Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița și Camera de Comerț și-au reînnoit parteneriatul de colaborare

Publicat

pe

CJ Dâmbovița și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură vor continua colaborarea inițiată în luna martie 2021 pentru atragerea de noi investitori și susținerea firmelor care își desfășoară activitatea în județ – au stabilit, în această dimineață, președinții Corneliu Ștefan și Valentin Calcan.

Șeful administrației publice județene și-a arătat încă o dată disponibilitatea de a căuta soluții de rezolvare a problemelor pe care le semnalează mediul de afaceri, de la optimizarea traseelor de transport călători pentru ușurarea navetei angajaților la facilitarea accesului producătorilor agricoli pe piața supermarketurilor. Totodată, vor primi asistență, precum și diferite facilități, firmele care vor deschide capacități de producție în incinta parcurilor industriale din județ.

„Administrația pe care o conduc este preocupată, în permanență, de crearea condițiilor optime pentru susținerea actualilor investitori, dar și de atragerea de noi companii în județul nostru”, a spus Corneliu Ștefan.

De asemenea, președinții CJD și CCIA, Corneliu Ștefan și Valentin Calcan, au discutat despre dezvoltarea turismului dâmbovițean. O primă măsură de sprijin din partea Consiliului Județean, care a fost deja demarată, constă într-o campanie de promovare video a obiectivelor care pot atrage vizitatori. Dar, cel mai important este faptul că, pe parcursul ultimului an, s-a reușit parcurgerea câtorva etape ale procesului de conturare a stațiunii montane Peștera-Padina. Chiar ieri, s-a concretizat într-o Hotărâre de Guvern demersul de preluare a drumului forestier asfaltat care coboară pe partea stângă a Lacului Bolboci. Asta va însemna o abordare nouă în ceea ce privește accesul în zona Padina-Peștera, respectiv o cale de acces pentru urcare și alta pentru coborâre. Reamintim că administrația județeană a lansat în licitație proiectul care vizează asfaltarea DJ 714 (cel care coboară pe partea dreaptă a Lacului Bolboci). Din păcate, investiția este întârziată întrucât constructorii se contestă.

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmboviţa, Valentin Calcan, ne-a declarat că apreciază demersurile întreprinse la București și insistența de care dă dovadă conducerea Consiliului Județean în vederea materializării unor proiecte mari de infrastructură rutieră. A punctat Valentin Calcan că drumurile sunt esențiale pentru dezvoltarea mediului de afaceri. De asemenea, o prezentare în comun, CJD – CCIA, în țară și în străinătate, a oportunităților județului are șanse suplimentare de reușită.

„Am avut astăzi, întâlnirea periodică de lucru cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Corneliu Ștefan. Este o bună practică, urmare a protocolului dintre instituțiile pe care le conducem, în spiritul dezvoltării mediului de afaceri. Suntem foarte preocupați de susținerea proiectelor majore de infrastructură, în special cea rutieră, astfel încât, de exemplu, calvarul numit DN71, Bâldana-Târgoviște-Sinaia, DN7, Bâldana-Titu-Găești sau DN72, Găești-Târgoviște-Ploiești, să devină cât mai repede o amintire. Avem cu toții mare nevoie de investitori și, în acest scop, colaborăm pentru a prezenta, împreună, oportunitățile județului celor interesați atât din România cât și din străinătate”, a declarat Valentin Calcan pentru incomod-media.roincomod-media.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite