Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgoviște: Puteam să las echipa de fotbal în Liga 3 și nu întreba nimeni de stadion! VIDEO

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a organizat, astăzi – 8 februarie 2022, o conferință de presă pentru a prezenta stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a Stadionului Eugen Popescu. A punctat edilul că, de fapt, este vorba despre un proiect care presupune reconstruirea arenei sportive aproape în totalitate, un proiect susținut integral din bugetul administrației publice locale.

„Noi, cei pe care îi vedeți în fața dumneavoastră, suntem primii interesați ca această investiție să fie realizată cât mai curând. A trecut destul de mult timp, dar nu am stat. Fără Primărie și fără Consiliul Județean, nu aveam fotbal la Târgoviște. Nu de acest nivel. Puteam avea în Divizia D, dar mai sus – nu. Ăsta este adevărul.

Puteam să las echipa în Liga 3 și nu întreba nimeni de stadion și nu interesa pe nimeni de stadion. Am ales calea grea, să susținem și echipa în Prima Ligă și să reconstruim și stadionul. Mai avem puțin și scăpăm de problema asta. Foarte puțin se vede din ceea ce se întâmplă. Da, toată lumea vine și spune că nu se face și așa mai departe. Este evident că s-a muncit temeinic. Dacă spune cineva că toate astea se fac ușor sau că este simplu, n-a construit niciodată nimic. Sincer”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Stadiu lucrări tribuna nouă – metalică:
– S-au montat elementele principale de la acoperiș
– Se toarnă partea de jos a tribunei. Este vorba despre un strat de beton armat
– Se lucrează la fundațiile pentru scări și la scările propriu-zise, urmând să fie turnate toate în această lună
– În luna martie, se va turna și placa de la etaj, adică ultimul element de beton care se realizează la stadion
– În paralel, va fi dată comanda pentru gradene
– Zidurile sunt deja construite, au mai rămas doar cele interioare

Stadiu lucrări tribuna veche:
– Mai sunt două tronsoane unde nu sunt așezate gradenele noi. Săptămâna viitoare va veni diferența de gradene
– Urmează turnarea hidroizolației și așezarea scaunelor. Va fi nevoie de 2-3 zile cu temperaturi peste 15 grade
– Mai trebuie executate lucrări în partea de sus, destinată presei și elementelor de supraveghere video
– După aceea, se va trece la amenajările interioare.

„Fiecare gradenă din această zonă de tribună veche a fost refăcută, inclusiv cu elemente de armătură. Nimic din ce era înainte nu mai există. Tot ce înseamnă perete și parapet exterior a fost refăcut. Dărâmat și refăcut. S-a lucrat atât de mult la această zonă întrucât nu se putea lucra decât treptat. Pe etape. Adică, se desfăcea peretele vechi de aici, se refăcea și abia după aceea se putea trece la următorul perete, la următorii stâlpi de rezistență, pentru că altfel riscam să se dărâme cu totul, în contextul în care nu exista deloc armătură, nici în stâlpi, nici în pereții de rezistență de la această tribună. Am lucrat din aproape în aproape”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

 

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Sălcioara: Școala Bănești și Căminul Cultural Ghinești, două investiții ce vor fi finalizate anul acesta

Publicat

pe

Valentin Pârvu, edilul comunei Sălcioara, județul Dâmbovița, ne-a convins, și nu de acum, că nu este tocmai ușor să conduci o localitate formată din 8 sate risipite într-un teritoriu vast, cu distanțe de kilometri de la o așezare la alta, cu potențial economic redus, cu investitori puțini și cu o populație în regres. Asta fiindcă tinerii au ales să plece la oraș sau să își încerce norocul în străinătate. Și totuși Valentin Pârvu nu a disperat. A mers înainte și va merge încă un mandat, fiindcă știe ce are de făcut și, mai ales, vrea să își ducă la capăt proiectele pe care le-a conturat și pus în practică cu foarte mare dificultate.

În următoarea perioadă, ne-a spus edilul de la Sălcioara, fiindcă vine vremea bună, se vor relua lucrările la două obiective importante, repere ale identității și rezistenței peste timp a acestei comunități. Vorbim despre Școala Gimnazială din satul de centru – Bănești și despre Căminul Cultural din Ghinești. Așa cum a fost pornită construcția școlii, o combinație arhitecturală plăcută între tradițional și modern, cu siguranță, unitatea va fi la finalul lucrărilor una dintre cele mai frumoase din zonă. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Va fi o școală frumoasă, mare, cu 16-17 săli de clasă și laboratoare. În conexiune cu clădirea școlii, va fi și o sală de sport modernă. Am gândit să o construim aici, în Bănești, în satul de centru, pentru a ne fi mai ușor cu transportul tuturor copiilor din comună”, ne-a precizat primarul Valentin Pârvu.

Școala din Sălcioara va beneficia și de dotări moderne, calculatoare și alte elemente de informatică ultra necesare procesului educativ, care vor fi achiziționate prin Programul de dotare al școlilor din județ inițiat de Consiliul Județean Dâmbovița. La unitatea de învățământ de la Bănești-Sălcioara vor studia peste 200 de copii.

„Suntem mulțumiți de cum va ieși școala noastră. Chiar dacă lucrările au durat mai mult, avem promisiunea constructorului că, în toamna acestui an, școala va fi dată în folosință. La fel, ne-am propus ca, în câteva luni, să putem finaliza lucrările și la Căminul Cultural din Ghinești. Acest proiect l-am derulat cu finanțare prin Compania Națională de Investiții. Tot ceea ce întreprindem este pentru cetățenii acestei comune, pentru prezent și pentru viitor”, spune edilul comunei Sălcioara – Valentin Pârvu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 29 februarie 2024

Publicat

pe

De

Consiliul Local Municipal Târgoviște se va întruni, joi – 29 februarie 2024, de la ora 14:00, în ședință ordinară de lucru, având pe ordinea de zi următoarele proiecte de hotărâre:

Ordinea de zi inițială a fost suplimentată cu încă două proiecte de hotărâre:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite