Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Două proiecte vitale pentru județul Dâmbovița au depășit încă o etapă din procesul de implementare

Publicat

pe

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, s-a aflat, astăzi – 13 ianuarie 2022, la primele ore ale dimineții, la București, unde a semnat protocolul de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ce va avea ca rezultantă implementarea proiectelor privind inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște și cel de realizare a centurii ocolitoare pentru orașele Pucioasa și Fieni. Valoarea celor două investiții vitale pentru viața economică și socială a zonei de nord a județului se ridică la 304.980.107, 02 euro.

„Așa cum le-am promis dâmbovițenilor, dezvoltarea infrastructurii rutiere este prioritară pentru mine și echipa Consiliului Județean. Este încă un pas important pentru transformarea județului Dâmbovița din toate punctele de vedere, respectiv dezvoltare teritorială și creștere economică, noi oportunități pentru mediul privat, decongestionarea traficului rutier și siguranța în trafic”, a precizat Corneliu Ștefan.

Lungimea totală a inelului 2 de centură a municipiului Târgoviște este de 15,28 km. Vor exista patru benzi de circulație, câte două pe sens. Fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri de rulare va fi delimitată cu parapete de tip semigreu, de 3 m lățime. Suprafață construibilă, inclusiv bretele, va fi de 392.840 mp. Drumul de centură va avea în structură poduri și pasaje care, însumate, înseamnă 60.000 mp.

Inelul 2 de centură a Muncipiului Târgoviște va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN 71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă care străbat zona de desfășurare.

La momentul realizării studiului de prefezabilitate valoarea estimată a Inelului 2 de Centură a Târgoviștei este de 727.433.811, 72 lei, inclusiv TVA.

Inelul de centură de ocolirea celor două orașe din nordul județului, Pucioasa și Fieni, va avea o lungime 15,13 km. Și pe acest traseu au fost prevăzute patru benzi de circulație, câte două pe sens, fiecare cu o lățime de 3,5 m lățime. Delimitarea sensurilor de trafic se va face tot cu parapeți semigrei, ce vor avea o lățime de 3 metri.

Centura de ocolire a celor două orașe va avea prevăzute 8 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Valoarea acestui proiect este de 782.217.718, 07 lei, inclusiv TVA.

„Mulțumesc întregii echipe de la Consiliul Judetean Dâmbovița, tuturor consilierilor județeni și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, cel care a înțeles cât de importante sunt aceste noi drumuri pentru județul nostru.

Protocolul tocmai semnat va reglementa modul de colaborare inter-instituţională în vederea realizării acestor viitoare artere rutiere extrem de importante pentru dezvoltarea județului nostru”, a adăugat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 27 ianuarie 2022

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, în ședință ordinară de lucru, în data de 27 ianuarie 2022, la ora 14:00.

Ordinea de zi este următoarea:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

A fost trasată harta rețelei de drumuri și alei din Stațiunea turistică Peștera-Padina

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Unul dintre dezideratele președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, este acela de a contura și materializa cat mai rapid Stațiunea turistică de interes național Peștera-Padina.

Astăzi – 21 ianuarie 2022, s-a mai înscris o filă importantă din acest megaproiect care va transforma județul Dâmbovița într-un pol al turismului național. Șeful județului, alături de care s-a aflat echipa de specialiștii pe care o coordonează la nivelul CJ Dâmbovița și reprezentanți ai patronatului din turism, a stabilit rețeaua de străzi a Stațiunii Turistice Peștera-Padina.

„Împreună cu arhitectul şef al judeţului Dâmboviţa, Teodor Bâte, cu președintele Asociației Turistice Peștera-Padina, Valentin Calcan, am identificat cele mai bune soluții pentru traficul auto și pietonal, astfel încât să respectăm toate normele în vigoare, dar, în același timp, să protejăm și mediul înconjurător.

Avem șansa ca în zona dâmbovițeană a Munților Bucegi să construim o bijuterie a turismului național și să creăm oportunități enorme pentru economia județului nostru”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT