Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște alocă 60% din bugetul anului 2022 pentru investiții

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a prezentat, astăzi – 27 ianuarie 2022, principalele repere ale proiectului de buget pentru anul în curs. A punctat edilul că, în pofida majorărilor substanțiale de preț la utilități – energie electrică și gaze naturale, administrația publică locală reușește să păstreze ritmul echilibrat de dezvoltare pe care târgoviștenii l-au observat în ultimii ani.

Practic, aproape 60% din bugetul orașului pentru 2022 a fost repartizat investițiilor. Sunt sume provenite din surse nerambursabile, având în vedere că taxele și impozitele colectate de la populație nu acoperă nici măcar un sfert din fondurile alocate acestei sectiuni, nu din total buget. Proiectul de buget va fi supus aprobării Consiliului Local Municipal Târgoviște cel mai probabil în ședința ordinară de lucru a lunii februarie. În acest moment, documentul se află în dezbatere publică.

A punctat edilul câteva dintre proiectele aflate în execuție și care vor fi finalizate sau vor continua în 2022:
– Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Școala Nr. 13 – „Matei Basarab” (în luna martie, unitatea de învățământ va fi redeschisă) și Școala Nr. 6 – „Tudor Vladimirescu”;
– Reabilitare, extindere, modernizare și dotare grădinițele Nr. 3 și 14;
– Construire grădiniță în Cartierul Sagricom, proiect foarte aproape de finalizare;
– Modernizare transport public local, respectiv: construire autogară nouă și trei stații de capăt, modernizare stații de traseu, reabilitare coridoare de transport etc.;
– Reabilitare și modernizare străzi, prin Programul Anghel Saligny;
– Reabilitare și modernizare Stadion „Eugen Popescu”.

A mai spus primarul Daniel Cristian Stan că municipalitatea caută sursă de finanțare pentru modernizarea altor trei unități de învățământ din Târgoviște: Școala „Radu cel Mare”, Școala „Vasile Cârlova” și Colegiul Economic „Ion Ghica”.

Ca proiecte noi, care urmează să fie depuse pentru finanțare cu fonduri europene nerambursabile, edilul a dat următoarele exemple:
– Restaurare și punere în valoare Șanțul și Valul Cetății
– Modernizare Parcul Chindia și Gradina Zoologică
– Extindere transport public în localitățile din zona periurbană;
– Transport separat pentru elevi, cu autobuze electrice.

„Facem eforturi foarte mari să menținem un ritm de investiții de natură sat asigure o dezvoltare echilibrată a municipiului Târgoviște. Facem tot ce depinde de noi să păstrăm ritmul din ultimii ani”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT