Connect with us

ADMINISTRAŢIE

7,5 milioane de euro pentru introducerea gazelor naturale în comuna Conțești, județul Dâmbovița

Publicat

pe

Unul dintre dezideratele administrației publice locale de la Conțești, județul Dâmbovița, coordonată, de ani buni, de primarul Marian Alexandru, este acela de a realiza în toate satele comunei o rețea de distribuție a gazelor naturale. Obiectiv deosebit de important care, alături de celelalte investiți în infrastructură – apă, canalizare și drumuri, ridică considerabil gradul de civilizație și confort al cetățenilor și reprezintă o premisă importantă pentru atragerea investitorilor.

Din câte am aflat de la edilul Marian Alexandru, proiectul, elaborat așa cum cer normele în domeniu, a fost depus la Ministerul Dezvoltării în anul 2020, asta după ce Primăria Conțești a avut de-a lungul timpului mai multe încercări pe la alte instituții finanțatoare, dar fără succes. Toată lumea era mulțumită de proiect, considerându-l egibil, dar nu s-a putut ajunge la semnarea contractului de finanțare.

„Acum, am primit vestea cea mare. Proiectul privind înființarea rețelei de gaze în comuna noastră a fost admis. A trecut de evaluarea tehnico-financiară și urmează, într-o perioadă destul de scurtă, să semnăm contractul de finanțare”, ne-a precizat primarul Marian Alexandru.

Valoarea totală a acestei investiții este de 7,5 milioane de euro cu TVA inclus. Fondurile sunt alocate de Ministerul Dezvoltării. Rețeaua inteligentă de distribuție a gazelor naturale va fi realizată în toate satele comunei Conțești.

După consumarea etapei privind semnarea contractului de finanțare, se intră practic în linie dreaptă, urmând să fie derulate procedurile de achiziție a lucrărilor. Primarul este optimist și crede că, până la sfârșitul anului 2022, aceste trepte vor fi parcurse și în 2023 vor fi deschise șantierele de lucrări. Durata de execuție, după cum ne-a spus edilul Marian Alexandru, va fi de un an și jumătate.

Comuna Conțești mai are un avantaj. Stația de reglare măsurare a fost edificată cu mulți ani înainte, în 2006, deci nu mai reprezintă o problemă investițională.

„Vă dați seama ce ar înseamnă să o luăm de la zero cu realizarea unei stații de reglare măsurare la costurile actuale. Întregul proiect ar fi putut fi pus în pericol. Acum, suntem mulțumiți că suntem pe drumul cel bun. Vom demara una dintre cele mai importante investiții făcute în comuna noastră. Ridicăm astfel gradul de confort și civilizație și, totodată, adăugăm puncte importante în cartea noastră de vizită, pe care o prezentăm eventualilor investitori. Este știut faptul că deschiderea unor afaceri depinde foarte mult și de infrastructura de care dispune zona aleasă. Dacă ai rețele de apă, de canalizare, de gaze naturale și drumuri puse la punct, sunt mult mai mari șansele de a atrage investitori”, a mai adăugat primarul comunei Conțești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

17,6 milioane de lei pentru modernizare străzi din orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu a obținut o finanțare de 17.654.201,95 lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru implementarea unui proiect care vizează modernizarea mai multor străzi din zona peste calea ferată – Atârnați și realizarea unui sistem de evacuare ape pluviale aferent acestora.

Sunt incluse în proiect următoarele străzi: Regiei, Mihai Eminescu, Libertății, Liniștii, Înclinată, George Enescu și Petru Groza, în lungime de 1.507 m și cu o lățime ce variază între 5,70 m și 11,50 m.

„Pe toate cele opt străzi cuprinse în proiect, se vor efectua lucrări de: modernizare a părții carosabile, amenajare trotuare, realizare accese la proprietăți, amenajare spatii verzi, realizare sistem de colectare și evacuare a apelor prin canalizare pluvială, elemente de scurgere a apelor (șanțuri pereate și rigole carosabile), siguranța circulației și amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT