Connect with us

ACTUALITATE

Locul unde s-a înfăptuit Mica Unire, pierdut în nepăsare și ruină!

Publicat

pe

Ionuț Vulpescu, deputat PSD de Dâmbovița, fost ministru al Culturii, demonstrează că nu este un politician angrenat doar în procesul legislativ, ci și un creator de cultură, un soldat care veghează la tot ceea ce se întâmplă pe acest tărâm al istoriei și spiritualității românești. Un indicator și critic al nepăsării, al lucrurilor făcute pe jumătate sau deloc.

De pildă, atrage atenția, în aceste zile, asupra stării deplorabile în care se află clădirea în care a funcționat „Hotelul Concordia” din Capitală, locul unde, acum 163 de ani, s-a înfăptuit Mica Unire. O clădire care ar fi trebuit să fie transformată într-un sanctuar al neamului. Din păcate, după cum a remarcat deputatul Ionuț Vulpescu, nu știm să prețuim trecutul, să păstrăm nealterate izvoarele de unde au pornit trăinicia și forța acestui popor.

„După ce, pe 15 ianuarie, l-am transformat în sorcovă pe Eminescu, printre gunoaiele din Parcul Ateneului Român, redacția “Timpul” fiind deja talcioc, azi contemplăm nepăsători ruinele trecutului, cu discursuri și muzică marțială drept fundal sonor.

Încurcați în proceduri și tehnicalități, pasând răspunderea dintr-un loc în altul, tot comentăm evenimente ale trecutului și momente de istorie. Suntem însă capabili să naștem, la rândul nostru, evenimente și momente demne de viitor?”, se întreabă Ionuț Vulpescu.

Nu o dată, parlamentarul Vulpescu a vorbit despre faptul că România s-a transformat într-un soi de feude conduse de inși care fac ce vor, dar niciodată ceea ce trebuie. Fostul ministru al Culturii îl invocă drept exemplu pozitiv, de conducător dedicat, pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza, cel care a deschis curajos, pe 24 ianuarie 1859, porțile către Marea Unire înfăptuită la 1 decembrie 1918.

„Cuza a fost cu adevărat un reformator, care a adus România în modernitate cu o determinare greu de egalat. Noi luptăm să ne întoarcem în timp, să anulăm o bună parte a istoriei noastre, în vacarmul discursurilor, multe dintre ele populiste, despre Europa, solidaritate, modernitate, democrație și libertate.

Istoria nu este doar trecut, este și prezent. Este un proces continuu și care construiește identitatea unei națiuni.

Ce ne mai poate mobiliza azi? Ce identitate ne construim? De fapt, greșesc, întrebarea corectă este: mai vrem să ne construim o identitate? Sau credem că e pierdere de vreme și mai bine folosim timpul pentru a construi lumi alternative în spațiul virtual? Poate așa o reuși cineva să refacă Hotelul Concordia, asta, dacă a aflat de eveniment, și-i permite ”portofelul” cu bitcoin. Cu riscul de a fi considerat ”retrograd”, nu pot să uit că singurul proiect național dus până la capăt a fost cel pașoptist”, a scris deputatul Ionuț Vulpescu, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT