Connect with us

Argeș

Salvator și în timpul liber. Felicitări, Vlad Cristian Oprescu!

Publicat

pe

Vlad Cristian Oprescu, plutonier adjutant în cadrul Secției de Pompieri Costești – județul Argeș, a fost omul potrivit aflat în trafic atunci când s-a petrecut un accident rutier în urma căruia o femeie a rămas blocată între fiarele contorsionate ale mașinii.

În după-amiaza de 12 ianuarie 2022, Vlad se întorcea acasă împreună cu fetița lui de numai 5 ani. Pe teritoriul localității Albota, a fost martor al unui accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme.

Imediat, a oprit și s-a îndreptat către cei care aveau nevoie de ajutor. În același timp, a apelat numărul de urgență 112 pentru a comunica situația și a solicita sprijinul colegilor.

Într-una dintre mașini a găsit imobilizată o tânără de 22 de ani, care prezenta leziuni la cap și la membrul inferior drept. A reușit să o scoată afară, împreună cu alți participanți la trafic și folosindu-se de abilitățile sale de campion național Unisight la judo, la categoria +100 kg, apoi i-a acordat primul ajutor.

Vlad Cristian Oprescu lucrează de peste 14 ani în cadrul ISU Argeș, iar colegii spun despre el că este un pompier devotat, care și-a ales meseria cu inima, iar asta se reflectă în acțiunile sale de zi cu zi. Felicitări, Vlad!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Service auto în flăcări! 25 de pompieri mobilizați pentru stingerea incendiului

Publicat

pe

Incendiu violent, azi-noapte, la un service auto din municipiul Pitești. La fața locului au fost mobilizați peste 25 de pompieri din Pitești, Bradu și Mioveni, cu cinci autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de cercetare CBRN și o ambulanță SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție ISU, focul se manifesta pe aproximativ 70 mp, cu degajări mari de fum. Au fost afectate și două autoturisme care se aflau în fața construcției. Pompierii au reușit să oprească propagarea incendiului la hala din imediata apropiere. Din fericire, nu au rezultat victime.

Clădirea care a ars era construită din panouri sandwich. Deocamdată, nu a fost stabilită cauza care a dus la izbucnirea focului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Argeș

Incendiu la un magazin de piese auto din Pitești

Publicat

pe

Incendiu violent, în această după-amiază, la un magazin de piese auto din Pitești, situat într-o clădire de pe strada Dumbravei. Potrivit ISU Argeș, în interior se aflau și recipiente cu gaze sau substanțe inflamabile deteriorate, biciclete electrice și baterii, iar în vecinătate funcționa o unitate de învățământ, din care s-au evacuat pe cont propriu trei adulți și opt copii.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, pe o suprafață de aproximativ 50 mp, cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș a preluat și transportat la spital un bărbat de 35 de ani, cu arsuri la nivelul corpului.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

UPDATE:
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost utilizarea în spațiu închis a unui echipament care a produs scântei în apropierea unor substanțe inflamabile, provocându-se aprinderea vaporilor din atmosfera, ce ar fi condus la producea unei deflagrații.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite