Connect with us

ACTUALITATE

Mica Unire, sărbătorită la Târgoviște mai simplu și mai curat ca niciodată

Publicat

pe

Târgoviște, 24 ianuarie 2022. Ziua Micii Unirii. Acum 163 de ani, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a unit Țara Românească cu Moldova, iar Milcovul, râul care despărțea cele două principate, a devenit un simbol viu al unității.

Manifestările prilejuite de această sărbătore națională au fost organizate la Târgoviște, în Piața Tricolorului, mai simplu și mai curat ca niciodată. Chiar dacă reprezentanții partidelor nu prea au accesat la unitate, fiecare păstrându-și apartenența de grup, acest lucru nu s-a simțit, atmosfera fiind una calmă, liniștită, cuprinsă parcă de spiritul sărbătorii.

Imnul Național a fost interpretat de o elevă de la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște și nu s-au ținut alocuțiuni. Doar un mesaj emoționant, bine expus și încărcat de informații cu caracter istoric, fără nicio nuanță de patriotism de fațadă, citit de dr. Adriana Ion de la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. De apreciat și faptul că au lipsit gardurile care, pe 1 decembrie 2021, au umbrit manifestările prilejuite de Ziua Națională a României.

Au onorat cu prezența acest eveniment: președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul Dănuț Nicolae Popa Stănescu, administratorul public Cristian Avanu, subprefectul județului Dâmbovița – Ana Maria Dragotă Zamfir, Claudia Gilia – viitorul prefect al județului, primarul Târgoviștei – Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, city managerul Gabriel Boriga, deputații social-democrați Carmen Holban, Radu Popa, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu și președintele USRPLUS Dâmboviţa – deputatul Dan Blaga. Nu am remarcat pe platou niciun parlamentar liberal. S-au mai prins în Hora Unirii, dar fiecare în bula sa de influență, Adrian Țuțuianu – președintele PRO România Dâmbovița și Alexandru Oprea – liderul formațiunii Alianța pentru Patrie.

Vremea bună și faptul că evenimentul a fost încununat de un mini concert muzical, susținut de Orchestra Populară Chindia și soliștii Ileana Pavelescu, Florentina Mîinea și Yuriy Tsiple, au adus în Piața Tricolorului, ca niciodată, zeci de târgovișteni care au ascultat cu emoție piesele interpretate de artiști și s-au prins în horă alături de politicieni și de ceilalți șefi de instituții prezenți la manifestări.

Organizatorii merită felicitări pentru modul plăcut în care s-a derulat evenimentul prilejuit de sărbătorirea a 163 de ani de la Mica Unire înfăptuită de Vodă Cuza. Și cum bine a zis un participant, „ăsta e un semn bun. Este cea mai mare Horă a Unirii pe care am văzut-o în ultimii ani la Târgoviște”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

10 posturi disponibile la Jandarmeria Teleorman

Publicat

pe

de

Jandarmeria Teleorman organizează concurs pentru ocuparea a 10 funcții de subofițer pază principal prin încadrare directă / rechemare în activitate.

Cererile de înscriere se depun în perioada 27.06.2022 – 08.07.2022.

Mai multe detalii legate de componența dosarului, tematica și bibliografia, puteți afla accesând următorul link:
http://www.jandarmeriateleorman.ro/1440-2/.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: 400 de înotători participă la Campionatul Național de Cadeți

Publicat

pe

Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește în aceste zile Campionatul Național de Cadeți, care reunește aproape 400 de înotători din toată țara. Este vorba despre o competiție care se organizează la Târgoviște de mai mulți ani. Un concurs în cadrul căruia sportivul momentului în România, campionul mondial David Popovici, a stabilit, în ultimii ani, multe recorduri naționale – după cum au punctat Camelia Potec – președinta Federației Române de Natație și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

„Putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David Popovici se datorează și participării la competiția organizată în bazinul olimpic de înot de la Târgoviște. Încet-încet, având o bază care este bună, se naște și performanța. La Târgoviște, un oraș care, în urmă cu 10 ani, nu spunea foarte mult pe harta înotului românesc.

Mă bucur că la Târgoviște, în momentul în care în țară nu prea se vorbea de natație, aici se construia un bazin olimpic de înot. Am fost inspirați. Îi mulțumesc Cameliei Potec pentru faptul că, atunci când acest bazin avea nevoie de promovare, a venit alături de noi și a adus aici câteva competiții importante și am creat un parteneriat benefic pentru comunitatea locală și pentru performanța sportivă”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.

Președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, a spus că a găsit la Târgoviște condiții excelente pentru organizarea competițiilor la înot, dar și sprijin necondiționat din partea reprezentanților Primăriei, care nu au spus niciodată nu atunci când a propus un proiect.

„În momentul de față, înotul este pe buzele tuturor. David Popovici este deja unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României și, da, toate lucrurile construite până acum au dus la rezultatele lui și ale natației românești. Este foarte important să organizăm competiții pentru acești copii, pentru că aici putem face selecția, putem găsi talentele pe care să le sprijinim în vederea participării la competițiile internaționale de obiectiv. David Popovici a reușit multe recorduri naționale în acest bazin de la Târgoviște. Fac această precizare pentru persoanele care întreabă de unde a ieșit David Popovici”, a precizat Camelia Potec.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT