Connect with us

ACTUALITATE

Târgoviște: Centrul de evaluare a pacienților COVID pozitiv devine funcțional marți, 1 februarie 2022

Publicat

pe

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște este una dintre unitățile medicale din țară care, în perioada pandemiei, a valurilor extreme de îmbolnăviri, a crizei generate de teama de virusul ucigaș, a făcut față cu brio presiunilor generate de cazuistica dificilă și de stresul profesional. Acest fapt se datorează bunei colaborări și comunicări existente între conducerea spitalului și cea a Consiliul Județean Dâmbovița, instituție căreia i se subordonează din punct de vedere administrativ, și, evident, datorită sprijinului financiar primit din partea CJ.

Managerul Claudiu Dumitrescu a acționat rapid în toate situațiile-limită, punând în practică schemele decise la nivel național și județean, gestionând cât mai eficient baza umană și tehnico-materială de care a dispus Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

De mâine – 1 februarie 2022, va fi deschis în cadrul unității și un Centru de evaluare pentru pacienții COVID pozitiv, un compartiment gândit la nivelul Ministerului Sănătății pentru a reduce presiunea pe spitale, în special asupra Departamentelor Primiri Urgențe, unde nu ar mai trebui să ajungă în viitor decât cazurile grave, care implică internare. Pentru această activitate, conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște a alocat întreg etajul întâi al Secției Recuperare Medicală.

„Am pregătit tot ceea ce trebuie din punct de vedere tehnico-medical. Centrul de evaluare va fi deservit de patru medici, doi specialiști ORL, unul în recuperare medicală și un hematolog, la care se adaugă personalul mediu. Acest compartiment este destinat pacienților confirmați cu coronavirus în urma testelor efectuate în cabinetele medicilor de familie și în farmaciile acreditate. Cetățenii vor fi evaluați și, în funcție de gravitatea situației, de rezultatul analizelor și al radiografiilor, se decide dacă se impune internarea în spital sau tratamentul aplicat la domiciliu ori dacă este nevoie de o altă schemă de tratament”, ne-a declarat Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Centrul de evaluare Târgoviște va fi deschis zilnic între orele 08:00-20:00.

Pacienții infectați cu coronavirus pot veni la Centrul de evaluare, pentru stabilirea măsurilor care se impun, cu autoturismul personal sau cu ambulanța. Este exclusă deplasarea cu mijloacele de transport în comun.

„Se pot prezenta la Centrul de evaluare deschis în cadrul spitalului nostru pacienții cu simptomatologie ușoară și medie de COVID, care prezintă cel puțin doi factori de risc. Sunt anumite boli care pot determina o evoluție nefavorabilă a bolii, numim aici afecțiunile cardiovasculare, hipertensiune arterială, diabetul zaharat, obezitate, boli respiratorii cronice, insuficiență renală cronică, pacienții cu dializă etc. De asemenea, vârsta peste 65 de ani reprezintă un factor de risc”, a mai spus dr. Claudiu Dumitrescu.

Centrul de evaluare nu este adresat copiilor, întrucât aceștia nu prezintă risc de evoluție nefavorabilă în cazul infectării cu coronavirus. Totuși, în cazul în care există patologii severe, pot apela la serviciile centrului și copiii cu vârste între 12 și 18 ani.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

ISU Giurgiu angajează 18 șoferi pentru autospecialele de intervenție

Publicat

pe

de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează concurs pentru ocuparea a 18 posturi de conducător auto (autospeciale), prin încadrare directă. Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți anul acesta, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Toate actele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concurs trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, exclusiv în format electronic (pdf.), astfel:
– cererile de înscriere, completate lizibil și semnate, alături de copii ale actului de identitate, permisului de conducere categoriile B și C, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare și CV-ul, până la data de 06.07.2022, ora 14:00, inclusiv în zilele nelucrătoare;
– dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe pagina www.isugiurgiu.ro, până la data de 19.07.2022, ora 14:00.

În eventualitatea depăşirii mărimii maxime a capacităţii de ataşamente (50 de megabytes), vor fi transmise e-mail-uri succesive, numerotate crescător. E-mail-urile de înaintare a documentelor vor cuprinde la rubrica ,,Subiect” sintagma ,,Cerere de înscriere” sau ,,Dosar”, în funcţie de situaţie, urmat de numele şi prenumele candidatului și de postul pentru care candidează (exemplu: Dosar_Ionescu Ion_Conducător auto).

Concursul constă în:
– o probă practică ce are caracter eliminatoriu (testarea abilității de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere categoria C). Aceasta se va desfășura în perioada 29.07 – 03.08.2022. Locația, data, ora prezentării vor fi comunicate ulterior, în funcție de numărul candidaților, conform planificării;
– test scris ce va fi susținut în data de 11.08.2022, din tematica şi bibliografia de concurs;
– un interviu pe subiecte profesionale (doar în situaţia în care se impune departajarea candidaţilor).

Examinarea medicală și evaluarea psihologică efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. se vor realiza doar de către candidații declarați „Admis”.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/Concurs_conducator_auto

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT