Connect with us

ADMINISTRAŢIE

A fost aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al județului Dâmbovița pentru anul 2022

Publicat

pe

CJ Dâmbovița a aprobat, astăzi – 10 februarie 2022, bugetul propriu al județului pentru anul în curs. Veniturile prevăzute a fi încasate în anul 2022 au fost estimate la valoarea de 448.818 mii lei. În cadrul acestora, veniturile proprii sunt estimate a fi 87.044 mii lei (veniturile aparatului propriu, pentru care există bază legală de încasare – 10.145 mii lei, cotele defalcate din impozitul pe venit – 67.456 mii lei, sumele alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale – 9.443 mii lei), sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată – 183.264 mii lei, subvențiile de la bugetul de stat – 60.815 mii lei, sumele primite de la U.E. sau alți donatori în contul plăților efectuate și prefinanțări – 142 mii lei, sumele primite de la U.E./alți donatori în contul plăților efectuate și prefinanțări aferente cadrului financiar 2014 – 2020: 117.553 mii lei.

„Pentru fundamentarea capitolului de cheltuieli bugetare, s-au avut în vedere: asigurarea creditelor bugetare necesare efectuării cheltuielilor de personal și a cheltuielilor cu bunurile şi serviciile pentru toate instituţiile şi serviciile publice finanţate din bugetul propriu al judeţului, astfel ca activitatea acestora să se desfăşoare în condiţii bune, asigurarea creditelor bugetare necesare cofinanțării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile; asigurarea creditelor bugetare necesare continuării lucrărilor de investiţii de interes judeţean, dar şi achiziţionarea unor dotări independente; aprobarea numărului de contribuţii pentru personalul neclerical angajat în unităţile ce aparţin cultelor religioase recunoscute în România şi asigurarea fondurilor pentru numărul total de contribuţii finanţate în anul 2022; asigurarea fondurilor necesare realizării programului lucrărilor de întreţinere şi reparaţii drumuri şi poduri judeţene; asigurarea creditelor bugetare necesare realizării programelor derulate de Consiliul Județean Dâmbovița în asociere cu UAT-urile din județ.

Prevederile bugetare vor asigura finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județului și buna funcționare a serviciilor sociale din sistemul de protecție a copilului, a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap, „Programului pentru școli al României” și a drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale care frecventează învățământul special, vor asigura bunurile și serviciile pentru întreținerea curentă a unităților de învățământ special și centrelor județene de resurse și asistență educațională din învățământul special, finanțarea contribuțiilor pentru personalul neclerical, plata stimulentelor educaționale acordate copiilor din familii defavorizate în scopul stimulării participării în învățământul special preșcolar și finanțarea burselor elevilor din învățământul special.

De asemenea, în buget sunt cuprinse finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, derularea obiectivelor de investiții finanțate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, precum și sumele necesare derulării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile, și anume a proiectelor de reabilitare, extindere, modernizare și dotare a UPU și a Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, a celor pentru impulsionarea dezvoltării județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești, a proiectelor cu obiective importante din sistemul infrastructurii rutiere la nivel județean și a proiectelor cu obiective din domeniul social”, se precizează într-un comunicat remis de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT