Connect with us

ACTUALITATE

Apele Române încasează banii din exploatare, iar primăriile sunt obligate să regularizeze albiile!

Publicat

pe

Teritoriul comunei Dragomirești este străbătut de apele râului Dâmbovița, care desparte localitatea în două. Practic, pentru a fi facilitată comunicarea rutieră și pietonală între satele componente, autoritățile locale au fost nevoite să construiască poduri și punți. Faptul că, în zeci de ani, nu s-a reușit regularizarea râului Dâmbovița reprezintă o mare problemă pentru Primăria Dragomirești. Nu de puține ori, curenții puternici au afectat căile de traversare a râului. Punțile au trebuit să fie reconstruite și, evident, cu destulă cheltuială. Chiar și acum, ne-a precizat primarul Dragoș Vladululescu, un astfel de obiectiv realizat de la zero, prin PNDL, este în pericol să fie distrus de ape.

„Din cauza căderilor masive de precipitații de anul trecut, râul și-a schimbat cursul obișnuit. A pornit într-o altă direcție. Acum bate în elementele de infrastructură ale punții dintre satele Geangoești și Râncaciov, punând-o în pericol. Este o problemă gravă, cu care ne confruntăm și, dacă nu se vor găsi rapid soluții, putem pierde acest obiectiv de importanță vitală pentru comuna noastră”, ne-a spus Dragoș Vlădulescu.

Și dacă ar fi numai atât. Undele repezi ale Dâmboviței erodează continuu malurile, înghițind terenuri agricole, ba chiar pun în primejdie și gospodăriile oamenilor.

Edilul de la Dragomirești consideră că această situație, căreia nu i se poate pune capăt, este cauzată și de legislația proastă. Ne-a precizat primarul că autoritățile locale ar fi obligate să regularizeze râul dacă vor să nu mai aibă probleme cu erodările de mal sau cu alte fenomene periculoase. Dar, cu ce? Astfel de lucrări sunt pretențioase și deosebit de scumpe.

Edilul de la Dragomirești nu înțelege de ce nu se implică în procesul de regularizare cei care administrează râurile, respectiv Apele Române. Această regie ar trebui să intervină și să țină în frâu râurile, să le regularizeze, să le curețe, să le stabilească un curs normal.

„Cei de la Apele Române doar exploatează, încasează bani, iar noi, administrațiile publice, trebuie să intervenim, să realizăm regularizări pentru a ne proteja podurile și punțile. Nu este corect. Legislația trebuie schimbată”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT