ACTUALITATE
Apele Române încasează banii din exploatare, iar primăriile sunt obligate să regularizeze albiile!

Teritoriul comunei Dragomirești este străbătut de apele râului Dâmbovița, care desparte localitatea în două. Practic, pentru a fi facilitată comunicarea rutieră și pietonală între satele componente, autoritățile locale au fost nevoite să construiască poduri și punți. Faptul că, în zeci de ani, nu s-a reușit regularizarea râului Dâmbovița reprezintă o mare problemă pentru Primăria Dragomirești. Nu de puține ori, curenții puternici au afectat căile de traversare a râului. Punțile au trebuit să fie reconstruite și, evident, cu destulă cheltuială. Chiar și acum, ne-a precizat primarul Dragoș Vladululescu, un astfel de obiectiv realizat de la zero, prin PNDL, este în pericol să fie distrus de ape.
„Din cauza căderilor masive de precipitații de anul trecut, râul și-a schimbat cursul obișnuit. A pornit într-o altă direcție. Acum bate în elementele de infrastructură ale punții dintre satele Geangoești și Râncaciov, punând-o în pericol. Este o problemă gravă, cu care ne confruntăm și, dacă nu se vor găsi rapid soluții, putem pierde acest obiectiv de importanță vitală pentru comuna noastră”, ne-a spus Dragoș Vlădulescu.
Și dacă ar fi numai atât. Undele repezi ale Dâmboviței erodează continuu malurile, înghițind terenuri agricole, ba chiar pun în primejdie și gospodăriile oamenilor.
Edilul de la Dragomirești consideră că această situație, căreia nu i se poate pune capăt, este cauzată și de legislația proastă. Ne-a precizat primarul că autoritățile locale ar fi obligate să regularizeze râul dacă vor să nu mai aibă probleme cu erodările de mal sau cu alte fenomene periculoase. Dar, cu ce? Astfel de lucrări sunt pretențioase și deosebit de scumpe.
Edilul de la Dragomirești nu înțelege de ce nu se implică în procesul de regularizare cei care administrează râurile, respectiv Apele Române. Această regie ar trebui să intervină și să țină în frâu râurile, să le regularizeze, să le curețe, să le stabilească un curs normal.
„Cei de la Apele Române doar exploatează, încasează bani, iar noi, administrațiile publice, trebuie să intervenim, să realizăm regularizări pentru a ne proteja podurile și punțile. Nu este corect. Legislația trebuie schimbată”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.
ACTUALITATE
Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.
Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.
„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.
Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?
Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.
O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.
ACTUALITATE
Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…
A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…
Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…
Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!
Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște
Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Concursul pentru șefia IPJ Dâmbovița, câștigat de comisarul șef Adrian Antofie, a fost invalidat
-
Dâmboviţaacum 3 zile
Tânără mamă din Târgoviște și-a pus capăt zilelor în ziua de Sfântul Nicolae
-
ACTUALITATEacum o zi
Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Doi morți într-un accident rutier pe DN 72A, în Gheboieni
-
ACTUALITATEacum o săptămână
„M-au lăsat să mor, atât au putut face ei pentru mine…”. O tânără medic, răpusă de indiferență și neprofesionalism
-
ADMINISTRAŢIEacum 3 zile
Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!
-
Dâmboviţaacum 7 zile
Elev din Pucioasa a murit în condiții suspecte în excursia la Viena organizată de doi profesori
-
Dâmboviţaacum 5 zile
Presa austriacă publică noi informații despre moartea băiatului de 12 ani din Pucioasa