania de promovare și sensibilizare a cetățenilor români lansată anul trecut de Guvernul României, cu sprijinul Guvernului american, pentru a „califica” România în Visa Waiver. Așa încât mi-am reînnoit astă vară atât pașaportul meu turistic, cât mai ales viza americană, care, de fapt, mai era valabilă încă vreo 5 ani. Așa încât și viza mea cea nouă a contribuit la scăderea ratei de respingere sub 3%, condiție absolut necesară pentru succesul demersurilor României. Așa cum au făcut peste 70 000 de români anul trecut.
Un succes meritat, cu multă muncă, pentru români și pentru România. Important va fi ca cei care călătoresc în SUA să și respecte legile americane, pentru a nu avea ulterior surprize neplăcute”, a precizat senatorul Titus Corlățean după consumarea acestui eveniment istoric.
-
Giurgiuacum 3 zile
Locuință distrusă de foc din cauza unei greșeli pe care o fac mulți oameni!
-
Argeșacum 3 zile
Tânăr de 22 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un parapet
-
ACTUALITATEacum 3 zile
Adolescent de 14 ani a plecat de la școală și nu a mai ajuns acasă
-
Giurgiuacum 5 zile
Accident rutier cu două victime pe DN6, în județul Giurgiu
-
ADMINISTRAŢIEacum 5 zile
Dâmbovița: Taxa de habitat, majorată la 62 de lei începând cu 1 februarie 2025
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Gata cu primăvara din mijlocul iernii! Atenționare meteo de vânt și viscol
-
ADMINISTRAŢIEacum 4 zile
Se asfaltează drumul dintre Pucioasa și Fieni, prin Berevoiești
-
Dâmboviţaacum 4 zile
Gospodării cuprinse de flăcări în Dobra și Răzvad