Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Consilierii PRO România tot nu vor parcare supraterană la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Ședință extraordinară a Consiliului Județean Dâmbovița, cu 30 de puncte pe ordinea de zi dintre care două au fost retrase pentru completări. Obiective importante pentru județ. Printre acestea și aprobarea studiului de fezabilitate pentru „parcare supraterană în incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște”.

Practic, prin acest proiect, Consiliul Județean Dâmbovița sparge gheața în ceea ce privește construirea unor astfel de facilități publice în municipiul Târgoviște. Investiția este absolut necesară, ținând cont de faptul că locurile de parcare destinate personalului medical și auxiliar și celor care vin la spital cu diferite probleme de sănătate sunt insuficiente. Pacienții sunt obligați să își lase autovehiculele la distanțe mari de spital sau, nu de puține ori, se învârt minute în șir, zadarnic, în jurul unității medicale în căutarea unui loc de parcare.

Toți aleșii au înțeles demersul inițiat de Consiliul Județean, cu excepția celor de la PRO România.

Lidera de grup, Florina Mureșan, a motivat că proiectul este prea scump, că banii ar trebui folosiți pentru materializarea altor obiective sau că parcarea ar putea fi edificată într-un alt colț al municipiului.

Președintele Corneliu Ștefan le-a explicat celor de la PRO România de ce este necesară această parcare în incinta spitalului. A vorbit și despre prețul construcției, considerat prea mare de aleșii de la PRO România. Șeful administrației județene a venit cu exemple de parcări supraterane din alte orașe ale țării, care au fost conturate la costuri aproape duble față de ceea ce se vrea realizat la Târgoviște.

Și a mai făcut o dezvăluire Corneliu Ștefan! Administrația județeană, în parteneriat cu Primăria Târgoviște, va construi, în viitorul apropiat, o parcare modernă în centrul municipiul reședință de județ. În prima etapă, a fost identificat terenul pe care va fi materializat proiectului, urmând să fie efectuate procedurile de expropriere.

După depășirea acestui ușor impas, generat de obișnuita postură de opozanți a consilierilor PRO România, ședința a curs șnur. A mai existat o singură secvență cu ușoare nuanțe de comic. Președintele Corneliu Ștefan le-a întrebat pe cele două alese ale PRO România care rămăseseră în sală, văzându-le cum votează împotrivă într-un gest reflex, dacă pot să explice de ce au votat împotrivă. Care este rațiunea logică de a se opune. Nu a primit niciun răspuns.

De precizat că, la ședința Consiliului Județean de astăzi, a participat și Claudia Gilia, pentru prima oară în calitate de prefect al județului Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Comisia Europenă susține realizarea proiectului Domeniul Schiabil „Cocora”

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, s-a aflat ieri și astăzi în zona turistică montană a județului Dâmbovița, Peștera-Padina. Înalții oaspeți au fost însoțiți în această vizită de echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, condusă de directorului general Liviu Mușat, și de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Reprezentantul administrației publice județene le-a prezentat oficialilor europeni, în amănunt, proiectul ce visează amenajare Domeniul Schiabil „Cocora”, parte importantă a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina. Delegații Comisiei Europene au avut ocazia să observe la fața locului potențialul turistic deosebit al zonei.

„Oaspeții noștri au apreciat că beneficiile economice și sociale ale proiectului vor fi semnificative pentru județul Dâmbovița și se încadrează perfect în prioritățile Uniunii Europene privind dezvoltarea regională și diversificarea ofertei turistice”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan le-a mulțumim tuturor membrilor delegației pentru vizită întreprinsă și pentru susținerea acestui proiect deosebit de important pentru județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află, începând de astăzi – 11 iulie 2024, în județul Dâmbovița pentru a identifica, împreună cu directorul general al ADR Sud Muntenia și conducerea Consiliului Județean, modalitățile prin care se vor putea accesa fondurile necesare pentru a finanța proiectele „Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina” și „Domeniul Schiabil Cocora” – a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după edința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021–2027, care a avut loc la Călărași.

„Unul dintre subiectele discutate a fost progresul implementării programului de finanțare a proiectelor administrațiilor publice din regiunea noastră. Din punctul meu de vedere, Programul Regional 2021–2027 a avut un start bun, mai ales în Dâmbovița. O dovadă în acest sens este investiția de peste 64.200.000 de euro deja în implementare în județul nostru: Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 713 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite