Connect with us

ADMINISTRAŢIE

60 de km de drumuri județene din Dâmbovița intră în reabilitare și modernizare

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a avut astăzi, 14 decembrie 2021, o întâlnire de lucru pentru stabilirea tuturor detaliilor în vederea demarării lucrărilor de modernizare a 60 de kilometri de drumuri județene care tranzitează localitățile Șotânga, Vulcana Pandele, Brănești, Pucioasa, Gura Ocniței, Ocnița, Dobra, Bucșani, Finta și Cornești.

„Este vorba de DJ 712 Târgoviște – Pucioasa, cu o lungime de aproape 16 km, DJ 720C Ocnița – Gura Ocniței, în lungime de 7 km, și DJ 720A Gura Ocniței – Cornești, cu o lungime de 37 km.

Având în vedere importanța acestor drumuri județene pentru comunitățile locale, astăzi, la sediul Consiliului Județean, am organizat o întâlnire la care am pus față în față primarii și proiectantul celor trei drumuri”, precizează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Șeful administrației publice de a mai spus că, lângă solicitările primarilor, care se vor regăsi în varianta finală a proiectului tehnic, lucrările de modernizare presupun:
– turnarea de covoare asfaltice pe toată lungimea celor trei drumuri județene;
– reabilitarea podurilor și a podețelor;
– amenajarea de parcări în centrele civice și zonele importante;
– amenajarea de șanțuri betonate și rigole de scurgere;
– amenajarea de trotuare;
– relocarea rețelelor electrice și a stâlpilor de susținere;
– iluminarea trecerilor de pietoni și a principalelor intersecții;
– accese către toate gospodăriile și drumurile laterale.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite