Connect with us

ACTUALITATE

Zi liberă plătită pentru salariații care participă online la recensământul populației și locuințelor

Publicat

pe

Angajatorii sunt obligați să acorde o zi liberă plătită salariaților care vor alege să-și creeze un cont și să se autorecenzeze, pe platforma pusă la dispoziție de autorități – ne informează Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa. Măsura este menită să-i încurajeze pe români să utilizeze această metodă de participare la Recensământul Populației și al Locuințelor, care a debutat în data de 1 februarie 2022.

„Această zi liberă plătită se acordă unui salariat, în baza depunerii unei cereri, însoțită de codul de confirmare, o singură dată, indiferent dacă o persoană a realizat autorecenzarea online numai pentru sine sau şi pentru alţi membri ai gospodăriei, sau orice alte persoane”, explică Marius Lixandru – inspector șef ITM Dâmboviţa.

Angajatul va dovedi faptul că s-a autorecenzat online, prin prezentarea către angajator a codului de confirmare a încheierii cu succes a procedurii, care este generat automat pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ.

„Angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzării online au obligația de a le acorda acestora ziua liberă, plătită, la o dată stabilită de comun acord cu persoanele îndreptățite. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării”, se arată în OUG oug 19/2020, la articolul 49.

Autorecenzarea va avea loc, în intervalul 14 martie – 15 mai 2022.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT