Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Liberalul Drugă, iritat de vorba lungă a consilerei Mureșan de la PRO România

Publicat

pe

Ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmboviţa consumată astăzi, 10 februarie 2022, ar fi putut să curgă în liniște și să fie redusă ca durată de timp, dacă nu ar fi existat „năbădăile” democratice ale reprezentanților PRO România. Aceștia, conform obiceiului de a face opoziție, în afară de faptul că au votat împotriva proiectelor de hotărâre sau au marșat pe abținere, au avut și intervenții, unele pe lângă subiect, criticabile sau de neînțeles de către unii colegi. Vezi comentariul consilierului județean PNL Mihail Drugă, care a vrut să o lămurească pe Florina Ramona Mureșean cum stau lucrurile cu reciclarea deșeurilor.
Consiliera PRO România, după prezentarea proiectului privind delegarea prin concesionare a gestiunii serviciilor publice de depozitare, tratare și valorificare a deșeurilor municipale nepericuloase în județul Dâmbovița încheiat între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Management Integrat al Deșeurilor în județul Dâmbovița”, prin Consiliul Județean Dâmbovița, și SC Eurogaz Prescom SRL, l-a disecat punct cu punct. Președintele Corneliu Ștefan și-a păstrat calmul și a încercat să limpezească situația.

„Vă aduc aminte că suntem în 2022. O spun pentru dâmbovițeni, nu pentru dumneavoastră, că dumneavoastră sunt convins că știți. Că cine va învățat să luați articol cu articol trebuia să vă și spună ce s-a întâmplat în 2012-2016. Din 2012 până în 2020 nu s-a făcut absolut nimic. Noi acum, de un an de zile, am declarat război acestor firme care vor doar să jecmănească județul Dâmbovița. Am spus foarte clar că trebuie să intrăm într-o legalitate a activității celui care are contract cu delegare de gestiune prin ADI. Cele două contracte le-am discutat în ADI cu toți primarii și avem votul în unanimitate al tuturor membrilor ADI Salubritate”, a explicat Corneliu Ștefan.

Mihail Drugă, care este foarte bine familiarizat cu ceea ce înseamnă gestionarea deșeurilor lucrând în domeniul protecției mediului o perioadă lungă de timp, a vrut să aducă clarificări, să o facă să înțeleagă cum funcționează acest mecanism și pe consiliera PRO România.

„Am văzut în comentariile care au avut loc, cum să spun, nu greșeli de interpretare, nu aveau cunoștințele necesare. Termenele respective au fost folosite incorect de doamna consilier. Legat de reciclare. Nu era vorba de reciclarea deșeului în totalitatea lui, ci de reciclarea deșeurilor în amestec reciclabil” – am rupt câteva frânturi din explicațiile lui Mihail Drugă date, în special, pentru consiliera Florina Ramona Mureșean.

Opoziția celor de la PRO România a continuat și la celelalte proiecte de pe ordinea de zi, care au avut ca temă bugetul propriu al județului.

Atmosfera s-a detensionat în timpul procesului de vot secret, când consilierii județeni au desemnat câte un administrator provizoriu în consiliile de administrație de la SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița și de la Parcul Industrial Moreni. La această din urmă unitate, a fost propus și ales fostul prefect Aurelian Popa care, am aflat pe surse, că ar avea, mai nou, și o poziție de consilier al managerului general de la Parcul Industrial Mija.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT