Connect with us

ACTUALITATE

Câștigătorii ediției 2021 a Bienalei Naţionale de Gravură „Gabriel Popescu”

Publicat

pe

Vineri – 17 decembrie 2021, de la ora 13:00, la Muzeul de Artă din Târgoviște, va avea loc vernisajul și festivitatea de înmânare a premiilor celei de-a VIII-a ediții a Bienalei Naţionale de Gravură „Gabriel Popescu”, organizată de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal Curtea Domnească.

„În urma deliberării din data de 8 decembrie 2021, juriul întrunit în componenţa: conf. univ. dr. Ioana Beldiman – preşedinte, lect. univ. dr. Ovidiu CROITORU – membru, dr. Răzvan ZuZu CARATĂNASE (membru în Consiliul Director al UAP România)– membru, artist plastic profesor Mihai Șerbănescu – membru, artist plastic Andrei Scărlătescu – membru, muzeograf artă Maria Neacşu – secretar, a hotărât premierea a 10 lucrări de gravură.

Printre premianți se numără: OPREA Erica, SIMIONESCU Atena, APOSTU TEODORESCU Daniel, DRAGOȘ Răzvan, MOTROC Irina, FÂNTÂNARIU Suzana, NECIU Andrei, RADU Luminița, RUJOVIC Alisa, ARDELEAN Ruth”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Expoziția va fi deschisă pentru vizitare până pe 31 ianuarie 2022, de marți până duminică, între orele 08:00 – 16:00. Premiile se constituie în preț de achiziție.

La această ediție a Bienalei Naționale de Gravură „Gabriel Popescu” au fost înscrise 63 de lucrări la Secțiunea Gravură Tradițională și o lucrare la Secțiunea Gravură Experimentală (Afiș).

„Bienala poartă numele primului mare gravor, născut pe meleaguri dâmbovițene, care a locuit și a creat – în casa atelier de la Vulcana Pandele, unde se află unica presă din lemn, cu valțuri, pentru imprimat gravuri în metal, din România”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

10 posturi disponibile la Jandarmeria Teleorman

Publicat

pe

de

Jandarmeria Teleorman organizează concurs pentru ocuparea a 10 funcții de subofițer pază principal prin încadrare directă / rechemare în activitate.

Cererile de înscriere se depun în perioada 27.06.2022 – 08.07.2022.

Mai multe detalii legate de componența dosarului, tematica și bibliografia, puteți afla accesând următorul link:
http://www.jandarmeriateleorman.ro/1440-2/.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: 400 de înotători participă la Campionatul Național de Cadeți

Publicat

pe

Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește în aceste zile Campionatul Național de Cadeți, care reunește aproape 400 de înotători din toată țara. Este vorba despre o competiție care se organizează la Târgoviște de mai mulți ani. Un concurs în cadrul căruia sportivul momentului în România, campionul mondial David Popovici, a stabilit, în ultimii ani, multe recorduri naționale – după cum au punctat Camelia Potec – președinta Federației Române de Natație și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

„Putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David Popovici se datorează și participării la competiția organizată în bazinul olimpic de înot de la Târgoviște. Încet-încet, având o bază care este bună, se naște și performanța. La Târgoviște, un oraș care, în urmă cu 10 ani, nu spunea foarte mult pe harta înotului românesc.

Mă bucur că la Târgoviște, în momentul în care în țară nu prea se vorbea de natație, aici se construia un bazin olimpic de înot. Am fost inspirați. Îi mulțumesc Cameliei Potec pentru faptul că, atunci când acest bazin avea nevoie de promovare, a venit alături de noi și a adus aici câteva competiții importante și am creat un parteneriat benefic pentru comunitatea locală și pentru performanța sportivă”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.

Președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, a spus că a găsit la Târgoviște condiții excelente pentru organizarea competițiilor la înot, dar și sprijin necondiționat din partea reprezentanților Primăriei, care nu au spus niciodată nu atunci când a propus un proiect.

„În momentul de față, înotul este pe buzele tuturor. David Popovici este deja unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României și, da, toate lucrurile construite până acum au dus la rezultatele lui și ale natației românești. Este foarte important să organizăm competiții pentru acești copii, pentru că aici putem face selecția, putem găsi talentele pe care să le sprijinim în vederea participării la competițiile internaționale de obiectiv. David Popovici a reușit multe recorduri naționale în acest bazin de la Târgoviște. Fac această precizare pentru persoanele care întreabă de unde a ieșit David Popovici”, a precizat Camelia Potec.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT