Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Consilierii PRO România tot nu vor parcare supraterană la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Ședință extraordinară a Consiliului Județean Dâmbovița, cu 30 de puncte pe ordinea de zi dintre care două au fost retrase pentru completări. Obiective importante pentru județ. Printre acestea și aprobarea studiului de fezabilitate pentru „parcare supraterană în incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște”.

Practic, prin acest proiect, Consiliul Județean Dâmbovița sparge gheața în ceea ce privește construirea unor astfel de facilități publice în municipiul Târgoviște. Investiția este absolut necesară, ținând cont de faptul că locurile de parcare destinate personalului medical și auxiliar și celor care vin la spital cu diferite probleme de sănătate sunt insuficiente. Pacienții sunt obligați să își lase autovehiculele la distanțe mari de spital sau, nu de puține ori, se învârt minute în șir, zadarnic, în jurul unității medicale în căutarea unui loc de parcare.

Toți aleșii au înțeles demersul inițiat de Consiliul Județean, cu excepția celor de la PRO România.

Lidera de grup, Florina Mureșan, a motivat că proiectul este prea scump, că banii ar trebui folosiți pentru materializarea altor obiective sau că parcarea ar putea fi edificată într-un alt colț al municipiului.

Președintele Corneliu Ștefan le-a explicat celor de la PRO România de ce este necesară această parcare în incinta spitalului. A vorbit și despre prețul construcției, considerat prea mare de aleșii de la PRO România. Șeful administrației județene a venit cu exemple de parcări supraterane din alte orașe ale țării, care au fost conturate la costuri aproape duble față de ceea ce se vrea realizat la Târgoviște.

Și a mai făcut o dezvăluire Corneliu Ștefan! Administrația județeană, în parteneriat cu Primăria Târgoviște, va construi, în viitorul apropiat, o parcare modernă în centrul municipiul reședință de județ. În prima etapă, a fost identificat terenul pe care va fi materializat proiectului, urmând să fie efectuate procedurile de expropriere.

După depășirea acestui ușor impas, generat de obișnuita postură de opozanți a consilierilor PRO România, ședința a curs șnur. A mai existat o singură secvență cu ușoare nuanțe de comic. Președintele Corneliu Ștefan le-a întrebat pe cele două alese ale PRO România care rămăseseră în sală, văzându-le cum votează împotrivă într-un gest reflex, dacă pot să explice de ce au votat împotrivă. Care este rațiunea logică de a se opune. Nu a primit niciun răspuns.

De precizat că, la ședința Consiliului Județean de astăzi, a participat și Claudia Gilia, pentru prima oară în calitate de prefect al județului Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT