Connect with us

ADMINISTRAŢIE

7,5 milioane de euro pentru introducerea gazelor naturale în comuna Conțești, județul Dâmbovița

Publicat

pe

Unul dintre dezideratele administrației publice locale de la Conțești, județul Dâmbovița, coordonată, de ani buni, de primarul Marian Alexandru, este acela de a realiza în toate satele comunei o rețea de distribuție a gazelor naturale. Obiectiv deosebit de important care, alături de celelalte investiți în infrastructură – apă, canalizare și drumuri, ridică considerabil gradul de civilizație și confort al cetățenilor și reprezintă o premisă importantă pentru atragerea investitorilor.

Din câte am aflat de la edilul Marian Alexandru, proiectul, elaborat așa cum cer normele în domeniu, a fost depus la Ministerul Dezvoltării în anul 2020, asta după ce Primăria Conțești a avut de-a lungul timpului mai multe încercări pe la alte instituții finanțatoare, dar fără succes. Toată lumea era mulțumită de proiect, considerându-l egibil, dar nu s-a putut ajunge la semnarea contractului de finanțare.

„Acum, am primit vestea cea mare. Proiectul privind înființarea rețelei de gaze în comuna noastră a fost admis. A trecut de evaluarea tehnico-financiară și urmează, într-o perioadă destul de scurtă, să semnăm contractul de finanțare”, ne-a precizat primarul Marian Alexandru.

Valoarea totală a acestei investiții este de 7,5 milioane de euro cu TVA inclus. Fondurile sunt alocate de Ministerul Dezvoltării. Rețeaua inteligentă de distribuție a gazelor naturale va fi realizată în toate satele comunei Conțești.

După consumarea etapei privind semnarea contractului de finanțare, se intră practic în linie dreaptă, urmând să fie derulate procedurile de achiziție a lucrărilor. Primarul este optimist și crede că, până la sfârșitul anului 2022, aceste trepte vor fi parcurse și în 2023 vor fi deschise șantierele de lucrări. Durata de execuție, după cum ne-a spus edilul Marian Alexandru, va fi de un an și jumătate.

Comuna Conțești mai are un avantaj. Stația de reglare măsurare a fost edificată cu mulți ani înainte, în 2006, deci nu mai reprezintă o problemă investițională.

„Vă dați seama ce ar înseamnă să o luăm de la zero cu realizarea unei stații de reglare măsurare la costurile actuale. Întregul proiect ar fi putut fi pus în pericol. Acum, suntem mulțumiți că suntem pe drumul cel bun. Vom demara una dintre cele mai importante investiții făcute în comuna noastră. Ridicăm astfel gradul de confort și civilizație și, totodată, adăugăm puncte importante în cartea noastră de vizită, pe care o prezentăm eventualilor investitori. Este știut faptul că deschiderea unor afaceri depinde foarte mult și de infrastructura de care dispune zona aleasă. Dacă ai rețele de apă, de canalizare, de gaze naturale și drumuri puse la punct, sunt mult mai mari șansele de a atrage investitori”, a mai adăugat primarul comunei Conțești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa predă către CNI terenul de la spitalul județean unde va fi construită o parcare supraetajată

Publicat

pe

În cadrul ședinței Consiliului Judeţean Dâmbovița de, luni – 27 noiembrie 2023, s-a hotărât predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a terenului din incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște unde urmează a fi construită o parcare supraetajată. În aceeași hotărâre, s-a stabilit ca administrația județeană să se ocupe de cheltuielile necesare asigurării racordurilor la utilități.

„În baza studiului de fezabilitate realizat de administrația județeană, CNI urmează să scoată la licitație proiectarea tehnică și execuția acesteia. Parcarea din curtea Spitalului va fi dispusă pe 5 etaje și va avea 332 de locuri. Aici vor fi instalate stații de încărcare a 20 de automobile electrice, dar și 14 locuri pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități. Valoarea investiției se ridică la peste 56.000.000 de lei”, a spus Corneliu Ștefan.

Alte 500 de locuri de parcare absolut necesare târgoviștenilor și nu numai lor vor fi construite de Consiliului Județean Dâmbovița pe terenul pe care îl administrează în apropierea complexului sportiv „Dâmbovița Arena”, aflat acum în proces de execuție.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmbovița propune consultare publică pentru proiectul Drumului Expres Târgoviște-București

Publicat

pe

Reprezentanții USR, atunci când s-au aflat la putere, în Guvernul Ludovic Orban, s-au împotrivit cu toată forța lor, fără să argumenteze logic, proiectului de lărgire la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana – Târgoviște. Au spus ei atunci, pe toate drumurile, că acest proiect este inutil, că trebuie abandonat etc. Și, uite așa, s-au mai pierdut câțiva ani din dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița!

Acum, această investiție, prin implicarea administrației județene PSD, a președintelui Corneliu Ștefan și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a intrat în linie dreaptă. Ba mai mult, în 2020, șeful administrației județene a lansat propunerea demarării unui alt proiect privind construirea unui drum expres Târgoviște-București. Unii, intrați pe scena politicii pe un val al entuziasmului orb, și-au asimilat rapid ideea. Spune Corneliu Ștefan că sunt unii oameni politici care nu reușesc să conceapă că deja sunt istorie și se agață cu disperare de proiecte care nu le aparțin, dar care le-ar mai putea salva bruma de imagine.

„Proiectul Drumului Expres Târgoviște-București, o idee pe care am propus-o încă din 2020, ca soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a drumului național care leagă Târgoviștea de București, a ajuns să fie temă de campanie a unora care nu au făcut nimic pentru județul Dâmbovița! Dar absolut nimic! Ba mai mult! În 2021, au blocat modernizarea și lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 71, Bâldana-Târgoviște.

Dacă nu ar fi fost ei, astăzi, de la Târgoviște la București s-ar fi circulat pe patru benzi. Chiar dacă le-am acordat deja prea multă atenție, i-aș sfătui să încerce să fie utili acestui județ, dar sunt prea ocupați să facă scut în jurul oamenilor lor acuzați că, în timp ce românii erau închiși în case din cauza pandemiei, au „topit” nejustificat 1 miliard de euro”, a scris Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița lansează ideea organizării unei consultări publice la care să participe locuitorii municipiului Târgoviște și cei din comunele Ulmi, Văcărești, Comișani, Bucșani, Băleni, Sălcioara, Cornățelu, Conțești, Răcari, Slobozia Moară, Brezoaele, Tărtășești, Dobra, Bilciurești, Cojasca, Butimanu, Niculești și Crevedia.

„Dată fiind importanța acestui drum pentru județul Dâmbovița, cetățenii trebuie să participe la consultarea publică în urma căreia se va stabili varianta optimă a traseului viitorului Drum Expres Târgoviște-București. Împreună vom reuși să aducem acest drum la faza de execuție”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite