Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Angajamentul prefectului Claudia Gilia în fața dâmbovițenilor: Nu vreau să mai aud expresia merge și așa!

Publicat

pe

Echipă completă, de astăzi – 28 ianuarie 2022, la Prefectura Dâmboviţa. Claudia Gilia (PSD) și-a început mandatul de reprezentant al Guvernului în județul Dâmbovița. De asemenea, a fost învestit și subprefectul Corneliu Sălișteanu (PSD). Cel de-al doilea post de subprefect este ocupat, din vara anului trecut, de Ana Maria Dragotă Zamfir (PNL).

Claudia Gilia, prima femeie prefect al județului Dâmbovița, a declarat că va ține cont, în activitatea pe care o va desfășura în noua funcție, de patru principii, pe care le consideră esențiale:

– Respectarea legii: „Legea trebuie să fie egală pentru toți”;

– Transparență în luarea deciziilor: „Dacă oamenii vor ști că instituțiile din teritoriu iau decizii în mod transparent și onest, efortul comun de a trece peste crize va fi mai ușor”;

– Corectitudine și eficiență: „Toate instituțiile să fie deschise spre colaborare și spre binele cetățenilor, iar în cadrul acestora să domnească corectitudinea și eficiența”;

– Încredere în instituții, în demnitari și în funcționari: „Nu vreau să mai aud expresia merge și așa. Cine nu este pregătit pentru o funcție, cine nu respectă cetățenii, cine nu muncește – nu are ce căuta în deconcentrate sau în celelalte instituții din subordine”.

„Experiența profesională dobândită la catedră, dar și expertiza din viața publică îmi vor fi folos în exercitarea acestei demnități. Sunt un om implicat, care muncește cu seriozitate și cred că, din această poziție, voi putea ajuta comunitatea dâmbovițeană mai mult și mai bine.

Să accepți o asemenea funcție este o mare responsabilitate. Nu este un privilegiu, este un angajament pe care mi-l iau în fața dâmbovițenilor și a Guvernului României. Nu va fi ușor! Așteptările oamenilor sunt foarte mari, la fel și provocările fiecărei zile.

Sunt sigură că, împreună cu președintele Consiliul județean, alături de primari, consilieri județeni și locali, funcționarii din instituție, vom depune toate eforturile pentru ca județul nostru să se dezvolte, oamenii să beneficieze de servicii publice de calitate, iar transpunerea în practică a programului de guvernare în teritoriu să fie prioritatea zero.

Deși este o nominalizare politică, vă asigur că, din această funcție, voi încerca să fac o singură politică: politica oamenilor. Voi încerca să fiu alături de oameni”, este mesajul transmis de noul prefect al județului Dâmbovița.

A mai spus Claudia Gilia că, încă din prima zi, își concentrează eforturile pentru o corectă gestionare a valului 5 al pandemiei de coronavirus. În acest sens, face apel către toți locuitorii județului să respecte normelor legale care reglementează stoparea răspândirii virusului SARS-CoV 2.

Cât privește criza cauzată de creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, prefectul Claudia Gilia a spus că se va implica pentru că instituțiile statului să verifice aplicarea măsurilor adoptate de Guvern în sprijinul cetățenilor.

„Nu vreau să existe sincope, neînțelegeri sau dâmbovițenii să plătească din cauza birocrației excesive sau a nepăsării unor funcționari. Voi cere atenție maximă din partea tuturor instituțiilor responsabile pe acest subiect: legea să fie aplicată unitar, fără discriminare”, a declarat Claudia Gilia.

Reamintim faptul că noul prefect al județului Dâmbovița este profesor universitar de drept, a fost deputat în Parlamentul României și, anterior, vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmboviţa. Totodată, Claudia Gilia este cunoscută ca fiind un om de teren, în sensul că bate județul la picior, pentru a culege de la „firul ierbii” problemele cu care se confruntă comunitățile locale.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

17,6 milioane de lei pentru modernizare străzi din orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu a obținut o finanțare de 17.654.201,95 lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru implementarea unui proiect care vizează modernizarea mai multor străzi din zona peste calea ferată – Atârnați și realizarea unui sistem de evacuare ape pluviale aferent acestora.

Sunt incluse în proiect următoarele străzi: Regiei, Mihai Eminescu, Libertății, Liniștii, Înclinată, George Enescu și Petru Groza, în lungime de 1.507 m și cu o lățime ce variază între 5,70 m și 11,50 m.

„Pe toate cele opt străzi cuprinse în proiect, se vor efectua lucrări de: modernizare a părții carosabile, amenajare trotuare, realizare accese la proprietăți, amenajare spatii verzi, realizare sistem de colectare și evacuare a apelor prin canalizare pluvială, elemente de scurgere a apelor (șanțuri pereate și rigole carosabile), siguranța circulației și amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT