Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Școala Tudor Vladimirescu Târgoviște va deveni una dintre cele mai moderne din România

Publicat

pe

Administrația publică târgovișteană a dus, în ultimii ani, o bătălie intensă pentru primenirea infrastructurii educaționale din municipiu. Au trecut și trec în continuare prin procese de reabilitare, modernizare și dotare toate instituțiile de învățământ, fie că vorbim de grădinițe, școli gimnaziale, licee și creșe. Târgoviște, într-un clasament investițional, se numără printre puținele municipii reședință de județ unde proiectele privind crearea unor condiții civilizate, europene destinate educației, sportului și petrecerii timpului liber au curs în valuri. Și, ce este mai important, în ciuda perioadei critice pe care o traversăm, toate au fost duse la bun sfârșit.

Astăzi – 14 decembrie 2021, reprezentanții administrației publice locale, respectiv primarul Cristian Daniel Stan, administratorul public Gabriel Boriga și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, s-au aflat pe șantierul deschis în incinta Școlii Tudor Vladimirescu din microraionul VI. Aici, printr-un proiect finanțat din fonduri europene, s-au demarat lucrările pentru reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea acestei importante unități de învățământ gimnazial. Investiția depășește 20 de milioane de lei.

„Corpul existent se reabilitează integral, cu schimbarea tâmplăriei, instalațiilor termice, sanitare și electrice. De asemenea, se construiesc corpuri noi de clădiri. Discutăm de un alt corp care va cuprinde două săli de clasă și cinci laboratoare. Sala de sport va fi modernizată, reabilitată și va fi construit și un etaj.

Pe locul în care ne aflăm acum, va fi edificată o bază sportivă modernă. Va fi schimbat și gardul împrejmuitor. Practic, la momentul la care va fi finalizat proiectul, nimic nu va mai semăna cu ceea ce există în acest moment. Este vorba de un proiect de natură să facă din Școala Tudor Vladimirescu una dintre cele mai moderne unități de învățământ din România”, a preciat primarul Cristian Daniel Stan.

Școala Tudor Vladimirescu este a treia mare instituție de învățământ gimnazial din Târgoviște care, grație implicării administrației publice locale, a fost cuprinsă într-un program de reabilitare, extindere și modernizare. Școala Mihai Viteazul din microraionul IX este deja intrată în circuitul educațional, având o alură civilizată, europeană. De asemenea, se lucrează intens la Școala Matei Basarab din Micro III. Lucrările, speră edilul Târgoviștei, vor fi finalizate curând.

În ceea ce privește proiectul pornit la Școala Tudor Vladimirescu pe 18 octombrie, durata de execuție este de 24 de luni. Primarul Cristian Daniel Stan este convins că lucrările vor fi încheiate înainte de termen.

Și asta nu este totul. Există în derulare în municipiul Târgoviște și alte proiecte ce vizează transformarea totală a instituțiilor de învățământ preșcolar, gimnazial și liceal.

„Tot pe fonduri europene, mai lucrăm și la Grădinița Nr. 8 Rază de Soare și la Grădinița din Cartierul Sagricom, asta pentru a da numai câteva repere pe ceea ce înseamnă programul de modernizare a infrastructurii educaționale aflat în derulare în acest moment la nivelul municipiului Târgoviște.

De asemenea, avem solicitare de finanțare prin Compania Națională de Investiții și pentru Școala Radu cel Mare. Acolo este deja finalizat proiectul. Acum trebuie să găsim și o sursă de finanțare de natură să ne permită să începem și execuția de lucrări”, a mai adăugat Cristian Daniel Stan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

17,6 milioane de lei pentru modernizare străzi din orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu a obținut o finanțare de 17.654.201,95 lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru implementarea unui proiect care vizează modernizarea mai multor străzi din zona peste calea ferată – Atârnați și realizarea unui sistem de evacuare ape pluviale aferent acestora.

Sunt incluse în proiect următoarele străzi: Regiei, Mihai Eminescu, Libertății, Liniștii, Înclinată, George Enescu și Petru Groza, în lungime de 1.507 m și cu o lățime ce variază între 5,70 m și 11,50 m.

„Pe toate cele opt străzi cuprinse în proiect, se vor efectua lucrări de: modernizare a părții carosabile, amenajare trotuare, realizare accese la proprietăți, amenajare spatii verzi, realizare sistem de colectare și evacuare a apelor prin canalizare pluvială, elemente de scurgere a apelor (șanțuri pereate și rigole carosabile), siguranța circulației și amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT