Connect with us

ACTUALITATE

Gala „Topul firmelor din Dâmboviţa 2021” s-a consumat într-un format destins și distins

Publicat

pe

Aseară, municipiul Târgoviște parcă s-a simțit în firescul și tumultul existențial. La restaurantul Brotăcei din inima Parcului Chindia, s-a creat o oază de normalitate într-o lume încă bântuită de stresul provocat de restricțiile impuse de pandemie. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, la inițiativa președintelui acestei instituții, Valentin Calcan, a reușit să-i adune la un loc pe cei mai tari investitori din județul Dâmbovița, pe reprezentanții administrației publice locale și județene, șefi de instituții și politicieni, la evenimentul intitulat „Gala Topul firmelor 2021”.

Până acum, astfel de întâlniri anuale se organizau în alte locații, după alte tipicuri, ceva mai reci, prinse între niște șabloane care nu permiteau o comunicare, o relaționare normală. Ceva de genul fiecare cu ai lui.

Ei, bine, Valentin Calcan, a rupt pecetea acestei tradiții devenite plictisitoare și a creat o atmosferă caldă, prietenească, fără bariere socio-profesionale sau alte scheme organizatorice, adunând lumea bună a Dâmboviței la un loc și dându-le tuturor prilejul să interacționeze, să se cunoască mai bine. Și incinta restaurantului Brotăcei s-a pretat excelent la acest prim experiment social inițiat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița.

Evident, amfitrionul acestei gale consumate destins și distins a fost președintele Valentin Calcan, ajutat, în calitate de prezentator, de o actriță de la Teatrul Tony Bulandra. Și încă o noutate în schema desfășurării manifestării. Premiile au fost acordate atât de Valentin Calcan, dar, pentru a spori importanța, farmecul și interesul pentru astfel de momente, au mai fost înmânate și de unele personalități ale vieții publice dâmbovițene. Numim aici pe Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean, Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgoviște, vicarul eparhial Ion Ghibanu, Sandu Tolea – directorul Direcției Sanitar Veterinare, Marius Lixandru – inspector șef ITM Dâmbovița, Sorin Ion – secretar de stat și alții.

Valentin Calcan a avut un discurs simplu, cald, de bun sosit, de introducere a tuturor invitaților în atmosfera evenimentul.

„Sper să vă simțiți bine. Am ținut foarte mult să ne vedem cu toții, să scăpăm de acest online care ne distruge afacerile, să ne vedem cu toții, față în față, să ne strângem mâinile, să ne putem bucura unii de alții. Am ținut foarte mult să avem și acest format de întâlnire. Sper să fie unul în regulă. Am vrut să spargem vechile tipare în care fiecare se afla la o anumită masă fără să știe că, lângă el, se află un anumit furnizor de care ar avea nevoie. Felicitări tuturor companiilor prezente. Vă mulțumesc că sunteți aici. Cred că este un bun prilej să ne cunoaștem între noi, să ne mai ascultăm unii pe alții. Și dumneavoastră, reprezentanții din administrație, pe noi și invers”, a fost mesajul adresat celor prezenți de Valentin Calcan – președintele Camerei de Comerț și Industrii Dâmbovița.

Primarul Cristian Daniel Stan i-a felicitat la rândul său pe participanți pentru tot ceea ce au realizat, pentru sprijinul pe care îl acordă comunității.

Părintele Ionuț Ghibanu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, a transmis un mesaj din partea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon. Ionuț Ghibanu și-a exprimat recunoștința față de mulți dintre oamenii de afaceri dâmbovițeni care au sprijinit dezvoltarea județului Dâmbovița, comunitățile locale. A mai mărturisit părintele vicar că, numai în acest an, biserica a reușit, și cu sprijinul unor oameni de afaceri, să îi ajute pe cei aflați în nevoi, fie materiale sau medicale, cu peste 4 milioane de lei.

Șeful ITM, Marius Lixandru, a vorbit despre situația dificilă cu care se confruntă mediul de afaceri în această perioadă de criză generată de pandemie, despre eforturile depuse de antreprenori pentru a respecta întocmai legile și de a se achita de obligațiile față de stat.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a sosit un pic mai târziu, fiind prins în problematica administrației județene, l-a felicitat pe Valentin Calcan care „a reușit să ne strângă pe toți la un loc, oameni de afaceri, oameni din administrație, oameni din mediul academic”.

„Cred că toți avem un singur gând, acela de dezvolta județul Dâmbovița. Astăzi am stabilit, împreună cu colegii mei președinți ai consiliilor județene din sudul României, axele de dezvoltare, de finanțare, nu numai pentru administrațiile locale, ci și pentru firme. Mediul de afaceri are o reprezentare importantă în Regiunea Sud Muntenia. Vă solicit să intrăm într-o competiție, să atragem cât mai multe fonduri, cât mai mulți bani europeni în județul nostru, pentru a dezvolta firmele pe care dumneavoastră le reprezentați.

Nu în ultimul rând, am vești bune pentru județul nostru. Dar, voi lăsa această surpriză pentru ziua de luni când voi anunța proiecte importante pentru județul nostru”, a precizat Corneliu Ștefan.

Președintele Consiliului Județean i-a asigurat pe oamenii de afaceri din Dâmbovița că instituția pe care o conduce le va fi un partener de nădejde în tot ceea ce vor întreprinde.

La finalul discursului său, Corneliu Ștefan, în numele Consiliului Județean Dâmbovița, a oferit președintelui Camerei de Comerț, Valentin Calcan, placheta CJD, ca semn de apreciere pentru cele realizate, pentru parteneriatul prolific încheiat între cele două instituții.

Sandu Tolea, inspectorul șef al DSVSA Dâmbovița, a felicitat conducerea Camerei de Comerț care a reușit să organizeze un astfel de eveniment deosebit, important pentru mediul de afaceri dâmbovițean. A mai spus Sandu Tolea că misiunea Camerei de Comerț, printre multe altele, este aceea de a aduce investitori în județul nostru.

Deputata Carmen Holban, premiată pentru activitatea farmaciilor Hyperici, i-a felicitat pe cei prezenți pentru rezultatele economice obținute în acest an, pentru activitatea economică desfășurată.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

ISU Giurgiu angajează 18 șoferi pentru autospecialele de intervenție

Publicat

pe

de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează concurs pentru ocuparea a 18 posturi de conducător auto (autospeciale), prin încadrare directă. Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți anul acesta, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Toate actele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concurs trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, exclusiv în format electronic (pdf.), astfel:
– cererile de înscriere, completate lizibil și semnate, alături de copii ale actului de identitate, permisului de conducere categoriile B și C, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare și CV-ul, până la data de 06.07.2022, ora 14:00, inclusiv în zilele nelucrătoare;
– dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe pagina www.isugiurgiu.ro, până la data de 19.07.2022, ora 14:00.

În eventualitatea depăşirii mărimii maxime a capacităţii de ataşamente (50 de megabytes), vor fi transmise e-mail-uri succesive, numerotate crescător. E-mail-urile de înaintare a documentelor vor cuprinde la rubrica ,,Subiect” sintagma ,,Cerere de înscriere” sau ,,Dosar”, în funcţie de situaţie, urmat de numele şi prenumele candidatului și de postul pentru care candidează (exemplu: Dosar_Ionescu Ion_Conducător auto).

Concursul constă în:
– o probă practică ce are caracter eliminatoriu (testarea abilității de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere categoria C). Aceasta se va desfășura în perioada 29.07 – 03.08.2022. Locația, data, ora prezentării vor fi comunicate ulterior, în funcție de numărul candidaților, conform planificării;
– test scris ce va fi susținut în data de 11.08.2022, din tematica şi bibliografia de concurs;
– un interviu pe subiecte profesionale (doar în situaţia în care se impune departajarea candidaţilor).

Examinarea medicală și evaluarea psihologică efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. se vor realiza doar de către candidații declarați „Admis”.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/Concurs_conducator_auto

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT