Connect with us

Giurgiu

Revoltă în Bolintin Vale, după ce romii au omorât un șofer de microbuz

Publicat

pe

Aseară, până târziu în noapte, micuțul oraș Bolintin Vale din judetul Giurgiu a fost locul de desfășurare a unei revolte. Unii spun că zona de centru, acolo unde se află Primăria, se transformase într-un adevărat teatru de război. Câteva sute de localnici, înfuriați, plini de mânie, de deznădejde, veniseră să manifeste împotriva romilor, dar și împotriva autorităților care, în opinia lor, nu ar fi acționat corespunzător în cazul unei crime oribile.

Totul a pornit de la moartea unui șofer. Tragedia s-a petrecut în noaptea de 9 ianuarie. Șoferul unui microbuz de transport călători își terminase cursa. Ultimii pasageri fuseseră lăsați la capăt de linie. Pornise spre casă când mai multe persoane de etnie romă au ieșit în stradă, făcând disperați semn cu mâna. Cu siguranță, voiau să ajungă undeva. Conducătorul auto care își terminase treaba nu a răspuns insistențelor lor și și-a continuat drumul.

Văzând că nu are de gând să oprească, indivizii din stradă, nervoși, au pus mâna pe pietre și au aruncat după microbuz. Au reușit să spargă unul dintre geamurile mașinii. Supărat, șoferul a oprit și a coborât pentru a le reproșa fapta comisă. Gestul omului nu a fost unul inspirat în condițiile date. Romii din stradă l-au încercuit rapid și au început să îl lovească.

Unul dintre ei, dezlănțuit, a luat o cărămidă și l-a pălit în cap. Omul s-a prăbușit la pământ. Ulterior, a sosit o ambulanță care l-a transportat la Spitalul din Bolintin unde, din păcate, s-a stins. Medicii nu au mai putut să îi salveze viața.

Tragica veste s-a răspândit rapid în întrega localitate. Oamenii au început să comenteze evenimentul pe rețelele de socializare. Îndemnuri la mobilizare. Indignarea era fără de margini. Toate paginile de Facebook din Bolintin Vale abundă de filmulețe, de transmisiuni de la fața locului și comentarii. Pentru a calma spiritele au venit la Bolintin și prefectul județului Giurgiu, Aneta Matei, și adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție – comisarul șef Viorel Polexe, care a condus mulți ani Poliția Moreni – județul Dâmbovița.


După aflarea morții șoferului de microbuz, cetățenii au decis să iasă în stradă. Au pornit în marș pe arterele localității, ba chiar și pe strada locuită de romi scandând „afară cu ei, afară răcăreni”, „rușine să vă fie”. A existat intenția unora să intre peste romi, dar forțele de ordine prezente au reușit să preîntâmpine o astfel de situație critică. A fost invocată de protestatari și motivația că oamenii legii din Bolintin nu acționează cum trebuie în astfel de situații, că trec cu vederea multe din faptele comise de anumite grupuri de romi din cartierul Răcari. Spun localnicii că se cheamă așa fiindcă, în urmă cu mai mulți ani, în zonă s-au aciuat aici zeci de romi din Răcari, Dâmbovița.

În publicația giurgiupesurse.ro este citată declarația unui polițist din cadrul IPJ Giurgiu care explică situația romilor din Bolintin.

„Aceştia stau în case improvizate de carton ori au ocupat ilegal mai multe terenuri. Au terorizat locuitorii din Bolintin, le sparg locuinţele, îi agresează. Ceea ce se întâmplă astăzi este rezultatul faptului că Poliţia a scăpat total fenomenul de sub control. Nimeni din Poliţie nu vrea să ştie că aceşti indivizi locuiesc fără forme legale în acest loc, infracţiunile nu le sunt monitorizate şi anchetate. Dacă nu sunt luate măsuri urgente şi ferme, situaţii asemănătoare cu cea de astăzi se pot întâmpla oricând. Oamenii au ajuns la capătul răbdării şi poliţia este complice la această situaţie”.

Aseară, de față cu presa, cu autoritățile, oamenii povesteau ce se întâmplă în orașul lor, faptul că li se face teamă, că sunt timorați, speriați de anumiți indivizi care fac legea în oraș.

Pentru a preîntâmpina manifestări violente în centrul orașului, au fost dislocate importante forțe de jandarmi și poliție.

Individul care l-a lovit în cap pe șofer cu cărămida cauzându-i moartea a fost identificat. Este vorba despre un tânăr de 24 de ani. Acesta a fost reținut inițial pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a dispus ulterior arestarea sa preventivă.

Președintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, după acest tragic incident, a solicitat ministrului de Interne să îl demită pe șeful Poliției Giurgiu.

„Avem un nou scandal uriaş în care este implicată Poliţia Giurgiu! Al doilea, în ultimele 4 zile. Mai mulţi giurgiuveni din Bolintin Vale s-au revoltat faţă de oamenii legii, în urma unui tragic incident în care un om şi-a pierdut viaţa.

Iată că, din nou, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Giurgiu este arătat cu degetul de către toată ţara! S-a umplut paharul şi, ca atare, îi cer imperativ ministrului de Interne să îl demită pe şeful Poliţiei Giurgiu, Cătălin Georgescu!

I-aş cere demisia inspectorului şef, dar este clar că nu are onoare, având în vedere că s-a spălat pe mâini de orice responsabilitate, de fiecare dată, după atâtea cazuri incredibile, dezbătute intens în presa locală şi naţională: furt dintr-o clădire a IPJ Giurgiu, furt de muniţie de la Postul de Poliţie Mihăileşti, cazul „porcului de Crăciun”, acuzaţii grave la adresa unor şefi de post susţinuţi şi promovaţi de Georgescu, distrugerea unui alt post de poliţie din judeţ, cazuri grave de furt ori tâlhărie, nesoluţionate nici după ani buni.

Niciodată, imaginea Poliţiei Giurgiu nu a avut atât de mult de suferit cum s-a întâmplat în ultimii ani, de când la conducerea instituţiei se află Cătălin Georgescu. Consider că inspectorul şef şi-a dovedit incompetenţa cu vârf şi îndesat. Este timpul ca Poliţia Giurgiu să recâştige încrederea şi respectul cetăţenilor! Este timpul ca toţi profesioniştii din IPJ Giurgiu să îşi facă meseria aşa cum trebuie, fără să mai sufere din pricina aroganţei, nepriceperii, încăpăţânării şi prostiei unuia a cărui singură calitate este că are prieteni în acelaşi partid din care face parte şi şeful său de la Interne”, precizează deputatul social-democrat.

Tensiunile de la Bolintin Vale sunt departe de a se stinge. Oamenii au anunțat că vor ieși și astăzi în stradă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Salvatorul de onoare al anului este un pompier din Giurgiu

Publicat

pe

Plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel, din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu, a primit, cu ocazia Zilei Naționale a României, prin ordin al inspectorului general al IGSU, insigna „Salvatorul de onoare al anului”.

Pompierul giurgiuvean a dat dovadă de curaj, promptitudine și stăpânire de sine atunci când viața unei fetițe din Adunații Copăceni a fost în pericol.

„Eram în Adunații-Copăceni, cu treabă. Mă oprisem de vorbă cu cineva și la un momentat dat, am auzit țipete dintr-o curte. Era o bunică, ce avea un copil în brațe.

– Ajutați-mă, vă rog! Fetița nu respiră! Nu știu ce să îi mai fac! – striga femeia disperată.

Am intrat imediat în curte și am luat copilul în brațe. Am văzut că era inertă. Nu respira și era vânătă. Primul meu gând a fost acela că s-a înecat cu ceva și am început manevrele ce se aplică în caz de obstrucție a căilor respiratorii.

Ca paramedic SMURD, știam că trebuie acționat cât mai repede. Secundele mi s-au părut atât de lungi și tot ce îmi doream era ca fetița să reacționeze.

O așezasem cu pieptul în palma mea când i-am simțit inima bătând, iar când a început să plângă am fost cel mai fericit om de pe pământ. Nu pot descrie în cuvinte acea senzație…” își amintește Cornel.

O poveste emoționantă, trăită și spusă de un pompier care a fost în locul potrivit, la momentul potrivit: plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Giurgiu

Giurgiu: Grup specializat în evaziune fiscală, trimis în judecată de DIICOT

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu au trimis în judecată 10 persoane cercetate și acuzate de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală în formă continuată.

Se precizează în comunicatul transmis presei că, în perioada 2012-2015, inculpații creaseră un mecanism complex, format din mai multe societăți, controlate prin interpuși, prin intermediul cărora au fost efectuate operațiuni de achiziții de fier vechi, la negru. Respectivele bunuri erau livrate mai departe către societăți specializate în colectarea deșeurilor feroase.

„În scopul eludarii plății obligațiilor fiscale constând în impozitul pe profit, inculpații au înregistrat în contabilitate achiziții fictive de la mai multe societăți, generând în acest mod un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 18.113.063 lei, suma cu care ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală, s-a constituit parte civilă.

În cadrul mecanismului infracțional au fost implicate șase entități economice prin intermediul cărora au fost livrate deșeuri feroase către operatori economici din piață. Prin intermediul acestor firme înființate și / sau preluate de membrii grupării, bunurile (deșeuri feroase și neferoase) au fost achiziționate, la negru, din diverse surse și au fost livrate direct către beneficiari sau aduse în depozitul care funcționa în proximitatea locuinței a doi dintre inculpați.

Pentru a se înregistra cu achiziții pentru societățile controlate și pentru a crea artificial cheltuieli deductibile, membrii grupului au utilizat în mod fraudulos datele de identificare ale unor societăți comerciale”, se menționează în comunicatul transmis presei de DIICOT.

Dosarul va fi soluționat de judecătorii Tribunalului Giurgiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats