Connect with us

Dâmboviţa

Nu tăiați porcul pe domeniul public, în zona blocurilor! Veți fi amendați!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

În perioada zilelor de Crăciun și Anul Nou mulți concitadini cuprinși de vraja sărbătorilor uită că trăiesc într-o comunitate și mai fac abstracție de lege, crezând că autoritățile ar putea ierta unele fapte care atentează la ordinea și liniștea publică, la normele de conviețuire urbană. Reprezentanții Poliției Locale Târgoviște le atrage atenția celor care au de gând să sfideze legea că nu vor fi trecute cu vederea faptele comise sub acoperământul sărbătorilor.

„Vă aducem la cunoștință faptul că potrivit dispozițiilor legale, sacrificarea animalelor în spații deschise sau în alte locuri publice este strict interzisă.

Tăierea porcilor în fața blocurilor, pe trotuare sau în alte locuri ce aparțin domeniului public reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă de la 250 la 350 lei, potrivit Regulamentului  de aplicare a O.G. nr. 21/2002 privind normele de gospodărire comunală pe teritoriul Municipiului Târgoviște, aprobat prin H.C.L. nr. 64/2002 republicată.

Atragem atenția că tulburarea ordinii și liniștii publice prin folosirea pocnitorilor, petardelor și a altor materiale de acest fel, întâlnite deseori în perioada sărbătorilor de iarnă, reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată”, se precizează într-un comunicat transmis de Poliția Locală Târgoviște.

Oamenii legii îi atenționează pe târgovișteni că, în această perioadă, se vor intensifica acțiunile pe linia respectării normelor de conviețuire socială. Cetățenii care constată că unii semeni de ai noștri nu respectă legile sunt sfătuiți să solicite intervenția organelor de ordine, apelând Dispeceratul Poliției Locale Târgoviște la numerele de telefon  0245.921 sau 0785.212.904.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT