Connect with us

ACTUALITATE

Parcul Industrial Moreni pune anul acesta accent pe dezvoltarea bazei tehnico-materiale

Publicat

pe

Gabriel Purcaru se află la cârma Parcului Industrial din Moreni de anul trecut. În toată această perioadă scursă de la preluarea mandatului de director, împreună cu conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, a căutat soluții pentru dezvoltarea acestei importante celule economice a județului.

S-au testat și promovat cu succes diferite metode de reconfigurare a activității, de atragere a investitorilor. Și s-a reușit. Parcul Industrial Moreni, care este acum ocupat în totalitate, primește în continuare solicitări de la firme care vor să își deschidă aici puncte de lucru. Directorul Gabriel Purcaru îi asigură pe doritori că, în viitorul foarte apropiat, vor mai fi create spații pentru derularea unor activități economice.

Anul 2022 va fi unul al investițiilor, al dezvoltării bazei tehnico-materiale în Parcul Industrial de la Moreni. Se dorește ca totul să fie schimbat. De la spațiile de lucru și căile de acces la utilități.

La finele anului 2021, după o suită de negocieri, directorul Parcului Industrial Moreni a reușit să achiziționeze de la o societate comercială un corp de clădire de 1.000 mp, plus terenul aferent în suprafață de 2.440 mp. După ce vor fi definitivate lucrările de reamenajare, se va instala, în cemai mare parte a spațiului, o societate care va desfășura activități de prelucrare a metalelor. Vor fi create 16 noi locuri de muncă. Practic, în spațiul închiriat vor fi montate zece bancuri de producție, respectiv strunguri, mașini de frezat cu ajutorul cărora se vor confecționa diferite piese și subansamble necesare în varii domenii industriale. În clădirea pe care Parcul Industrial Moreni a cumpărat-o și pe care o reconfigurează acum a funcționat cantina Automecanica.

„Anul 2022 va fi pentru Parcul Industrial Moreni și unul de profesionalizare și reprofesionalizare. În acest sens, vom încheia protocoale cu Liceele Nr. 1 și 2 din Moreni și cu Universitatea Valahia din Târgoviște. Elevii și studenții vor putea să îmbine teoria cu practica în unitățile care își desfășoară activitatea în parcul nostru. Vor putea să simtă cu adevărat cum se derulează procesul economic, cel de producție.

De asemenea, am avut parteneriate cu AJOFM Dâmbovița și cu alte instituții de profil, în vederea organizării unor cursuri de calificare în diferite meserii, bineînțeles, ținându-se cont și de nevoile de personal ale firmelor care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial Moreni. În cadrul a două cursuri, în 2021, au fost calificate 41 de persoane. Vom continua astfel de acțiuni”, ne-a precizat directorul Gabriel Purcaru.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

10 posturi disponibile la Jandarmeria Teleorman

Publicat

pe

de

Jandarmeria Teleorman organizează concurs pentru ocuparea a 10 funcții de subofițer pază principal prin încadrare directă / rechemare în activitate.

Cererile de înscriere se depun în perioada 27.06.2022 – 08.07.2022.

Mai multe detalii legate de componența dosarului, tematica și bibliografia, puteți afla accesând următorul link:
http://www.jandarmeriateleorman.ro/1440-2/.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: 400 de înotători participă la Campionatul Național de Cadeți

Publicat

pe

Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește în aceste zile Campionatul Național de Cadeți, care reunește aproape 400 de înotători din toată țara. Este vorba despre o competiție care se organizează la Târgoviște de mai mulți ani. Un concurs în cadrul căruia sportivul momentului în România, campionul mondial David Popovici, a stabilit, în ultimii ani, multe recorduri naționale – după cum au punctat Camelia Potec – președinta Federației Române de Natație și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

„Putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David Popovici se datorează și participării la competiția organizată în bazinul olimpic de înot de la Târgoviște. Încet-încet, având o bază care este bună, se naște și performanța. La Târgoviște, un oraș care, în urmă cu 10 ani, nu spunea foarte mult pe harta înotului românesc.

Mă bucur că la Târgoviște, în momentul în care în țară nu prea se vorbea de natație, aici se construia un bazin olimpic de înot. Am fost inspirați. Îi mulțumesc Cameliei Potec pentru faptul că, atunci când acest bazin avea nevoie de promovare, a venit alături de noi și a adus aici câteva competiții importante și am creat un parteneriat benefic pentru comunitatea locală și pentru performanța sportivă”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.

Președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, a spus că a găsit la Târgoviște condiții excelente pentru organizarea competițiilor la înot, dar și sprijin necondiționat din partea reprezentanților Primăriei, care nu au spus niciodată nu atunci când a propus un proiect.

„În momentul de față, înotul este pe buzele tuturor. David Popovici este deja unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României și, da, toate lucrurile construite până acum au dus la rezultatele lui și ale natației românești. Este foarte important să organizăm competiții pentru acești copii, pentru că aici putem face selecția, putem găsi talentele pe care să le sprijinim în vederea participării la competițiile internaționale de obiectiv. David Popovici a reușit multe recorduri naționale în acest bazin de la Târgoviște. Fac această precizare pentru persoanele care întreabă de unde a ieșit David Popovici”, a precizat Camelia Potec.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT