Connect with us

ADMINISTRAŢIE

7,5 milioane de euro pentru introducerea gazelor naturale în comuna Conțești, județul Dâmbovița

Publicat

pe

Unul dintre dezideratele administrației publice locale de la Conțești, județul Dâmbovița, coordonată, de ani buni, de primarul Marian Alexandru, este acela de a realiza în toate satele comunei o rețea de distribuție a gazelor naturale. Obiectiv deosebit de important care, alături de celelalte investiți în infrastructură – apă, canalizare și drumuri, ridică considerabil gradul de civilizație și confort al cetățenilor și reprezintă o premisă importantă pentru atragerea investitorilor.

Din câte am aflat de la edilul Marian Alexandru, proiectul, elaborat așa cum cer normele în domeniu, a fost depus la Ministerul Dezvoltării în anul 2020, asta după ce Primăria Conțești a avut de-a lungul timpului mai multe încercări pe la alte instituții finanțatoare, dar fără succes. Toată lumea era mulțumită de proiect, considerându-l egibil, dar nu s-a putut ajunge la semnarea contractului de finanțare.

„Acum, am primit vestea cea mare. Proiectul privind înființarea rețelei de gaze în comuna noastră a fost admis. A trecut de evaluarea tehnico-financiară și urmează, într-o perioadă destul de scurtă, să semnăm contractul de finanțare”, ne-a precizat primarul Marian Alexandru.

Valoarea totală a acestei investiții este de 7,5 milioane de euro cu TVA inclus. Fondurile sunt alocate de Ministerul Dezvoltării. Rețeaua inteligentă de distribuție a gazelor naturale va fi realizată în toate satele comunei Conțești.

După consumarea etapei privind semnarea contractului de finanțare, se intră practic în linie dreaptă, urmând să fie derulate procedurile de achiziție a lucrărilor. Primarul este optimist și crede că, până la sfârșitul anului 2022, aceste trepte vor fi parcurse și în 2023 vor fi deschise șantierele de lucrări. Durata de execuție, după cum ne-a spus edilul Marian Alexandru, va fi de un an și jumătate.

Comuna Conțești mai are un avantaj. Stația de reglare măsurare a fost edificată cu mulți ani înainte, în 2006, deci nu mai reprezintă o problemă investițională.

„Vă dați seama ce ar înseamnă să o luăm de la zero cu realizarea unei stații de reglare măsurare la costurile actuale. Întregul proiect ar fi putut fi pus în pericol. Acum, suntem mulțumiți că suntem pe drumul cel bun. Vom demara una dintre cele mai importante investiții făcute în comuna noastră. Ridicăm astfel gradul de confort și civilizație și, totodată, adăugăm puncte importante în cartea noastră de vizită, pe care o prezentăm eventualilor investitori. Este știut faptul că deschiderea unor afaceri depinde foarte mult și de infrastructura de care dispune zona aleasă. Dacă ai rețele de apă, de canalizare, de gaze naturale și drumuri puse la punct, sunt mult mai mari șansele de a atrage investitori”, a mai adăugat primarul comunei Conțești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Sălcioara: Așa da! Primărița Florina Ivașcu a sărit în ajutorul călătorilor cu trenul

Publicat

pe

Florina Ivașcu este primar al comunei Sălcioara, din județul Dâmbovița, de numai o săptămână (a depus jurământul în data de 31 octombrie 2024) și deja a luat câteva măsuri ce merită a fi consemnate.

Prima inițiativă, despre care am scris zilele trecute, este cea care vizează organizarea unei întâlniri cu localnicii, la sediul administrativ, în data de 14 noiembrie, la ora 16:00. Vrea primărița să afle care sunt problemele cu care se confruntă oamenii și să găsească soluții pentru a le rezolva.

A doua măsură, pusă în practică ieri, 6 noiembrie 2024, a atras și numeroși voluntari. Este vorba despre toaletarea copacilor și a lăstărișului de pe marginea drumului din satul Bănești, pentru a înfrumuseța localitatea și pentru a le facilita șoferilor vizibilitatea.

A treia inițiativă la care vrem să facem referire s-a concretizat astăzi, 7 noiembrie 2024, odată cu amplasarea unui refugiu pentru călători în Halta Podu Rizii. Unul provizoriu, însă de maximă utilitate mai ales că s-a instalat frigul!

„Începând cu luna ianuarie, avem în proiect, achiziționarea de refugii moderne, pentru toate stațiile de cale ferată, aflate pe teritoriul comunei Sălcioara”, precizează primarul Florina Ivașcu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Contract semnat. 65 de milioane de lei pentru dotarea școlilor din Dâmbovița cu echipamente digitale

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat astăzi, 6 noiembrie 2024, contractul privind achiziționarea primelor echipamente digitale destinate școlilor și liceelor din județul Dâmbovița. În acest lot au fost incluse peste 1.100 de laptop-uri, peste 1.000 de table interactive, aproximativ 500 de calculatoare, 2.000 de scannere și imprimante, 1.000 de camere pentru videoconferințe și peste 1.000 de sisteme de sunet.

„Toate aceste componente tehnice, la care se adaugă mobilier și alte dispozitive digitale de ultimă generație, vor ajunge în 63 de instituții de învățământ din județ, ca urmare a proiectului “Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din județul Dâmbovița”, proiect pe care îl implementează Consiliul Județean Dâmbovița”, a precizat președintele Corneliu Ștefan.

Vor beneficia de investiția cu o valoare totală de 65 milioane de lei elevii din 54 de localități dâmbovițene. Echipamentele educaționale vor intra în dotarea a 927 săli de clasă, 58 de laboratoare de informatică, 51 de cabinete de asistență psihopedagogică, 41 de cabinete școlare, 34 de laboratoare de științe și 2 ateliere de practică.

„Prin aceste investiții, ne dorim să punem bazele unui sistem educațional de calitate pentru copiii dâmbovițeni, în special acolo unde nu există condiții materiale”, a mai spus Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite