Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Școala Tudor Vladimirescu Târgoviște va deveni una dintre cele mai moderne din România

Publicat

pe

Administrația publică târgovișteană a dus, în ultimii ani, o bătălie intensă pentru primenirea infrastructurii educaționale din municipiu. Au trecut și trec în continuare prin procese de reabilitare, modernizare și dotare toate instituțiile de învățământ, fie că vorbim de grădinițe, școli gimnaziale, licee și creșe. Târgoviște, într-un clasament investițional, se numără printre puținele municipii reședință de județ unde proiectele privind crearea unor condiții civilizate, europene destinate educației, sportului și petrecerii timpului liber au curs în valuri. Și, ce este mai important, în ciuda perioadei critice pe care o traversăm, toate au fost duse la bun sfârșit.

Astăzi – 14 decembrie 2021, reprezentanții administrației publice locale, respectiv primarul Cristian Daniel Stan, administratorul public Gabriel Boriga și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, s-au aflat pe șantierul deschis în incinta Școlii Tudor Vladimirescu din microraionul VI. Aici, printr-un proiect finanțat din fonduri europene, s-au demarat lucrările pentru reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea acestei importante unități de învățământ gimnazial. Investiția depășește 20 de milioane de lei.

„Corpul existent se reabilitează integral, cu schimbarea tâmplăriei, instalațiilor termice, sanitare și electrice. De asemenea, se construiesc corpuri noi de clădiri. Discutăm de un alt corp care va cuprinde două săli de clasă și cinci laboratoare. Sala de sport va fi modernizată, reabilitată și va fi construit și un etaj.

Pe locul în care ne aflăm acum, va fi edificată o bază sportivă modernă. Va fi schimbat și gardul împrejmuitor. Practic, la momentul la care va fi finalizat proiectul, nimic nu va mai semăna cu ceea ce există în acest moment. Este vorba de un proiect de natură să facă din Școala Tudor Vladimirescu una dintre cele mai moderne unități de învățământ din România”, a preciat primarul Cristian Daniel Stan.

Școala Tudor Vladimirescu este a treia mare instituție de învățământ gimnazial din Târgoviște care, grație implicării administrației publice locale, a fost cuprinsă într-un program de reabilitare, extindere și modernizare. Școala Mihai Viteazul din microraionul IX este deja intrată în circuitul educațional, având o alură civilizată, europeană. De asemenea, se lucrează intens la Școala Matei Basarab din Micro III. Lucrările, speră edilul Târgoviștei, vor fi finalizate curând.

În ceea ce privește proiectul pornit la Școala Tudor Vladimirescu pe 18 octombrie, durata de execuție este de 24 de luni. Primarul Cristian Daniel Stan este convins că lucrările vor fi încheiate înainte de termen.

Și asta nu este totul. Există în derulare în municipiul Târgoviște și alte proiecte ce vizează transformarea totală a instituțiilor de învățământ preșcolar, gimnazial și liceal.

„Tot pe fonduri europene, mai lucrăm și la Grădinița Nr. 8 Rază de Soare și la Grădinița din Cartierul Sagricom, asta pentru a da numai câteva repere pe ceea ce înseamnă programul de modernizare a infrastructurii educaționale aflat în derulare în acest moment la nivelul municipiului Târgoviște.

De asemenea, avem solicitare de finanțare prin Compania Națională de Investiții și pentru Școala Radu cel Mare. Acolo este deja finalizat proiectul. Acum trebuie să găsim și o sursă de finanțare de natură să ne permită să începem și execuția de lucrări”, a mai adăugat Cristian Daniel Stan.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite