Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Noul sediu al Primăriei Potlogi, copie fidelă a Palatului Brâncovenesc

Publicat

pe

Visul edilului de la Potlogi de a avea o primărie nouă se pierde undeva în timp. Nicolae Catrina ne mărturisea, cu ani în urmă, că vrea pentru comună o instituție reprezentativă a administrației publice locale, în pas cu renumele istoric al localității. Vedea încă de atunci clădirea ca pe un „puiuț” al Palatului Brâncovenesc de peste drum. Iată că acest deziderat, să nu îl mai numim vis, s-a împlinit.

Vechia primărie, îmbătrânită, a fost dărâmată și rasă cu excavatoarele. Se întâmpla în februarie 2021. Două luni mai târziu, pe 15 aprilie, au fost demarate lucrările de construcție a noului sediu al administrației de la Potlogi. Acum, la doar un an de zile de la acel moment, imobilul, cu o arhitectură brâncovenească, este aproape gata. Se lucrează într-un ritm susținut la interioare.

Nicolae Catrina ne-a mărturisit că nici mobilierul nu va fi unul oarecare, ci va purta tot o amprentă a trecutului, să rezoneze cu istoria locurilor. Clădirea dispune și de o grădină interioară care are în centru mândrețe de platan ce a crescut deja mai înalt decât construcția.

 

Primarul de la Potlogi vrea ca, pe 1 martie, lucrările să fie definitivate, iar inaugurarea să aibă loc pe 23 mai. Investiția a fost finanțată cu fonduri de la bugetul local. Valoarea totală a proiectului a fost de 55 de miliarde lei vechi.

Noul sediu al Primăriei Potlogi, practic, a dat startul primenirii totale a centrului civic al localității. Trotuarele, străzile, fațadele clădirilor cuprinse în acest perimetru vor fi reabilitate și modernizate în așa fel încât să nu contrasteze neplăcut cu Palatul Brâncovenesc.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

17,6 milioane de lei pentru modernizare străzi din orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu a obținut o finanțare de 17.654.201,95 lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru implementarea unui proiect care vizează modernizarea mai multor străzi din zona peste calea ferată – Atârnați și realizarea unui sistem de evacuare ape pluviale aferent acestora.

Sunt incluse în proiect următoarele străzi: Regiei, Mihai Eminescu, Libertății, Liniștii, Înclinată, George Enescu și Petru Groza, în lungime de 1.507 m și cu o lățime ce variază între 5,70 m și 11,50 m.

„Pe toate cele opt străzi cuprinse în proiect, se vor efectua lucrări de: modernizare a părții carosabile, amenajare trotuare, realizare accese la proprietăți, amenajare spatii verzi, realizare sistem de colectare și evacuare a apelor prin canalizare pluvială, elemente de scurgere a apelor (șanțuri pereate și rigole carosabile), siguranța circulației și amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT