Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Două proiecte vitale pentru județul Dâmbovița au depășit încă o etapă din procesul de implementare

Publicat

pe

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, s-a aflat, astăzi – 13 ianuarie 2022, la primele ore ale dimineții, la București, unde a semnat protocolul de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ce va avea ca rezultantă implementarea proiectelor privind inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște și cel de realizare a centurii ocolitoare pentru orașele Pucioasa și Fieni. Valoarea celor două investiții vitale pentru viața economică și socială a zonei de nord a județului se ridică la 304.980.107, 02 euro.

„Așa cum le-am promis dâmbovițenilor, dezvoltarea infrastructurii rutiere este prioritară pentru mine și echipa Consiliului Județean. Este încă un pas important pentru transformarea județului Dâmbovița din toate punctele de vedere, respectiv dezvoltare teritorială și creștere economică, noi oportunități pentru mediul privat, decongestionarea traficului rutier și siguranța în trafic”, a precizat Corneliu Ștefan.

Lungimea totală a inelului 2 de centură a municipiului Târgoviște este de 15,28 km. Vor exista patru benzi de circulație, câte două pe sens. Fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri de rulare va fi delimitată cu parapete de tip semigreu, de 3 m lățime. Suprafață construibilă, inclusiv bretele, va fi de 392.840 mp. Drumul de centură va avea în structură poduri și pasaje care, însumate, înseamnă 60.000 mp.

Inelul 2 de centură a Muncipiului Târgoviște va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN 71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă care străbat zona de desfășurare.

La momentul realizării studiului de prefezabilitate valoarea estimată a Inelului 2 de Centură a Târgoviștei este de 727.433.811, 72 lei, inclusiv TVA.

Inelul de centură de ocolirea celor două orașe din nordul județului, Pucioasa și Fieni, va avea o lungime 15,13 km. Și pe acest traseu au fost prevăzute patru benzi de circulație, câte două pe sens, fiecare cu o lățime de 3,5 m lățime. Delimitarea sensurilor de trafic se va face tot cu parapeți semigrei, ce vor avea o lățime de 3 metri.

Centura de ocolire a celor două orașe va avea prevăzute 8 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Valoarea acestui proiect este de 782.217.718, 07 lei, inclusiv TVA.

„Mulțumesc întregii echipe de la Consiliul Judetean Dâmbovița, tuturor consilierilor județeni și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, cel care a înțeles cât de importante sunt aceste noi drumuri pentru județul nostru.

Protocolul tocmai semnat va reglementa modul de colaborare inter-instituţională în vederea realizării acestor viitoare artere rutiere extrem de importante pentru dezvoltarea județului nostru”, a adăugat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats