Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița și Camera de Comerț și-au reînnoit parteneriatul de colaborare

Publicat

pe

CJ Dâmbovița și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură vor continua colaborarea inițiată în luna martie 2021 pentru atragerea de noi investitori și susținerea firmelor care își desfășoară activitatea în județ – au stabilit, în această dimineață, președinții Corneliu Ștefan și Valentin Calcan.

Șeful administrației publice județene și-a arătat încă o dată disponibilitatea de a căuta soluții de rezolvare a problemelor pe care le semnalează mediul de afaceri, de la optimizarea traseelor de transport călători pentru ușurarea navetei angajaților la facilitarea accesului producătorilor agricoli pe piața supermarketurilor. Totodată, vor primi asistență, precum și diferite facilități, firmele care vor deschide capacități de producție în incinta parcurilor industriale din județ.

„Administrația pe care o conduc este preocupată, în permanență, de crearea condițiilor optime pentru susținerea actualilor investitori, dar și de atragerea de noi companii în județul nostru”, a spus Corneliu Ștefan.

De asemenea, președinții CJD și CCIA, Corneliu Ștefan și Valentin Calcan, au discutat despre dezvoltarea turismului dâmbovițean. O primă măsură de sprijin din partea Consiliului Județean, care a fost deja demarată, constă într-o campanie de promovare video a obiectivelor care pot atrage vizitatori. Dar, cel mai important este faptul că, pe parcursul ultimului an, s-a reușit parcurgerea câtorva etape ale procesului de conturare a stațiunii montane Peștera-Padina. Chiar ieri, s-a concretizat într-o Hotărâre de Guvern demersul de preluare a drumului forestier asfaltat care coboară pe partea stângă a Lacului Bolboci. Asta va însemna o abordare nouă în ceea ce privește accesul în zona Padina-Peștera, respectiv o cale de acces pentru urcare și alta pentru coborâre. Reamintim că administrația județeană a lansat în licitație proiectul care vizează asfaltarea DJ 714 (cel care coboară pe partea dreaptă a Lacului Bolboci). Din păcate, investiția este întârziată întrucât constructorii se contestă.

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmboviţa, Valentin Calcan, ne-a declarat că apreciază demersurile întreprinse la București și insistența de care dă dovadă conducerea Consiliului Județean în vederea materializării unor proiecte mari de infrastructură rutieră. A punctat Valentin Calcan că drumurile sunt esențiale pentru dezvoltarea mediului de afaceri. De asemenea, o prezentare în comun, CJD – CCIA, în țară și în străinătate, a oportunităților județului are șanse suplimentare de reușită.

„Am avut astăzi, întâlnirea periodică de lucru cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Corneliu Ștefan. Este o bună practică, urmare a protocolului dintre instituțiile pe care le conducem, în spiritul dezvoltării mediului de afaceri. Suntem foarte preocupați de susținerea proiectelor majore de infrastructură, în special cea rutieră, astfel încât, de exemplu, calvarul numit DN71, Bâldana-Târgoviște-Sinaia, DN7, Bâldana-Titu-Găești sau DN72, Găești-Târgoviște-Ploiești, să devină cât mai repede o amintire. Avem cu toții mare nevoie de investitori și, în acest scop, colaborăm pentru a prezenta, împreună, oportunitățile județului celor interesați atât din România cât și din străinătate”, a declarat Valentin Calcan pentru incomod-media.roincomod-media.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT