Connect with us

SOCIAL

Tâlhari din Dâmbovița, prinși de polițiștii din Brașov

Publicat

pe

Trei dâmbovițeni, cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, care ar fi comis tâlhării în mai multe județe ale țării, au fost reținuți și arestați preventiv pentru 30 de zile, în baza unui mandat emis de magistrații Judecătoriei Brașov.

Pe 15 ianuarie 2022, doi dintre ei au pătruns în casa unor femei de companie din Brașov, de unde au sustras mai multe bunuri și bani. Au intrat în imobil sub intenția falsă de a primi servicii sexuale contra cost. Când s-au văzut în locuință, au tăbărât pe cele două femei, amenințându-le cu cuțitele și obligându-le să le dea banii și lucrurile de preț pe care le dețin. Tâlhării au plecat cu suma de 4.200 de lei și alte bunuri.

Au stabilit polițiștii că aceiași indivizi ar fi comis o altă tâlhărie, vineri-seară, într-o localitate din județul Vrancea. Au fost prinși după ce reușiseră să deposedeze victimele de suma de 2.800 de lei.

Potrivit surselor noastre, cei trei bărbați sunt din comuna Ulmi, județul Dâmbovița, iar pentru prinderea lor, polițiștii din Brașov au colaborat cu colegii din Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

SOCIAL

Trei caravane medicale au plecat către comunitățile rurale vulnerabile

Publicat

pe

Organizația Salvați Copiii România extinde serviciile medicale din mediul rural și pune la dispoziția echipelor medicale ale Asociației Caravana cu Medici trei caravane medicale în valoare de 300.000 de Euro, dotate cu ecografe cu două sonde și scaun ginecologic și pediatric, cu ajutorul cărora se pot efectua ecografii ginecologice (de sân, tiroidă, abdomen sau transvaginale), precum și ecografii pediatrice.

Unitățile medicale mobile vor asigura un cadru sigur și profesionist, în care o echipă multidisciplinară de specialiști va putea furniza servicii complexe medicale și psiho-sociale adaptate nevoilor pentru aproximativ 10.000 de persoane vulnerabile anual. Cele trei caravane medicale au fost achiziționate cu sprijinul unui grant oferit de MSD for Mothers, ca parte a unui proiect mai amplu care include și Republica Moldova.

S-a luat această decizie ca urmare a faptului că 328 de comune din România nu au medic de familie. În același timp, distribuția unităților medicale și a doctorilor este inegală între zonele rurale și cele urbane. Potrivit unui studiu realizat de Salvați Copiii, în anul 2023, în 17 județe din România, una din 10 gravide din mediul rural nu a fost la control la medicul de familie în timpul sarcinii, 34% dintre gravide nu au fost la control la medicul ginecolog în cazul sarcinii curente din cauza lipsei banilor sau din cauza distanței mari până la primul cabinet, 50% dintre gravidele care au fost la control la medicul ginecolog în timpul sarcinii menționează că analizele, ecografiile și consultațiile nu au fost gratuite.

„O sarcină care nu este monitorizată poate pune probleme majore atât mamei, cât și fătului, cu consecințe vitale. Ne intensificăm eforturile în zona rurală, unde de multe ori politicile sociale nu sunt integrate, cu aceste caravane medicale care vor oferi asistență medicală. Astfel, programul de reducere a mortalității infantile va ținti atât dotarea maternităților cu aparatură medicală de ultimă generație, cât și sprijinul direct acordat mamelor și copiilor din aceste comunități vulnerabile”, a spus Gabriela Alexandrescu – președinte executiv Salvați Copiii România.

„Ceea ce pune în mișcare Caravana cu Medici este colaborarea dintre medici și parteneri, un transfer de bunăvoință, de resurse și de valori umane pentru o Românie mai bună, mai sănătoasă, mai responsabilă. Parteneriatul cu Salvați Copiii România ne-a arătat cum o caravană poate avea un randament superior când avem parteneri implicați local și cu experiență ”la firul ierbii”. Oferirea celor 3 unități mobile ne va ajuta să ajungem în cele mai izolate părți ale României rurale și ne vor da posibilitatea să îndeplinim toate condițiile legislative și de igienă necesare unui act medical oferit în regim de caravană. Cred că scopul comun este ceea ce stă la baza unei relații autentice și productive”, a declarat dr. Mihai Ranete – membru fondator al Asociației Caravana cu Medici.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

VIIȘOARA: Tamponare între un autotren și un autoturism condus de un șofer cu permisul anulat

Publicat

pe

O coliziune violentă s-a produs astăzi, pe DN 72, Târgoviște-Găești, pe teritoriul satului Viișoara, comuna Ulmi, între un autoturism de teren și un autotren.

La fața locului au intervenit pompierii de la Detașamentul Târgoviște, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o autospecială de descarcerare, iar Serviciul de Ambulanță Județean Dâmbovița a trimis un echipaj medical.

Șoferul mașinii mici, un bărbat de 35 de ani, a suferit multiple leziuni, fiind transportat la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, a reieșit că bărbatul accidentat avea permisul de conducere anulat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite