Connect with us

ACTUALITATE

Sub vraja colindelor și a muzicii tradiționale la Căminul Cultural Săcuieni

Publicat

pe

Lăudabilă inițiativa președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și a managerului Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, tenorul Florin Georgescu, de a organiza, în aceste zile premergătoare Sfintelor Sărbători ale Nașterii Mântuitorului Nostru Iisus Hristos, un miniturneu prin județ cu spectacolul de colinde și muzică tradițională „Am plecat să colindăm”, realizat și pus în scenă de Orchestra Populară Chindia și soliștii care activează în cadrul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

În această seară, artiștii folcloriști dâmbovițeni au fost întâmpinați în fața Căminului Cultural din satul Săcuieni de primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță, cu pâine și sare, dar și cu covrigi, mere și portocale.

Atmosferă caldă, de sărbătoare, în sala de spectacol a instituției culturale sătești. Pe scenă, bradul împodobit contrasta minunat, feeric, cu frumusețea costumelor populare ale interpreților și ale membrilor Orchestrei Chindia. Respectând restricțiile anti-coronavirus, peste o sută de localnici, au urmărit cu sufletul la gură, cu emoție, spectacolul dedicat Crăciunului.

De apreciat faptul că oamenii care soseau la Căminul Cultural primeau din coșulețe de răchită frumos decorate covrigi și mere. Această sarcină tradițională a fost îndeplinită de edilul Sorin Vasile Ioniță și de ceilalți funcționari ai Primăriei.

Pe scenă au evoluat, alături de Orchestra Populară Chindia, dirijată de maestrul Ionuț Dumitrescu, interpreții Ileana Pavelescu, Florentina Mîinea, Yuriy Tsiple și Simona Dinescu.

„Bucuria este alături de noi în această seară blândă de decembrie. Ansamblul Chindia, care are o istorie înaintată, ne-a călcat astăzi pragul. Mulțumim acestor artiști profesioniști, mulțumim președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan și maestrului Florin Georgescu – managerul Centrului Cultural, pentru această inițiativă de suflet. Suntem foarte emoționați de faptul că, în aceste momente, ne calcă pragul oameni de o mare valoare artistică și umană”, a fost mesajul primarului Sorin Vasile Ioniță.

Miniturneul „Am plecat să colindăm” continuă. Pe 11 decembrie, artiștii Centrului Județean de Cultură Dâmbovița vor concerta la Pietroșița, iar pe 12 decembrie vor încânta publicul de la Moroeni.

Vezi video pe pagina de Facebook Incomod Media

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

10 posturi disponibile la Jandarmeria Teleorman

Publicat

pe

de

Jandarmeria Teleorman organizează concurs pentru ocuparea a 10 funcții de subofițer pază principal prin încadrare directă / rechemare în activitate.

Cererile de înscriere se depun în perioada 27.06.2022 – 08.07.2022.

Mai multe detalii legate de componența dosarului, tematica și bibliografia, puteți afla accesând următorul link:
http://www.jandarmeriateleorman.ro/1440-2/.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: 400 de înotători participă la Campionatul Național de Cadeți

Publicat

pe

Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește în aceste zile Campionatul Național de Cadeți, care reunește aproape 400 de înotători din toată țara. Este vorba despre o competiție care se organizează la Târgoviște de mai mulți ani. Un concurs în cadrul căruia sportivul momentului în România, campionul mondial David Popovici, a stabilit, în ultimii ani, multe recorduri naționale – după cum au punctat Camelia Potec – președinta Federației Române de Natație și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

„Putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David Popovici se datorează și participării la competiția organizată în bazinul olimpic de înot de la Târgoviște. Încet-încet, având o bază care este bună, se naște și performanța. La Târgoviște, un oraș care, în urmă cu 10 ani, nu spunea foarte mult pe harta înotului românesc.

Mă bucur că la Târgoviște, în momentul în care în țară nu prea se vorbea de natație, aici se construia un bazin olimpic de înot. Am fost inspirați. Îi mulțumesc Cameliei Potec pentru faptul că, atunci când acest bazin avea nevoie de promovare, a venit alături de noi și a adus aici câteva competiții importante și am creat un parteneriat benefic pentru comunitatea locală și pentru performanța sportivă”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.

Președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, a spus că a găsit la Târgoviște condiții excelente pentru organizarea competițiilor la înot, dar și sprijin necondiționat din partea reprezentanților Primăriei, care nu au spus niciodată nu atunci când a propus un proiect.

„În momentul de față, înotul este pe buzele tuturor. David Popovici este deja unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României și, da, toate lucrurile construite până acum au dus la rezultatele lui și ale natației românești. Este foarte important să organizăm competiții pentru acești copii, pentru că aici putem face selecția, putem găsi talentele pe care să le sprijinim în vederea participării la competițiile internaționale de obiectiv. David Popovici a reușit multe recorduri naționale în acest bazin de la Târgoviște. Fac această precizare pentru persoanele care întreabă de unde a ieșit David Popovici”, a precizat Camelia Potec.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT