Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Angajamentul prefectului Claudia Gilia în fața dâmbovițenilor: Nu vreau să mai aud expresia merge și așa!

Publicat

pe

Echipă completă, de astăzi – 28 ianuarie 2022, la Prefectura Dâmboviţa. Claudia Gilia (PSD) și-a început mandatul de reprezentant al Guvernului în județul Dâmbovița. De asemenea, a fost învestit și subprefectul Corneliu Sălișteanu (PSD). Cel de-al doilea post de subprefect este ocupat, din vara anului trecut, de Ana Maria Dragotă Zamfir (PNL).

Claudia Gilia, prima femeie prefect al județului Dâmbovița, a declarat că va ține cont, în activitatea pe care o va desfășura în noua funcție, de patru principii, pe care le consideră esențiale:

– Respectarea legii: „Legea trebuie să fie egală pentru toți”;

– Transparență în luarea deciziilor: „Dacă oamenii vor ști că instituțiile din teritoriu iau decizii în mod transparent și onest, efortul comun de a trece peste crize va fi mai ușor”;

– Corectitudine și eficiență: „Toate instituțiile să fie deschise spre colaborare și spre binele cetățenilor, iar în cadrul acestora să domnească corectitudinea și eficiența”;

– Încredere în instituții, în demnitari și în funcționari: „Nu vreau să mai aud expresia merge și așa. Cine nu este pregătit pentru o funcție, cine nu respectă cetățenii, cine nu muncește – nu are ce căuta în deconcentrate sau în celelalte instituții din subordine”.

„Experiența profesională dobândită la catedră, dar și expertiza din viața publică îmi vor fi folos în exercitarea acestei demnități. Sunt un om implicat, care muncește cu seriozitate și cred că, din această poziție, voi putea ajuta comunitatea dâmbovițeană mai mult și mai bine.

Să accepți o asemenea funcție este o mare responsabilitate. Nu este un privilegiu, este un angajament pe care mi-l iau în fața dâmbovițenilor și a Guvernului României. Nu va fi ușor! Așteptările oamenilor sunt foarte mari, la fel și provocările fiecărei zile.

Sunt sigură că, împreună cu președintele Consiliul județean, alături de primari, consilieri județeni și locali, funcționarii din instituție, vom depune toate eforturile pentru ca județul nostru să se dezvolte, oamenii să beneficieze de servicii publice de calitate, iar transpunerea în practică a programului de guvernare în teritoriu să fie prioritatea zero.

Deși este o nominalizare politică, vă asigur că, din această funcție, voi încerca să fac o singură politică: politica oamenilor. Voi încerca să fiu alături de oameni”, este mesajul transmis de noul prefect al județului Dâmbovița.

A mai spus Claudia Gilia că, încă din prima zi, își concentrează eforturile pentru o corectă gestionare a valului 5 al pandemiei de coronavirus. În acest sens, face apel către toți locuitorii județului să respecte normelor legale care reglementează stoparea răspândirii virusului SARS-CoV 2.

Cât privește criza cauzată de creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, prefectul Claudia Gilia a spus că se va implica pentru că instituțiile statului să verifice aplicarea măsurilor adoptate de Guvern în sprijinul cetățenilor.

„Nu vreau să existe sincope, neînțelegeri sau dâmbovițenii să plătească din cauza birocrației excesive sau a nepăsării unor funcționari. Voi cere atenție maximă din partea tuturor instituțiilor responsabile pe acest subiect: legea să fie aplicată unitar, fără discriminare”, a declarat Claudia Gilia.

Reamintim faptul că noul prefect al județului Dâmbovița este profesor universitar de drept, a fost deputat în Parlamentul României și, anterior, vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmboviţa. Totodată, Claudia Gilia este cunoscută ca fiind un om de teren, în sensul că bate județul la picior, pentru a culege de la „firul ierbii” problemele cu care se confruntă comunitățile locale.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

S-a trecut la asfaltări pe cel mai mare proiect de infrastructură al CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Au început lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 712, Târgoviște – Șotânga – Vulcana Pandele – Brănești – Pucioasa, inclus în cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii rutiere implementat de Consiliul Județean Dâmboviţa cu fonduri europene nerambursabile, primul din Regiunea Sud Muntenia.

Până la acest moment, ne informează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, au fost configurate accesele la proprietăți, au fost montate borduri și, pe anumite porțiuni, a fost amenajat sistemul de scurgere a apelor.

Valoarea investiției pe acest tronson se ridică la aproximativ 101.000.000 lei. Sunt incluse următoarele lucrări:
– Două straturi de asfalt pe 15,77 km de drum;
– 26.000 mp de trotuare;
– 18 km de șanțuri din beton;
– 1,5 km rigole de acostament;
– 8,7 km rigole carosabile acoperite;
– 2.000 de accese la proprietăți;
– Demolarea și construirea unui pod nou în Șotânga;
– Reabilitarea și modernizarea altor două poduri de pe traseu;
– Amenajarea a 36 de stații de autobuz.

Proiectul include, pe lângă DJ 712 (Pucioasa – Brănești – Vulcana-Pandele – Șotânga – Târgoviște), încă două loturi, respectiv: DJ 720 (Gura Ocniței – Ocnița) – lotul 2 și DJ 720 A (Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A) – Lotul 3. În total – 59,8 km de drumuri județene. Valoarea totală a investiției se ridică la 64,2 milioane de euro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Școala Nr. 10 – „Radu cel Mare” va arăta ca una nou-nouță în luna septembrie

Publicat

pe

Școala Nr. 10 – „Radu cel Mare” din Târgoviște (Micro IV) face obiectul unui proiect de reabilitare, extindere și modernizare care a ajuns la acest moment la un grad de execuție de peste 70%. Fondurile au fost obținute de municipalitate prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Vorbim despre aproximativ 11 milioane de lei.

Dacă se păstrează ritmul de lucru actual, investiția va fi dată în folosință odată cu începerea noului an școlar, în luna septembrie 2024 – a precizat primarul Daniel Cristian Stan, la finalul vizitei de lucru pe care a efecuat-o pe șantier, astăzi – 12 iunie.

„Imobilul va fi termoizolat, va fi schimbată tâmplăria, vor fi schimbate geamurile, vor fi instalate surse alternative de producere a energiei, vor fi schimbate instalațiile electrice, în general, cam tot ceea ce înseamnă lucrări de anvelopare termică și instalații. Vorbim despre o unitate de învățământ care nu a cunoscut niciodată până acum lucrări importante”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Pe lângă această investiție prin PNRR, administrația publică locală implementează la această școală și un proiect cu finanțare de la bugetul local, de aproximativ 2,5 milioane de lei, de refacere a bazei sportive și a împrejmuirii.

„Putem spune că întreaga unitate de învățământ va fi schimbată radical. Până la începutul anului școlar, finalizăm proiectul la care lucrăm în acest moment, urmând ca la baza sportivă să se intervină după reluarea procesului de învățământ. Școala Radu cel Mare a fost și dotată, pe un alt proiect, care a vizat dotarea tuturor unităților de învățământ din municipiul Târgoviște”, a declarat edilul municipiului Târgoviște.

Reamintim și faptul că, în acest moment, se lucrează la mai multe instituții de învățământ din municipiul Târgoviște, respectiv: Școală Nr. 9, Grădinița Nr. 2, Grădinița Nr. 11.

„Totodată, este în licitație și partea finală la Școala Tudor Vladimirescu, unde a trebuit să refacem integral proiectul, pentru a înlătura neconformitățile legate de structura de rezistență.

De asemenea, am semnat contractele de execuție la Grădinița Nr. 3, la Grădinița Nr. 14. În plus, avem în licitație proiecte importante precum cel de la Liceul Voievodul Mircea, cu o valoare de 45 de milioane de lei. Totodată, proiectul de la Colegiul Economic Ion Ghica, de peste 30 milioane de lei.

Avem în pregătire proiecte la Școala Vasile Cârlova, cu ambele locații, la Școala Ioan Alexandru Brătescu Voinești. Căutăm soluții de finanțare pentru Grădinița Nr. 1.

Din punctul meu de vedere, în următorii 2-3 ani, ar trebui să rezolvăm această problemă la nivelul tuturor școlilor, grădinițelor, creșelor, liceelor și colegiilor din municipiul Târgoviște”, a mai spus primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a fost însoțit în timpul vizitei pe șantierul de la Școala Nr 10 – „Radu cel Mare” de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și de directorul unității de învățământ – prof. Ovidiu Nițescu.

„Școala noastră este prima din Târgoviște, reabilitată prin PNRR. La final, vom avea o școală total transformată și nu mă refer doar la partea de reabilitare, ci și la dotări – digitalizare, mobilier etc. Această școală va fi una modernă. Vă dați seama că va crește semnificativ și calitatea educației”, a punctat și directorul Ovidiu Nițescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite