Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Liberalul Drugă, iritat de vorba lungă a consilerei Mureșan de la PRO România

Publicat

pe

Ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmboviţa consumată astăzi, 10 februarie 2022, ar fi putut să curgă în liniște și să fie redusă ca durată de timp, dacă nu ar fi existat „năbădăile” democratice ale reprezentanților PRO România. Aceștia, conform obiceiului de a face opoziție, în afară de faptul că au votat împotriva proiectelor de hotărâre sau au marșat pe abținere, au avut și intervenții, unele pe lângă subiect, criticabile sau de neînțeles de către unii colegi. Vezi comentariul consilierului județean PNL Mihail Drugă, care a vrut să o lămurească pe Florina Ramona Mureșean cum stau lucrurile cu reciclarea deșeurilor.
Consiliera PRO România, după prezentarea proiectului privind delegarea prin concesionare a gestiunii serviciilor publice de depozitare, tratare și valorificare a deșeurilor municipale nepericuloase în județul Dâmbovița încheiat între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Management Integrat al Deșeurilor în județul Dâmbovița”, prin Consiliul Județean Dâmbovița, și SC Eurogaz Prescom SRL, l-a disecat punct cu punct. Președintele Corneliu Ștefan și-a păstrat calmul și a încercat să limpezească situația.

„Vă aduc aminte că suntem în 2022. O spun pentru dâmbovițeni, nu pentru dumneavoastră, că dumneavoastră sunt convins că știți. Că cine va învățat să luați articol cu articol trebuia să vă și spună ce s-a întâmplat în 2012-2016. Din 2012 până în 2020 nu s-a făcut absolut nimic. Noi acum, de un an de zile, am declarat război acestor firme care vor doar să jecmănească județul Dâmbovița. Am spus foarte clar că trebuie să intrăm într-o legalitate a activității celui care are contract cu delegare de gestiune prin ADI. Cele două contracte le-am discutat în ADI cu toți primarii și avem votul în unanimitate al tuturor membrilor ADI Salubritate”, a explicat Corneliu Ștefan.

Mihail Drugă, care este foarte bine familiarizat cu ceea ce înseamnă gestionarea deșeurilor lucrând în domeniul protecției mediului o perioadă lungă de timp, a vrut să aducă clarificări, să o facă să înțeleagă cum funcționează acest mecanism și pe consiliera PRO România.

„Am văzut în comentariile care au avut loc, cum să spun, nu greșeli de interpretare, nu aveau cunoștințele necesare. Termenele respective au fost folosite incorect de doamna consilier. Legat de reciclare. Nu era vorba de reciclarea deșeului în totalitatea lui, ci de reciclarea deșeurilor în amestec reciclabil” – am rupt câteva frânturi din explicațiile lui Mihail Drugă date, în special, pentru consiliera Florina Ramona Mureșean.

Opoziția celor de la PRO România a continuat și la celelalte proiecte de pe ordinea de zi, care au avut ca temă bugetul propriu al județului.

Atmosfera s-a detensionat în timpul procesului de vot secret, când consilierii județeni au desemnat câte un administrator provizoriu în consiliile de administrație de la SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița și de la Parcul Industrial Moreni. La această din urmă unitate, a fost propus și ales fostul prefect Aurelian Popa care, am aflat pe surse, că ar avea, mai nou, și o poziție de consilier al managerului general de la Parcul Industrial Mija.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite