Connect with us

POLITIC

Întâlnire cu ambasadorul Japoniei la București într-un Parlament asaltat de manifestanți

Publicat

pe

Ziua de marți a fost una încărcată de tensiune. Parlamentul României, cea mai importantă instituție a democrației românești, a fost luată cu asalt de așa-zișii luptători pentru libertate, pentru drepturile românilor.

Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului, a avut o misiune dificilă, aceea de a reprezenta țara, de a solidifica o relație, de a se prezenta așa cum se cuvine în fața unor oaspeți străini, în condiții de asediu.

„Este ceea ce am încercat într-o zi atât de complicată cum a fost cea de marți, la Senat. Adică, să construiesc. L-am avut invitat la Comisia pentru politică externă pe ambasadorul Japoniei la București, Hiroshi Ueda, pentru a marca Centenarul relațiilor diplomatice între țările noastre. Un moment important și, în același timp, un eveniment reușit, care a generat deja ecouri bune la Tokyo, într-o țară care figurează între principalii investitori din Asia în România, care construiește cu tehnologia înaltă pe care o deține bijuteria de pod peste Dunăre de la Brăila, țară cu care ne pregătim să încheiem anul viitor un Parteneriat Strategic”, a precizat senatorul PSD Titus Corlățean.

Președintele Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, și-a exprimat regretul pentru riscurile de securitate generate de protestele consumate în perimetrul Parlamentului. Totodată, social-democratul Titus Corlățean a remarcat că, printr-o punere în practică a unor modalități adecvate de protecție, din fericire, nu s-au înregistrat evenimente negative în momentul în care delegația japoneză a părăsit incinta Parlamentului României.

Prezentăm mai jos comunicatul de presă transmis de Senatul României cu ocazia întâlnirii dintre președintele Comisiei de Politică Externă și ambasadorul Japoniei.

„Comisia pentru politică externă a Senatului s-a reunit marți, 21 decembrie 2021, în prezența ambasadorul Japoniei la București, Hiroshi Ueda, pentru a marca aniversarea Centenarului relațiilor diplomatice dintre România și Japonia. Ministerul Afacerilor Externe a fost reprezentat la acest eveniment de Cornel Feruță, secretar de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice.

Ceremonia dedicată acestui moment aniversar a fost condusă de președintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlățean.

Cu acest prilej, Comisia pentru politică externă a Senatului a adoptat o Rezoluție privind aniversarea Centenarului relațiilor diplomatice româno-japoneze (anexă), prin care a fost evidențiat caracterul privilegiat și prioritar al parteneriatului dintre cele două state.

În intervenția susținută în cadrul evenimentului, senatorul Titus Corlățean a subliniat susținerea deplină pe care Parlamentul României o acordă semnării, la începutul anului 2022, a Acordului de Parteneriat Strategic între România și Japonia, care dezvoltă Parteneriatul încheiat de cele două țări în 2003, reafirmat prin Declarația de Parteneriat Reînnoit din 2013, semnată la acel moment de Ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlățean și de Fumio Kishida, Ministrul Afacerilor Externe al Japoniei, recent desemnat, la 4 octombrie 2021, prim-ministru al Japoniei.

Oficialul român a făcut referire la rolul important jucat de diplomația parlamentară, prin intermediul Comisiilor pentru politică externă și a grupurilor de parlamentare de prietenie dintre cele două țări. În acest sens, a subliniat hotărârea de a sprijini prin toate mijloacele încheierea unui Parteneriat Strategic cu Japonia cât mai cuprinzător și ambițios în implementare.

De asemenea, senatorul Corlățean a subliniat importanța intensificării și dezvoltării relațiilor economice bilaterale, având în vedere și faptul că Japonia reprezintă unul dintre cei mai importanți investitori din Asia în România. Astfel, a subliniat implicarea Japoniei în realizarea unor proiecte de mare interes pentru România, precum cel de construire a podului de peste Dunăre de la Brăila.

Oficialul nipon a mulțumit Comisiei pentru politică externă a Senatului pentru evenimentul organizat pentru celebrarea a 100 de ani de relații diplomatice dintre cele două țări și a salutat adoptarea de către comisie a Rezoluției privind marcarea centenarului relațiilor diplomatice dintre România și Japonia.

Ceremonia s-a încheiat într-o atmosferă festivă, după semnarea Rezoluției mai sus menționate și înmânarea acesteia E.S. ambasadorul Hiroshi Ueda”, se menționează în comunicatul transmis de Senatul României.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Succes istoric pentru Dâmbovița: 1,3 miliarde de lei, finanțare prin Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Județul Dâmbovița a depus pentru finanțare pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 137 de proiecte, în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de lei, și toate au fost aprobate! Urmează acum ca cele 82 de primării beneficiare și Consiliul Județean Dâmboviţa să organizeze licitațiile publice pentru desemnarea firmelor constructoare și apoi să înceapă lucrările propriu-zise. Se vor reabilita și moderniza drumuri și poduri (93 de proiecte) și vor fi executate rețele de apă și canalizare (40 de proiecte).

Având în vedere că pe programele de finanțare PNDL 1 și 2, care s-au implementat pe parcursul ultimilor 10 ani, județul Dâmbovița a accesat aproximativ 1,1 miliarde de lei, faptul că, într-o singură zi, săptămâna aceasta, i-au fost aprobate investiții de 1,3 miliarde de lei reprezintă fără doar și poate „un succes istoric” – după cum a punctat deputatul PSD Radu Popa. Parlamentarul a felicitat echipa de la CJ Dâmboviţa, condusă de președintele Corneliu Ștefan, și pe primarii din județ pentru că s-au implicat să aducă fonduri cu care să dezvolte comunitățile locale.

„Acesta este modul în care PSD le mulțumește dâmbovițenilor pentru votul pe care l-am primit acum 2 ani”, a mai spus deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT