Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primarul municipiului Târgoviște, anunț important privind reabilitarea termică a blocurilor de locuințe

Publicat

pe

Edilul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, atrage atenția proprietarilor de apartamente că administrația publică locală nu poate accesa fonduri pentru reabilitarea termică a blocurilor fără un mandat din partea lor, prin asociațiile constituite legal la nivel scară, imobil sau grup de clădiri. Documentația necesară le va fi pusă la dispoziție de către Primărie.

„Trebuie să se înțeleagă foarte bine acest aspect, să nu se aștepte soluții din altă parte. Este nevoie de implicare. Sperăm ca, în acest program european de finanțare, să rezolvăm cât mai multe dintre problemele de reabilitare termică pe care le au târgoviștenii.

Primăria nu poate să acceseze fonduri în numele proprietarilor de apartamente fără un mandat, care se obține în baza unei documentații pe care tot noi o punem la dispoziție și care trebuie aprobată de toți proprietarii.

Atenție! Acolo unde nu există asociație de proprietari, nu se pot accesa fonduri europene pentru reabilitarea termică. Asociația de proprietari trebuie să fie o structură funcțională”.

A mai spus edilul Daniel Cristian Stan că este păcat să nu se acceseze fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe având în vedere că, în viitorul program european de finanțare, cheltuielile vor fi acoperite în proporție de 100%, deci fără o contribuție din partea proprietarilor și a Primăriei. Cofinanțarea obligatorie din trecut a reprezentat într-o oarecare măsură o piedică, deși administrația locală de la Târgoviște a găsit o soluție de sprijin, în sensul că proprietarii plăteau partea lor în rate pe mai mulți ani.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite