Connect with us

ACTUALITATE

Mica Unire, sărbătorită la Târgoviște mai simplu și mai curat ca niciodată

Publicat

pe

Târgoviște, 24 ianuarie 2022. Ziua Micii Unirii. Acum 163 de ani, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a unit Țara Românească cu Moldova, iar Milcovul, râul care despărțea cele două principate, a devenit un simbol viu al unității.

Manifestările prilejuite de această sărbătore națională au fost organizate la Târgoviște, în Piața Tricolorului, mai simplu și mai curat ca niciodată. Chiar dacă reprezentanții partidelor nu prea au accesat la unitate, fiecare păstrându-și apartenența de grup, acest lucru nu s-a simțit, atmosfera fiind una calmă, liniștită, cuprinsă parcă de spiritul sărbătorii.

Imnul Național a fost interpretat de o elevă de la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște și nu s-au ținut alocuțiuni. Doar un mesaj emoționant, bine expus și încărcat de informații cu caracter istoric, fără nicio nuanță de patriotism de fațadă, citit de dr. Adriana Ion de la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. De apreciat și faptul că au lipsit gardurile care, pe 1 decembrie 2021, au umbrit manifestările prilejuite de Ziua Națională a României.

Au onorat cu prezența acest eveniment: președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul Dănuț Nicolae Popa Stănescu, administratorul public Cristian Avanu, subprefectul județului Dâmbovița – Ana Maria Dragotă Zamfir, Claudia Gilia – viitorul prefect al județului, primarul Târgoviștei – Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, city managerul Gabriel Boriga, deputații social-democrați Carmen Holban, Radu Popa, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu și președintele USRPLUS Dâmboviţa – deputatul Dan Blaga. Nu am remarcat pe platou niciun parlamentar liberal. S-au mai prins în Hora Unirii, dar fiecare în bula sa de influență, Adrian Țuțuianu – președintele PRO România Dâmbovița și Alexandru Oprea – liderul formațiunii Alianța pentru Patrie.

Vremea bună și faptul că evenimentul a fost încununat de un mini concert muzical, susținut de Orchestra Populară Chindia și soliștii Ileana Pavelescu, Florentina Mîinea și Yuriy Tsiple, au adus în Piața Tricolorului, ca niciodată, zeci de târgovișteni care au ascultat cu emoție piesele interpretate de artiști și s-au prins în horă alături de politicieni și de ceilalți șefi de instituții prezenți la manifestări.

Organizatorii merită felicitări pentru modul plăcut în care s-a derulat evenimentul prilejuit de sărbătorirea a 163 de ani de la Mica Unire înfăptuită de Vodă Cuza. Și cum bine a zis un participant, „ăsta e un semn bun. Este cea mai mare Horă a Unirii pe care am văzut-o în ultimii ani la Târgoviște”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite