Unul dintre dezideratele administrației publice locale de la Conțești, județul Dâmbovița, coordonată, de ani buni, de primarul Marian Alexandru, este acela de a realiza în toate satele comunei o rețea de distribuție a gazelor naturale. Obiectiv deosebit de important care, alături de celelalte investiți în infrastructură – apă, canalizare și drumuri, ridică considerabil gradul de civilizație și confort al cetățenilor și reprezintă o premisă importantă pentru atragerea investitorilor.
Din câte am aflat de la edilul Marian Alexandru, proiectul, elaborat așa cum cer normele în domeniu, a fost depus la Ministerul Dezvoltării în anul 2020, asta după ce Primăria Conțești a avut de-a lungul timpului mai multe încercări pe la alte instituții finanțatoare, dar fără succes. Toată lumea era mulțumită de proiect, considerându-l egibil, dar nu s-a putut ajunge la semnarea contractului de finanțare.

„Acum, am primit vestea cea mare. Proiectul privind înființarea rețelei de gaze în comuna noastră a fost admis. A trecut de evaluarea tehnico-financiară și urmează, într-o perioadă destul de scurtă, să semnăm contractul de finanțare”, ne-a precizat primarul Marian Alexandru.
Valoarea totală a acestei investiții este de 7,5 milioane de euro cu TVA inclus. Fondurile sunt alocate de Ministerul Dezvoltării. Rețeaua inteligentă de distribuție a gazelor naturale va fi realizată în toate satele comunei Conțești.
După consumarea etapei privind semnarea contractului de finanțare, se intră practic în linie dreaptă, urmând să fie derulate procedurile de achiziție a lucrărilor. Primarul este optimist și crede că, până la sfârșitul anului 2022, aceste trepte vor fi parcurse și în 2023 vor fi deschise șantierele de lucrări. Durata de execuție, după cum ne-a spus edilul Marian Alexandru, va fi de un an și jumătate.

Comuna Conțești mai are un avantaj. Stația de reglare măsurare a fost edificată cu mulți ani înainte, în 2006, deci nu mai reprezintă o problemă investițională.
„Vă dați seama ce ar înseamnă să o luăm de la zero cu realizarea unei stații de reglare măsurare la costurile actuale. Întregul proiect ar fi putut fi pus în pericol. Acum, suntem mulțumiți că suntem pe drumul cel bun. Vom demara una dintre cele mai importante investiții făcute în comuna noastră. Ridicăm astfel gradul de confort și civilizație și, totodată, adăugăm puncte importante în cartea noastră de vizită, pe care o prezentăm eventualilor investitori. Este știut faptul că deschiderea unor afaceri depinde foarte mult și de infrastructura de care dispune zona aleasă. Dacă ai rețele de apă, de canalizare, de gaze naturale și drumuri puse la punct, sunt mult mai mari șansele de a atrage investitori”, a mai adăugat primarul comunei Conțești.
Urmărește Incomod Media și pe Google News