Connect with us

ACTUALITATE

PERPLEX. Polițiștii nu vor vaccin obligatoriu. Și Golea la fel, dar el e singur!

Publicat

pe

Sursa foto: botosaninews.ro
Sursa foto: botosaninews.ro

Mii de polițiști din România protestează, în aceste zile, față de instituirea certificatului verde și a obligativității vaccinării anticoronavirus.

Când reprezentanții unei categorii socio-profesionale bine plătite, respectată, protejată prin legi speciale, bugetari de frunte am zice, ies în stradă să manifeste împotriva orânduirii politice, înseamnă că, pe undeva, ceva este putred. Ori democrația este rău înțeleasă, ori nu mai are consistență, ori este aplicată și ea, săraca, subiectiv, după necesități.

În capitalismul original care se aplică la noi, după cum am putut constata în ultimii ani, la greve nu mai ies decât bugetarii. Fie că sunt profesori, cadre medicale, gardieni de penitenciare, polițiști, funcționari publici, grefieri sau alte tipuri de lefegii la stat.

Dinspre mediul privat nu mai răsuflă nimic. Este amorțit. Pe cei care au minim pe economie și patru-cinci copii în întreținere stau liniștiți nu are cine să îi mai reprezinte. Înghit în sec, uitandu-se după zilele libere ale bugetarilor, după voucherele de vacanță, sporuri de toate națiile, hoteluri și case de vacanță și alte ghișefturi nevăzute.

Așa că greutatea democrației a rămas să o ducă săracii bugetari. Și, încă ceva, foarte interesant. În semn de protest, oamenii legii în uniformă, nu au mai aplicat amenzi. Au dat numai avertismente.

Păi, în asemenea condiții, mă întreb și eu, contribuitor mărunt, dacă nu se adună bani la buget, de unde fonduri pentru salariile cu trei-patru zerouri sau pentru pensiile de serviciu, ca să nu le numim speciale?

Când de drepturi și libertăți se ocupă pe toată linia numai instituțiile de forță, fiindcă doar acolo se mai găsește unitate, nu prea miroase a bine…

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. tass

    17 decembrie 2021 at 12:03

    si atunci de ce iesi in strada sa ne amendezi domnule politist?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș

Publicat

pe

Județul Argeș are de astăzi, 12 aprilie 2024, un nou prefect, după ce Radu Perianu a demisionat întrucât va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Noul reprezentant al Guvernului în Argeș este liberalul Dragoș Lucian Predescu, în vârstă de 28 de ani. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și a profesat avocatura. În 2021, a fost numit subprefect al județului Argeș, iar din 2022 a fost director al Cancelariei Prefectului Județului Argeș.

“Vin cu bună credință și încrezător că pot arăta că generația tânără poate face lucruri foarte bune dacă i se oferă șansa. Îi mulțumesc pentru încredere prefectului Radu Perianu. Am făcut o echipă foarte bună la Instituția Prefectului județului Argeș și experiența acestor ani o voi folosi pentru a lua cele mai bune decizii din noua poziție. Îmi doresc să fiu un prefect deschis spre oameni, spre comunicare, așa cum aș vrea să fie toate instituțiile publice. Voi continua proiectele prefectului Radu Perianu”, a fost mesajul transmis de noul prefect al județului Argeș – Dragoș Lucian Predescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite