Connect with us

ACTUALITATE

Gala „Topul firmelor din Dâmboviţa 2021” s-a consumat într-un format destins și distins

Publicat

pe

Aseară, municipiul Târgoviște parcă s-a simțit în firescul și tumultul existențial. La restaurantul Brotăcei din inima Parcului Chindia, s-a creat o oază de normalitate într-o lume încă bântuită de stresul provocat de restricțiile impuse de pandemie. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, la inițiativa președintelui acestei instituții, Valentin Calcan, a reușit să-i adune la un loc pe cei mai tari investitori din județul Dâmbovița, pe reprezentanții administrației publice locale și județene, șefi de instituții și politicieni, la evenimentul intitulat „Gala Topul firmelor 2021”.

Până acum, astfel de întâlniri anuale se organizau în alte locații, după alte tipicuri, ceva mai reci, prinse între niște șabloane care nu permiteau o comunicare, o relaționare normală. Ceva de genul fiecare cu ai lui.

Ei, bine, Valentin Calcan, a rupt pecetea acestei tradiții devenite plictisitoare și a creat o atmosferă caldă, prietenească, fără bariere socio-profesionale sau alte scheme organizatorice, adunând lumea bună a Dâmboviței la un loc și dându-le tuturor prilejul să interacționeze, să se cunoască mai bine. Și incinta restaurantului Brotăcei s-a pretat excelent la acest prim experiment social inițiat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița.

Evident, amfitrionul acestei gale consumate destins și distins a fost președintele Valentin Calcan, ajutat, în calitate de prezentator, de o actriță de la Teatrul Tony Bulandra. Și încă o noutate în schema desfășurării manifestării. Premiile au fost acordate atât de Valentin Calcan, dar, pentru a spori importanța, farmecul și interesul pentru astfel de momente, au mai fost înmânate și de unele personalități ale vieții publice dâmbovițene. Numim aici pe Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean, Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgoviște, vicarul eparhial Ion Ghibanu, Sandu Tolea – directorul Direcției Sanitar Veterinare, Marius Lixandru – inspector șef ITM Dâmbovița, Sorin Ion – secretar de stat și alții.

Valentin Calcan a avut un discurs simplu, cald, de bun sosit, de introducere a tuturor invitaților în atmosfera evenimentul.

„Sper să vă simțiți bine. Am ținut foarte mult să ne vedem cu toții, să scăpăm de acest online care ne distruge afacerile, să ne vedem cu toții, față în față, să ne strângem mâinile, să ne putem bucura unii de alții. Am ținut foarte mult să avem și acest format de întâlnire. Sper să fie unul în regulă. Am vrut să spargem vechile tipare în care fiecare se afla la o anumită masă fără să știe că, lângă el, se află un anumit furnizor de care ar avea nevoie. Felicitări tuturor companiilor prezente. Vă mulțumesc că sunteți aici. Cred că este un bun prilej să ne cunoaștem între noi, să ne mai ascultăm unii pe alții. Și dumneavoastră, reprezentanții din administrație, pe noi și invers”, a fost mesajul adresat celor prezenți de Valentin Calcan – președintele Camerei de Comerț și Industrii Dâmbovița.

Primarul Cristian Daniel Stan i-a felicitat la rândul său pe participanți pentru tot ceea ce au realizat, pentru sprijinul pe care îl acordă comunității.

Părintele Ionuț Ghibanu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, a transmis un mesaj din partea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon. Ionuț Ghibanu și-a exprimat recunoștința față de mulți dintre oamenii de afaceri dâmbovițeni care au sprijinit dezvoltarea județului Dâmbovița, comunitățile locale. A mai mărturisit părintele vicar că, numai în acest an, biserica a reușit, și cu sprijinul unor oameni de afaceri, să îi ajute pe cei aflați în nevoi, fie materiale sau medicale, cu peste 4 milioane de lei.

Șeful ITM, Marius Lixandru, a vorbit despre situația dificilă cu care se confruntă mediul de afaceri în această perioadă de criză generată de pandemie, despre eforturile depuse de antreprenori pentru a respecta întocmai legile și de a se achita de obligațiile față de stat.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a sosit un pic mai târziu, fiind prins în problematica administrației județene, l-a felicitat pe Valentin Calcan care „a reușit să ne strângă pe toți la un loc, oameni de afaceri, oameni din administrație, oameni din mediul academic”.

„Cred că toți avem un singur gând, acela de dezvolta județul Dâmbovița. Astăzi am stabilit, împreună cu colegii mei președinți ai consiliilor județene din sudul României, axele de dezvoltare, de finanțare, nu numai pentru administrațiile locale, ci și pentru firme. Mediul de afaceri are o reprezentare importantă în Regiunea Sud Muntenia. Vă solicit să intrăm într-o competiție, să atragem cât mai multe fonduri, cât mai mulți bani europeni în județul nostru, pentru a dezvolta firmele pe care dumneavoastră le reprezentați.

Nu în ultimul rând, am vești bune pentru județul nostru. Dar, voi lăsa această surpriză pentru ziua de luni când voi anunța proiecte importante pentru județul nostru”, a precizat Corneliu Ștefan.

Președintele Consiliului Județean i-a asigurat pe oamenii de afaceri din Dâmbovița că instituția pe care o conduce le va fi un partener de nădejde în tot ceea ce vor întreprinde.

La finalul discursului său, Corneliu Ștefan, în numele Consiliului Județean Dâmbovița, a oferit președintelui Camerei de Comerț, Valentin Calcan, placheta CJD, ca semn de apreciere pentru cele realizate, pentru parteneriatul prolific încheiat între cele două instituții.

Sandu Tolea, inspectorul șef al DSVSA Dâmbovița, a felicitat conducerea Camerei de Comerț care a reușit să organizeze un astfel de eveniment deosebit, important pentru mediul de afaceri dâmbovițean. A mai spus Sandu Tolea că misiunea Camerei de Comerț, printre multe altele, este aceea de a aduce investitori în județul nostru.

Deputata Carmen Holban, premiată pentru activitatea farmaciilor Hyperici, i-a felicitat pe cei prezenți pentru rezultatele economice obținute în acest an, pentru activitatea economică desfășurată.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nici Siria nu trebuie uitată! Viețile unor oameni prinși sub dărâmături mai pot fi salvate!

Publicat

pe

Un cutremur de aproape 8 grade pe scara Richter a a făcut prăpăd în Turcia și Siria. Spun martorii acestei catastrofe că parcă ar fi venit peste ei sfârșitul omenirii. Au pierit mii de oameni, iar alte mii de vieți au rămas prinse sub clădirile culcate la pământ de unda telurică. Știrile despre această mega tragedie au făcut înconjurul lumii, arătând cât de mici suntem în fața dezlănțuirii imprevizibile a naturii.

Senatorul Titus Corlățean a avut o intervenție în Parlamentul României, cerând păstrarea unui moment de reculegere față de victimele nevinovate ale acestui cataclism care a răvășit Turcia și Siria și, totodată, a solicitat ca Siria, o țară răvășită în ultimii ani de conflicte sângeroase să fie sprijinită.

06 February 2023, Syria, Idlib: Syrian civilians inspect a destroyed residential building following a magnitude 7.8 earthquake that hit Syria.,Image: 754402118, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

„Nu voi folosi cuvinte speciale, ci pur și simplu spun că plâng în această seară și nu mă pot opri văzând imaginile sau relatările pe care le-am primit de la colegi parlamentari din Turcia sau pe care le urmăresc pe televiziuni. O tragedie îngrozitoare, care înseamnă deocamdată 3.000 de persoane decedate în această țară. Deocamdată.

La fel, aceeași nenorocire în Siria, acolo unde mass-media relatează că se aud de sub dărâmături vocile disperate ale unor oameni, familii încă în viață, iar „salvatorii” locali, într-o țară măcinată de ani de zile de războaie și terorism, sapă cu mâinile goale…

Am intervenit în plenul Senatului după-amiază nu doar pentru a cere un minut de reculegere și a manifesta solidaritate cu popoarele turc și sirian, atât de dramatic lovite de cutremurele repetate de pământ, dar și pentru a încuraja Guvernul României, care s-a mișcat foarte rapid, încă de la 06.00 dimineață, cu trimiterea primelor echipe de salvatori români (am fost prima națiune europeană care a avut în teren, în speță la Adana, echipe trimise pentru a ajuta), de a face un efort suplimentar, pentru că e mare nevoie.

I-am spus secretarului de stat Raed Arafat că nici Siria nu trebuie uitată și că mecanismul de ajutor de urgență al Comisiei Europene, pus la dispoziție de Bruxelles, ar trebui să fie impulsionat, să fie mai puțin birocratic și să se miște debarasat de evaluările prudente legate de situația politico-militară din Siria, pentru că viețile unor oameni sub dărâmături mai pot fi salvate în orele și zilele următoare, dar nu cu mâinile goale. Și nu apelând la „filtrul” intermediar al Națiunilor Unite, care va lua timp. Domnul să aibă milă de acești oameni atât de dur loviți, iar asta e o rugăciune sinceră de creștin”, este mesajul senatorului Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sprijin după cutremur. Echipe românești de cautare-salvare au plecat în misiune în Turcia

Publicat

pe

de

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Reamintim faptul că salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

Sursa: IGSU

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats