Connect with us

POLITIC

Revoluția din Decembrie ’89 trebuie să fie mereu un reper pentru politicieni

Publicat

pe

Ultima declarație politică a deputatului PSD de Dâmbovița, Ionuț Vulpescu, are ca temă Revoluția din Decembrie 1989. În acele zile, în urmă cu 32 de ani, românii, plini de curaj, au decis să își ia destinele în propriile mâini și să contureze, pentru ei, pentru copiii lor, pentru generațiile care vin, un alt viitor.

„La mai bine de trei decenii de la momentul jertfei pentru libertate, românii trebuie să își amintească de datoria pe care o au față de idealul pus în joc la 22 decembrie 1989. Ceea ce am câștigat atunci trebuie păstrat în continuare, mai ales în aceste vremuri, când drepturile și libertățile cetățenești sunt înghesuite într-un pat al lui Procust, ce se dovedește, pe zi ce trece, tot mai neîncăpător”, a punctat deputatul Ionuț Vulpescu.

Spune fostul ministru al Culturii că uităm sau ignorăm cu metodă cauzele care au dus la declanșarea Revoluției din Decembrie 1989, că îi trecem cu vederea pe toți aceia care s-au gândit la viitorul României.

„Dorința de libertate, de respect al drepturilor cetățenești a însoțit, în varii forme, istoria umanității. Este în ADN-ul ei. De asta Revoluția a devenit inevitabilă în România, atunci când toate celelalte mijloace de schimbare a stării de lucruri au eșuat. Nimeni nu-și dorește schimbări violente, pentru că, fie și subconștient, există conștiința costurilor violenței. România a plătit aceste costuri, din cauza elitelor sale politice, care, chiar și după standardele sistemului totalitar, nu și-au respectat obligațiile față de cetățeni. Da, Revoluția a început ca o amplă manifestare a nemulțumirii sociale. Dar și această nemulțumire era, în fond, o invitație la o schimbare politică fundamentală, în care drepturile și libertățile cetățenești să fie puse pe primul loc.

Dacă puterea comunistă ar fi acceptat dialogul cu cei care își manifestau nemulțumirile în stradă, poate că erau evitate pierderile de vieți omenești. La Timișoara se conturase, după 15 decembrie 1989, un program al schimbării de sistem. Program care merită amintit și reamintit permanent, pentru că el vorbește despre noi, despre acea Românie profundă pe care mulți politicieni o ignoră și acum. Aduc omagiul meu lui Ion Marcu și Claudiu Iordache, lideri ai mișcării sociale de la Timișoara, oameni cu demnitate și verticalitate morală, recent plecați dintre noi.

Ca și în anul revoluționar 1989, și acum lumea este la o răscruce. Semn că schimbările începute atunci nu au fost finalizate, că tentația totalitară se reanimă, că democrația este în regres, peste tot în lume, că drepturile și libertățile cetățenești sunt relativizate și tot mai des încălcate.

Revoluția Română trebuie să fie permanent un reper și un memento pentru politicieni, care au obligații și responsabilități, ce nu sunt facultative. Sacrificiul românilor care au dispărut în lupta cu rămășițele regimului totalitar nu a fost în zadar. Moștenirea lor trebuie respectată și apărată. Lupta pentru libertate este o datorie permanentă a fiecăruia dintre noi”, precizează deputatul Ionuț Vulpescu în declarația sa politică.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Succes istoric pentru Dâmbovița: 1,3 miliarde de lei, finanțare prin Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Județul Dâmbovița a depus pentru finanțare pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 137 de proiecte, în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de lei, și toate au fost aprobate! Urmează acum ca cele 82 de primării beneficiare și Consiliul Județean Dâmboviţa să organizeze licitațiile publice pentru desemnarea firmelor constructoare și apoi să înceapă lucrările propriu-zise. Se vor reabilita și moderniza drumuri și poduri (93 de proiecte) și vor fi executate rețele de apă și canalizare (40 de proiecte).

Având în vedere că pe programele de finanțare PNDL 1 și 2, care s-au implementat pe parcursul ultimilor 10 ani, județul Dâmbovița a accesat aproximativ 1,1 miliarde de lei, faptul că, într-o singură zi, săptămâna aceasta, i-au fost aprobate investiții de 1,3 miliarde de lei reprezintă fără doar și poate „un succes istoric” – după cum a punctat deputatul PSD Radu Popa. Parlamentarul a felicitat echipa de la CJ Dâmboviţa, condusă de președintele Corneliu Ștefan, și pe primarii din județ pentru că s-au implicat să aducă fonduri cu care să dezvolte comunitățile locale.

„Acesta este modul în care PSD le mulțumește dâmbovițenilor pentru votul pe care l-am primit acum 2 ani”, a mai spus deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT